Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Tejfölös tőkehalpaprikás recept

Tejfölös tőkehalpaprikás recept

Elkészítési idő 25 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tejfölös tőkehalpaprikás hozzávalói:
50 dkg natúr tőkehalfilé vagy más tengeri halfilé
5-6 dkg füstölt szalonna
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
némi liszt
2 ek. étolaj
fűszerek ízlés szerint:
patikasó, őrölt kömény, őrölt bors, morzsolt majoránna, fűszerpaprika, friss vagy szárított kapor


Tejfölös tőkehalpaprikás

A Tejfölös tőkehalpaprikás elkészítési módja:
Először a megpirítom a felkockázott füstölt szalonnát az étolajon, majd a beleteszem a megtisztított és felszeletelt vöröshagymát. Pár perc után már mehet is bele a megtisztított és felaprított zöldpaprika és a paradicsom. Pár perc pirítás után a nagyobb darabokra vágott halfilét is teszem bele. 5 percig párolom, majd egy kevés liszttel megstaubolom, elkeverem és a tejfölt is hozzáadom. Már csak fűszerezni kell és max. 5 perc párolás után el is készült ez a különleges és nagyon finom halétel. Nokedli vagy főtt durumtészta is jól illik mellé köretnek.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Halas ételek receptjei


A tejfölös tőkehalpaprikás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook