Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tejfölös-hagymás újburgonya sült karajjal recept

Tejfölös-hagymás újburgonya sült karajjal recept

Elkészítési idő 40 perc

Kalória 645 kcal

A Tejfölös-hagymás újburgonya sült karajjal hozzávalói:
4 személyre
60 dkg újburgonya
5 dkg vaj
6 szál zöldhagyma
3 dl tejföl
60 dkg sertéskaraj,szeletekben
4 evőkanál olaj


A Tejfölös-hagymás újburgonya sült karajjal elkészítési módja:
Előkészítés: A sütőt 160 fokra előmelegítjük.A burgonyát szükség szerint megtisztítjuk,vastagabb karikákra vágjuk,hőálló tálba rakjuk.Sózzuk,rátesszük a vajat,felöntjük kevés vízzel,letakarjuk és 15 percre a sütőbe tesszük. Elkészítés: 1.Amíg sül a krumpli,megtisztítjuk a hagymát,felszeleteljük.Kivesszük a krumplit,rászórjuk a hagymát,bevonjuk a tejföllel.Visszatesszük a sütőbe,180 C-fokra emelt hőmérsékleten további 20-25 percig sütjük. 2.A hússzeleteket megmossuk,megsózzuk,borsozzuk és a felforrósított olajban mindkét oldalát megsütjük. 3.Tálaláskor kiszedjük a tejfölös-hagymás burgonyát,mellé tesszük a hússzeletet,amit meglocsolunk a szaftjával.

Érdemes megcsinálni,mert nagyon finom.


Kategória: Húsételek receptjei


A tejfölös-hagymás újburgonya sült karajjal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook