Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tejberizs – „ala” erababa recept

Tejberizs – „ala” erababa recept

A Tejberizs – „ala” erababa hozzávalói:
3,5 dl rizs
2+5 dl tej
5 dkg margarin
1-2 ek cukor
1 főzős pudingpor (vanília vagy tejszín ízű)


A Tejberizs – „ala” erababa elkészítési módja:
Egy kb. 3,5 dl-es bögre rizst felteszek főni dupla annyi vízbe. Teszek bele kb. 5 dkg margarint. Ahogy a vizet felszívta a rizs, kevergetés mellett folyamatosan pótolom tejjel kb. fél dl-enként. Összesen 1,5-2 dl tejet teszek hozzá. Ha felforrt az egész, teszek bele 1-2 evőkanál cukrot, majd elzárom alatta a gázt. Félreteszem, letakarom konyharuhával, hogy saját gőzében puhuljon tovább a rizs. Közben elkezdek főzős pudingot készíteni (vaníliás vagy tejszín ízű) a rajta szereplő recept alapján. Mikor elkészült, keverek bele egy kevés margarint is. Kicsit hűtöm, majd összekeverem a kész tejberizzsel. Együtt teljesen kihűtöm vagy éppen langyosan tálalom natúrban vagy kakaóporral megszórva. Adhatunk mellé gyümölcsöket, befőttet is a kakaópor helyett (mondjuk ekkor inkább a gyümölcsrizshez fog hasonlítani).


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tejberizs – „ala” erababa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook