Tejes kifli recept

Elkészítési idő 60 perc

A Tejes kifli hozzávalói:
35 dkg liszt
2,5 dl tej (+ 2 evőkanál a lekenéshez)
2,5 dkg élesztő
2,5 dkg vaj (olvasztott)
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só


Tejes kifli

A Tejes kifli elkészítési módja:
A langyos tej felében futtassuk fel az élesztőt a cukorral. A lisztbe keverjük bele a sót, majd a felfuttatott élesztővel, maradék langyos tejjel, vajjal dagasszuk meg a tésztát. Nem kell sok, pár perc elég. Keleszteni nem kell! Vegyük két felé a tésztát, és mindkét darabot nyújtsuk kb. közepes tányér méretűre. A kapott tésztaköröket vágjuk négy felé, a kis háromszögeket pedig utána olyan vékonyra, amilyenre csak lehet. Hosszabbik oldaluknál fogva tekerjük fel, formázzuk csinos kiflikké. Ezután a 8 kiflit tegyük sütőpapíros tepsire, tetejüket kenjük meg a két evőkanál tejjel. 30 perc pihentetés után, 200 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A tejes kifli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook