Tejbegríz recept

A Tejbegríz hozzávalói:
3,5-4 dl tej
4 evőkanál dara
3 evőkanál kristálycukor
pici só
a tetejére kakaós vagy fahéjas porcukor


A Tejbegríz elkészítési módja:
A darát összekeverem a cukorral, és csipet sóval. A tejet 1,5-2 literes lábosban felteszem főni. Amikor felforrt, lassan öntve, kevergetve hozzáteszem a darát és folyamatos keverés mellett sűrűsödésig főzöm. Lapos tányérban tálaljuk (ebből a mennyiségből 2 adag lesz); gazdagon szitáljuk rá a kakaós vagy fahéjas cukrot.

Olyan edényt válasszunk, amiben a tej nem kozmál le.
Gáztűzhelynél feltétlenül használjunk lángelosztót.
A lapos, széles edény azért kell, mert abban könnyebb csomómentesre keverni az ételt.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tejbegríz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook