Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejfölös salátaleves füstölt szalonnával recept

Tejfölös salátaleves füstölt szalonnával recept

Elkészítési idő 30 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

A Tejfölös salátaleves füstölt szalonnával hozzávalói:
4 fej saláta
15-20 dkg füstölt szalonna
4-5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál ételsűrítő
3 dl tejföl

3-4 evőkanál cukor
1-2 evőkanál ecet


A Tejfölös salátaleves füstölt szalonnával elkészítési módja:
A salátát beáztatom hideg vízbe, alaposan átmosom, és állni hagyom 20 percre. A szalonnát kis kockára vágom, a zsírját kiolvasztom, majd b eledobom a tisztított fokhagymákat. A kisült szalonnát tálkába szedem, a zsírhoz öntök annyi vízet, amennyiben a saláta jól elfér, majd sózom, cukrozom a főzővízet. A salátát vastag csíkokra vágom, így teszem a vízbe, így főzöm puhára. Az ételsűrítőt (bár én ezt nem teszek bele), majd a tejfölt hideg vízben elkeverem és a salátára öntöm, ezzel csak egyet főzök a levesen. + ha kész, 1 evőkanál ecettel ízesítem az egészet. A kisütött szalonnát díszítésként a tetejére teszem.

A fejes saláta karotint, B-vitamint tartalmaz, kalcium, kálium és vas is van benne.
Kora tavasszal mennyei étek.
Szerintem hidegen is fogyasztható!
Kalóriaszegény (ha a szalonnából kevesebbet teszek bele.)


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejfölös salátaleves füstölt szalonnával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook