Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tejfölös uborkasaláta ki hogy késziti? fórum

Tejfölös uborkasaláta ki hogy késziti? (tudásbázis kérdés)


28. 2104cc91e8 (válaszként erre: 27. - Fincsi5)
2017. dec. 4. 10:49

Sőt a tököt is úgy főzöm, hogy a saját levében.


Mások besózzák, aztán kicsavarva teszik a fazékba,

én meg csak annyit sózok, hogy pont elég legyen és úgy teszem a párolt hagymára, így a saját levében fő meg, már csak habarni kell!

27. fincsi5 (válaszként erre: 26. - 2104cc91e8)
2017. nov. 27. 17:14
Köszi.:))))
26. 2104cc91e8 (válaszként erre: 22. - Fincsi5)
2017. nov. 27. 16:39
Igen Évikém, én is az uborka saját levét ízesítem.
25. Epresturmix (válaszként erre: 24. - Fincsi5)
2017. nov. 26. 19:37
Gusztább is úgy nekem, de hát...😊
24. fincsi5 (válaszként erre: 23. - Epresturmix)
2017. nov. 26. 17:00

Azt én is. Csak néhány balatoni étteremben, vagy inkább strandon láttam rajta a héját.

Anyu így csinálta, kész. D

23. Epresturmix (válaszként erre: 22. - Fincsi5)
2017. nov. 26. 16:26
nem keserű. :) Én mondjuk a héját is leszedem, mert az epémet kicsinálja.
22. fincsi5 (válaszként erre: 21. - 2104cc91e8)
2017. nov. 26. 16:11

Igen, ezt szoktam. akkor a leve maradhat?

Nem tudom, miért hittem, hogy a leve a keserű...így láttam, kész, nem gondoltam tovább. D

21. 2104cc91e8 (válaszként erre: 18. - Fincsi5)
2017. nov. 26. 15:32

Globus talán nem válaszol, mert elég régi bejegyzése volt, de a keserűséget úgy tudjuk ellenőrizni, hogy levágjuk az uborka mindkét végét, azon a végén ahol már látszanak a magok

általában nem keserű, de a másik végét nemes egyszerűséggel megnyaljuk és ha már ott sem keserű akkor egy vékonyka szeletet levágva máris steril ☺

2017. nov. 26. 14:55
Sok fokhagymával
19. Epresturmix (válaszként erre: 9. - Globus)
2017. nov. 25. 15:24
Én ugyanígy. Bár múltkor tejföl nélkül készítettem, héj nélkül, jó édesen.
18. fincsi5 (válaszként erre: 9. - Globus)
2017. nov. 25. 11:55
Én azt hittem, a keserűség miatt öntjük le a levet róla.
2012. aug. 8. 21:32
Sokáig én is kinyomkodtam a levét, de egy ismerős mondta, hogy soha nem tesz vizet az uborkára. Kipróbáltam és azóta én se vizezem, saját levével tálalom:)
16. bogrács52 (válaszként erre: 4. - Ficánka5)
2012. aug. 8. 13:41

Én is így szoktam elkészíteni,és nagyon fincsi!

Csak hagymát nem teszek bele,hanam sok foghagymát és tejfölt!:)

15. SF
2012. aug. 7. 18:36
Sehogy. Nem szeretem a tejfölt az uborkán (és megy is tőle a hasam).
14. 2a69f78972 (válaszként erre: 13. - 2a69f78972)
2012. aug. 7. 18:32
...no meg radica947 is !:)
2012. aug. 7. 18:30

VÉGRE !!!


Végre 2 ember, Enissa és Globus, akik TUDJÁK, hogy a legfinomabb és legértékesebb dolgot nyomkodják ki a salátából, akik ezt teszik!...és főleg miért???...hogy felöntsék vízzel!


Ha soknak tűnik a lé, leöntve egy pohárba és behűtve, ebben a melegben finom üdítő és még vitaminbomba is!

12. labi (válaszként erre: 1. - 14f968b657)
2012. aug. 7. 17:09
só,bors,fokhagyma,tejföl, a tetejére kevés pirospaprika /cukor és ecet nélkül/
2012. aug. 7. 14:25
Enissa receptjére szavazok, legfeljebb, ha nem szeretitek nagyon "tocsogósan", akkor a levéből le lehet szűrni, én pl megiszom! Tehát előre besózom, cukrozom, fokhagymát kaparok rá, amikor levet eresztett, ecetezem, ezek után kerül bele a tejföl.
2012. aug. 6. 10:20

Oké, ezentúl nem nyomom ki a levét...lehet vénségemre megtanulok Tőletek jó salátát csinálni??

KÖSZÖNÖM!!!

2012. aug. 6. 10:07
Én nem nyomkodom ki a levét, mert akkor kidobom a lényeget. Gyalulás után kevés! sót teszek rá, állni hagyom kb. negyed-fél órát. Nem nyomom ki. Ha mégis sósnak érzem, kis vízzel higítom. Pici ecet, cukor, összekeverem. Átteszem abba a tálkába, amiben tálalom. Itt kerül rá nagyok kevés apróra vágott fokhagyma, és tetejére a tejföl. Ennek tetejét csipetnyi pirospaprikával díszítem.
8. virus2008 (válaszként erre: 1. - 14f968b657)
2012. aug. 6. 10:04
uborka,fokhagyma,tejföl, só, kevés paprika
7. zani
2012. aug. 6. 10:00
1 kígyóuborkára vonatkozó adag: az uborkára 1 csapott tk sót teszek, ha kiengedte a levét leöntöm, majd egy tk. 20 % ecet, 1 púpos tk. cukor, 1 gerezd fokhagyma. sűrű tejfölt teszek rá, akkor finom krémes. hűtőben állni kell egy kicsit.
2012. aug. 6. 09:58
Simán ízesítem, sóval, fokhagymával, ecettel, cukorral, majd összekeverem a tejföllel. Sosem öntöm le az uborka levét, véteknem tartom azt a sok vitamint vízzel helyettesíni. :)
2012. aug. 6. 09:58

Leszeletelem az uborkát,majd megsózom.

Teszek rá fokhagymát,piros paprikát,és nyakon öntöm tejföllel.(Van mikor fehér paprikát is vágok bele)Mikor már levet engedett magának,akkor jól össze keverem,és berakom a hűtőbe.Nálam nagyon szerei mindenki,még akár egy szelet szendvics mellé is szívesen eszik.

2012. aug. 6. 09:55
Én, amikor besózom, kevés apóra vágott hagymát és fokhagymát is teszek bele. A levét kinyomkodom, és cukros-ecetes víz kerül rá. Egy kevés tejfölt a salátalébe is elkeverek, a többit a tetejére öntöm, megszórom borssal, kevés p.paprikával.Így teszem állni a hűtőbe.
2012. aug. 6. 09:52
Én sose teszek rá cukros-ecetes lét, nálunk nem szereti úgy a család. Picit sózom az uborkát kevés olivaolajat öntök rá, majd jó adag fokhagymát nyomok rá és ráöntöm a tejfölt. Ha van akkor megy rá kapor is.
2012. aug. 6. 09:48

cukros-esetes vízbe bele az uborka, be a hűtőbe.


mikor tálalom, rá a tejföl, megszórom pici borssal, pirospaprikával.

2012. aug. 6. 09:47
Tejfölös uborkasaláta ki hogy késziti?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook