Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tejbegríz gombóc recept

Tejbegríz gombóc recept

A Tejbegríz gombóc hozzávalói:
3 dl tej
csipet só
60 gramm búzadara
4-5 ek cukor
2 ek olaj
4-5 ek zsemlemorzsa
Opcionálisan 1 citrom reszelt héja


A Tejbegríz gombóc elkészítési módja:
A tejet a csipet sóval elkezdjük melegíteni. Kb félidőben hozzáadjuk a cukrot, majd fokozatosan a búzadarát és kevergetjük, hogy ne legyen csomós, és az egészet felforraljuk. Ha kész, félretesszük hűlni. Az olajat egy serpenyőben hevíteni kezdjük, rászórjuk a zsemlemorzsát és világosra pirítjuk. Vigyázzunk, az elején nagyon nem akar pirulni, aztán hirtelen elkezd és könnyen leéghet. A kihűlt és kemény tejbegrízből vizes kézzel gombócokat gyúrunk, a pirított morzsában meghempergetjük. Lekvárral, tejföllel, fahéjas cukorral elfogyasztjuk. A gyerekek (is) imádni fogják!

A legfontosabb az egész receptben az, hogy a tejbegríz legyen nagyon-nagyon-nagyon sűrű! ;-)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tejbegríz gombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook