Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tejszínes csokoládé torta recept

Tejszínes csokoládé torta recept

A Tejszínes csokoládé torta hozzávalói:
A tésztához:

7 db tojás
25 dkg cukor
28 dkg liszt
14 evőkanál víz
2 evőkanál étolaj
1 kávéskanál sütőpor
2 ek kakaópor

A krémhez:

2 csomag csokoládés pudingpor
6 dl tej
8 ek cukor
ízlés szerint rum
3 dl habtejszín

A díszítéshez:

2 dl habtejszín
10 dkg csokoládé
csokiforgács


A Tejszínes csokoládé torta elkészítési módja:
A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük, az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a lisztet és az olajat is. Jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaós lisztet. 26 cm-es kapcsos tortaformában 180 fokon tűpróbáig sütjük. A krémhez a pudingporokat 2 dl tejjel és cukorral csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és felfőzzük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd rummal ízesítjük. A tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a pudinghoz és jól összekeverjük. A kihűlt kakaós piskótát 3 lapra vágjuk és megtöltjük a krémmel úgy, hogy az oldalára is jusson. A díszítéshez a csokoládét felolvasztjuk a mikróban és bevonjuk vele a torta tetejét. A tejszínt felverjük és díszítjük vele a torta tetejét. Az oldalát bevonjuk a maradék krémmel és csokiforgáccsal díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tejszínes csokoládé torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook