Teflonkenyér recept

Elkészítési idő 150 perc

A Teflonkenyér hozzávalói:
50 dkg finomliszt
3,5 dl tej
2 evőkanál cukor
1 evőkanál só
2,5 dkg élesztő
2 evőkanál olaj


A Teflonkenyér elkészítési módja:
Kenyérsütőgépben dagasztom, aztán kézzel átgyúrom. Ilyenkor lehet tetszés szerint magokat (len-, napraforgó-, tökmag, stb.) gyúrni bele. Jénai edény alját és oldalát néhány csepp olajjal átkenem, ebbe teszem a tésztát. Vizes kézzel megsimogatom, 3 helyen éles késsel megvágom, tetejét magokkal megszórom. 15-20 percig kelesztem. Sütése: a sütő aljába kis edényben vizet teszek, és 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütöm a cipót.

Megjegyzésem: ez most nálunk a kedvenc. Olyan kalácsos, könnyű kenyér, hasonló, mint amit régen teflonkenyér néven lehetett venni.

Már több fajta lisztből is kipróbáltam, ízlett a családunknak! :)

Édes kenyérnek is lehet készíteni: akkor az 1 evőkanál só helyett csak 1 kávéskanálnyit teszek bele.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A teflonkenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook