Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Tegezzem vagy magázzam? fórum

Tegezzem vagy magázzam? (beszélgetős fórum)


1 2 3
13. globus (válaszként erre: 11. - Epresturmix)
szept. 9. 21:49
Ja, elég fárasztó úgy fogalmazni ilyen vegyes társaságban, hogy mindent kétszer kell elmondani, nehogy megsértődjenek :DD
szept. 9. 21:48

Én akit lehet, tegezek.

Aki letegez, azt vissza, aki meg nem, attól megkérdem. Kivéve azok, akik mellett felnőttem, a hetven-nyolcvan éves szomszédokat, meg persze a hivatalos ügyek során akikkel találkozom. Na őket általában nem.


Az elnököt ne tegezd, ha nem esik jól. Nekem az első szerelmem anyukája mondta, már évekkel a kapcsolat után, hogy tegezzem, nagyon nehéz volt rászokni. :)

11. Epresturmix (válaszként erre: 6. - Globus)
szept. 9. 21:47
Ennyi. Mondjuk én szinte mindenkit tegezek. A párom nagyszülei nemrég ajánlották fel a sziát, mert mindig magáztam őket. De szó szerint. Maga is kér vizet? Maga is jön? Stb... megunták. ;))
10. globus (válaszként erre: 8. - Michelle.r)
szept. 9. 21:47
Pasi valószínűleg tegezte már a lányt régóta, hiszen barátnő apukája.
9. Bözsi néni (válaszként erre: 8. - Michelle.r)
szept. 9. 21:46
Kivéve nagy korkülönbség esetén - a 30 év pedig az.
szept. 9. 21:44
A pasi nem fog neked tegeződést ajánlani, neked kell. A feleségét viszont nem illik letegezned. De tényleg ne csókolomozz!
7. Bözsi néni (válaszként erre: 1. - Alondadalon)
szept. 9. 21:44

Itt a szép példája annak, hogy a gyerekeket miért ne a csókolomozásra tanítsuk.


Köszönj csak a napszaknak megfelelően, "Jó reggelt/napot/estét kívánok!". Teljesen elfogadott, udvarias köszönés és lehet kedvesen is mondani.


A 60 éves férfit, akit mindig magáztál, magázd továbbra is. Udvariatlanság lenne letegezni, mert bár a tegezést a nő kell, hogy felajánlja, de nem ilyen korkülönbség esetén.


Ha nem a csókolomra tanítottak volna, nem lennél egyáltalán zavarban.

6. globus (válaszként erre: 1. - Alondadalon)
szept. 9. 21:43
Nyugodtan köszönhetsz jó napottal, szabályos formula. Esetleg szólíthatod keresztnevükön, Éva, Tibor stb. (néni, bácsi nélkül!) Ha zavarja őket, úgyis megkérnek tegezésre. Várd ki.
szept. 9. 21:43
Anyukám meg apukám régi barátainak én is csókolomot köszönök mert születésem óta ismerem őket a jónapot velük nem menne de az új ismerősöknek jónapot szoktam
szept. 9. 21:42
Ha eddig magáztad őket akkor ezután is tegyél így. Ha akarják, hogy tegezd őket majd mondják. A csókolom se ciki, én is köszönök így 31 évesen is. Biztos nem fogok egy olyan ismerősnek jó napotozni akit gyerek korom óta ismerek.
3. Epresturmix (válaszként erre: 1. - Alondadalon)
szept. 9. 21:40

14 éves korom óta nem köszönök csókolomot, pláne nem férfinek. Akkor kezdtem nőiesedni és másképp hangzott a csókolom.

30 éves létedre azért már gondolom dolgozol egy ideje, ott is "csókolózol" ? Remélem nem. Egy kedvesen hangzó szia, egyáltalán nem tolakodó.

szept. 9. 21:36
Te csak magázd őket tovább. Miért tegeznéd? És ne csókolomozz! :( Jó napot kívánok, így köszönünk.
szept. 9. 21:30

Annyira kényelmetlen szituáció ez némelyik esetben.

30 éves nő vagyok, és zavarban vagyok, ha bizonyos emberekkel találkoznom.


Egy példa:

Járok egy közösségbe, ahol az "elnökünket" szinte az egész társaság tegezi. Nos, ez az Elnök, a velem egyidős barátnőm apukája, akit kiskoromtól kezdve magáztam, így nem tudom csak úgy letegezni őt. Nekem nem megy. Pedig a közösségben valószínűleg mindenki magától kezdte letegezni, mert ő nem mondja senkinek sem, hogy tegeződjünk. De! viszont látszólag az sem zavarja, ha tegezik. - nekem egy ez csak úgy nem menne. Főleg, ha a feleségével jelenik meg, akit szintén letegeznek, én meg csókolomozok.


Én, 30 éves nőként megkérdezhetem a 60 éves férfit, hogy tegeződhetünk e? és mi a helyzet a feleségével?


De annyi ilyen szituáció van még. Bemegyek a boltba, ahol szintén egy velem egyidős lány anyukája dolgozik, aki laza, fiatalos típus.. Azt köszönöm, hogy csókolom. DE kellemetlen! A "Jó napot kívánok" szintén az, mert azt meg nagyon idegennek érzem.


Annyira zavaró dolgok ezek!


Ti, hogy vagytok vele?

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook