Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejfölös-tárkonyos gombaleves recept

Tejfölös-tárkonyos gombaleves recept

A Tejfölös-tárkonyos gombaleves hozzávalói:
50 dkg csiperkegomba
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 szelet zeller
1 fej hagyma
1 evőkanál liszt
1 pohár tejföl

fehérbors
pirospaprika
tárkony
olaj

a levesbetéthez
1 tojás
1 teáskanál puha vaj
liszt


A Tejfölös-tárkonyos gombaleves elkészítési módja:
Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, karikára vágott leveszöldséget, apróra vágott zellert. Fűszerezzük, kis párolás után felöntjük vízzel, kb 15 percig főzzük. Közben elkészítjük a vajas galuskát. A tojást felverjük, hozzákeverjük a lágy vajat és annyi lisztet, hogy megfelelő sűrűségű legyen. Beleszaggatjuk a levesbe. A tejfölből és lisztből készített habarással besűrítjük, jól összeforraljuk.

Én szárított tárkonyt használok, óvatosan kell adagolni, meglehetősen intenzív.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejfölös-tárkonyos gombaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook