Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tejfölös lecsó virslivel recept

Tejfölös lecsó virslivel recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tejfölös lecsó virslivel hozzávalói:
60 dkg lecsópaprika,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db paradicsom,
1 db nagyobb vöröshagyma,
1 dl tejföl,
10 dkg csipetke tészta,
3 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál étolaj,
1 kanál sült sertészsír (vagy libazsír),
3 szál sertés bőrös virsli,
1 tk. sózott nem erős darált paprika,
fűszerek ízlés szerint:
morzsolt szárított majoránna, őrölt fűszerkömény, patikasó, őrölt színes bors, őrölt pirospaprika


Tejfölös lecsó virslivel

A Tejfölös lecsó virslivel elkészítési módja:
Pörköltalapot készítünk a zsiradékon a felaprított hagymából és fokhagymákból. Utána beletesszük a felszeletelt paprikát és a feldarabolt paradicsomot. Fűszerezzük és a darált paprikát is hozzáadjuk. 20 percig néha megkevergetve fedő alatt pároljuk kis lángon. Ez idő alatt kifőzzük a csipetke tésztát. Ha kész a lecsóhoz adjuk a felkarikázott virslikkel együtt. Újraforrás után óvatosan belekeverjük a tejfölt és pár perc alatt készre főzzük a lecsót.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , aug. 24. 20:28
A tejfölös lecsó virslivel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook