Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tejfölös csokoládékuglóf recept

Tejfölös csokoládékuglóf recept

Elkészítési idő 45 perc

A Tejfölös csokoládékuglóf hozzávalói:
25 dkg kristálycukor,
25 dkg rétesliszt,
1 csomag sütőpor,
10 dkg kakaó,
1 kiskanál szódabikarbóna,
0,6 dl olaj
2 dl tejföl,
1,5 dl víz,
2 tojás


A Tejfölös csokoládékuglóf elkészítési módja:
A sütőt 180 °C-ra bemelegítjük. Egy 20 cm átmérőjű kuglófformát kivajazunk vagy kiolajozunk. Valamennyi hozzávalót mély tálba töltjük, és elektromos habverővel simára, könnyűre verjük. A tésztát a formába kanalazzuk, és a forró sütőbe téve 35-40 perc alatt tűpróbáig sütjük. A sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, majd a széleit meglazítva rácsra vagy deszkára borítjuk. Ha kihűlt, csokoládémázzal bevonjuk.

Ha gazdagabban akarjuk adni, tejszínhabot vagy fagylaltot, esetleg friss gyümölcsöt is kínálunk hozzá.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tejfölös csokoládékuglóf elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook