Tegyük fel, hogy elvégzek egy profi sminkes tanfolyamot, de kozmetikusi végzettségem nincs.Így van valami értelme?:) (tudásbázis kérdés)
Sziasztok :)
Én nem vagyok sminkes, csak az egyik hobbym, bár amióta megismerkedtem a fénnyel meg sminkesek munkáiva, kijelenthetem bátran :), hogy nem tudok sminkelni.
Szerintem hiába van valakinek tehetsége hozzá, sminkelni (jól) nagyon nehéz, hiszen annyi féle arcberendezés :-) van, hogy professzionális sminket készíteni bármilyen arcra, nem kevés rutin kellhet hozzá. Persze, ez csak az én véleményem.
Én a Kryolan Cityben szoktam vásárolni, a MAC-et szeretem még, de nagyon drága.
Egy kis infó a rovathoz.
Én egy lakótelepi fodrászatba járok, rengetegen vannak mindig, 4 körmösből már 3 nem fogad új vendégeket, és a fodrászokhoz is nehéz bejutni. Na de a kozmetikába..., valahogy mindig sikerül bejutnom bejelenkezés nélkül egy szemöldök szedésre, szóval nincsenek nagyon leterhelve, még ekkora forgalmú helyen sem. Kérdeztem a kozmetikust, hogy mennyien szoktak sminket kérni, erre azt válaszolta, hogy "hát azért szoktak időnként", de én a szilveszter kivételével egyszer sem láttam senkit ott sminket készíttetni.
Amúgy nagyon örülök, hogy van egy sminkes itt, mert én rögtön kérdeznék is tőle illetve bárkitől :-)
Ismered a coastal scents termékeket?
Sajna itt MO-on nem lehet kapni, így kipróbálás szinten sem lehe kezdeni vele semmit.
Sminkes videókban sokat használják őket, ezért kérdezem.
Még van egy kis időm eldönteni,így a napokba a nyakamba veszem a város és az ismerősöket és utána kérdezek,hogy lenne-e rám igény?!:)
Ha nem,akkor nem tudom mi lesz,ez meg még egy dolog van ami érdekel,de a másiknak még ennyi esélye sincs a városunkba mint ennek.
az sem rossz, de nekem annyira nem jött be. Én maradok a jól bevált dolgaimnál :)
megvan már, hogy mi az, amiből jobb a Mac, és mi az, amiből a Kryolan.
Drágák, de megéri... :)
Menyasszonyt még sosem sminkeltem :D ez kimaradt az életemből :)))
De,gondolkodom mindenben.
De az az igazán nagy tanulás nem az én asztalom,ezzel nem arra célzok,hogy kozmetikusnak nem kell tanulnia,de ez ami "igazán" tetszik.
nagyon szívesen levezetem neked, egy ismerősöm nemrég csinálta (november körül tavaly) a tanfolyam a sima sminkes 120 E volt, a maszkmesteri 150 E, és nekem pl mind a kettő kell.
A bőröndöm nekem mondjuk csak Kryolan és Mac, de hát akárhogy is nézegetem, nekem maga a bőrönd fél milla felett van....A maszkos kellékek meg még drágábbak.
elég a kozmetikus egy szalonba. ha profi smink kell, általában nem a kozmetikust szokták hívni, hanem a sminkest...
Nem csinálok mást. Nekem ez bőven elég. kint nem kicsit fizetnek jobban azért...
Értem.
És szerinted egy szépségszalonba lenne kereslet egy sminkesre vagy elég aki kozmetikus ott van,és sminkel?
A sminkes munka mellett csinálsz valami mást is vagy ez "elég"?:)(ha szabad tudni):)
De hol dolgozol?:)
Egyedül egy szalonba vagy olyan helyen ahol van kozmetiks és fodrász...?:)
Rövidtávú tervem,hogy elvégzem és itt dolgoznék vele (kisvárosba),szóval semmi filmes ipar stb...
De nem tudom,lenne-e értelme?!*-)
Ha el tudsz helyezkedni sminkesként, akkor van. Ehhez persze jó kapcsolatok kellenek. Na meg elvégezni nem elég, ehhez tehetség is kell.
Én kozmetikus vagyok. Tudok szépen sminkelni, de egy sminkesnek kreatívnak kell lennie nagyon, hát az meg belőlem hiányzik.
További ajánlott fórumok:
- Az orvosira jelentkezek jövőre. Bármilyen OKJ -s tanfolyamot elvégzek kapok pluszpontot vagy csak ha valami egészségügyit?
- Szerintetek érdemes mostanság egy kozmetikus tanfolyamot elvégezni?
- Szükséges kozmetikus végzettség a sminktetováló képzés megkezdéséhez?
- Szeretnék jelentkezni valuta pénztáros, valuta ügyintéző tanfolyamra. Tud valaki róla, el lehet helyezkedni ezzel a végzettséggel?
- Sminktetováláshoz kell kozmetikus végzettség vagy bárki kitanulhatja?
- Hol érdemes kozmetikus tanfolyamot elvégezni?