Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Tejes, magvas kifli recept

Tejes, magvas kifli recept

A Tejes, magvas kifli hozzávalói:
50 dkg liszt (ebből 20 dkg lehet teljes kiörlésű)
1 db tojás
2,5 dl tej
8 dkg vaj
1 zacskó instant élesztõ
1 tk só
1 ek cukor
1 dl mag (őrölt lenmag, szezámmag, stb.)


A Tejes, magvas kifli elkészítési módja:
Bedagasztottam és kelesztettem kenyérsütő géppel, a végén kivettem, átgyúrtam néhány mozdulattal, 0,5 cm-re nyújtottam, háromszögekre vágtam és kiflinek felcsavartam. Sütőpapíros tepsin távol raktam egymástól (nagyon megnõ), kb. 45 percet kelesztettem, utána tejjel megkentem és díszítésnek sajtot szórtam rá. 240 C-on 5 perc, majd 200 C-on 10-12 perc


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A tejes, magvas kifli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook