Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Te visszafizettetnéd a külföldre menő fiatal orvosokkal az egyetemi tandíjat? fórum

Te visszafizettetnéd a külföldre menő fiatal orvosokkal az egyetemi tandíjat? (beszélgetés)

90. martin3 (válaszként erre: 87. - Zizabella)
2011. jún. 6. 00:03
ez jó:))))
89. Kira88 (válaszként erre: 84. - Zizabella)
Ebben igazad van,de értsd meg,attól,hogy kényszeríted őket a visszafizetésre,még nem fognak itthon maradni...az lenne a cél,nem?
88. martin3 (válaszként erre: 82. - Kira88)
igen de nem a mostaniaknak(politikusok) hanem azoknak akik idáig juttatták az országot(és most elmúlt 60évre gondolok), bár a politika nyugaton sem tiszta játék, szerintem még a földön egyetlen tisztességes politikus sem született...
87. zizabella (válaszként erre: 85. - Martin3)
Magasabb fizetéssel arányos magasabb hálapénz :))
86. Panni58 (válaszként erre: 81. - Zizabella)

Nincs.

Mert csak úgy viselkedik, ahogy vele viselkednek.

A tudás az övé, ő szerezte, ő tanult érte éjjel-nappal, ő töltött éjszakákat a laborban, meg a patológián, hogy jó orvos legyen.

Nem tölcsérrel töltötték a fejébe a tudást.

És szerintem erős túlzás az a sokmillió forint, amit a képzésről mesélnek. Nem mondom, hogy nincsenek költségei az orvosképzésnek, de szívesen látnám ennek a tételes elszámolását...

85. martin3 (válaszként erre: 77. - G_eszter)
2011. jún. 6. 00:01
ha megemelik a fizetésüket, akkor sem fog soha megszűnni a hálapénz! mert akkor is lesz olyan, aki előbb akarja a műtétet, azt hiszi, hogy a pénzétől jobban figyelnek rá...és ez így is van, valljuk be.
84. zizabella (válaszként erre: 80. - Kira88)
2011. jún. 6. 00:00
Szabad piac igen...a taníttatás költsége is beletartozik ám!
83. martin3 (válaszként erre: 76. - Pen80)
2011. jún. 5. 23:59

én pl a 3 biztosítós rendszerrel totál egyet értenék...csak nem merik bevezetni, mert nem szociális ilyet tenni...és ezért inkább szenvedjen az ország, mert mint egy hatalmas vízfej(vagy kolonc a nyakunkon) nehezedik ránk a sok segélyből élők sokasága..(na ezt most jól megfogalmaztam)

de mondok egy másik példát! belváros közepén élünk, (nagyváros) a játszótéren (ami a belvárosban max 2 van, az is 20perc gyalog!!!) rengeteg gyerek, tömegnyomor, sőt az ovisok is odajárnak...emiatt inkább kimegyünk a környező falvak játszótereire, ahol elszáll az agyam micsoda (komolyan hiper-szuper) játszóterek vannak vidékfejlesztés címen!!! és a kutya sincs ott, cselleng 1-2 kisebbségi gyerkőc...nesze neked vidékfejlesztés!!!! szerencsétlen 2-300fős falu kap egy 20millás játszóteret(EU-s pályázatból, aminek a felét tuti valaki(k) lenyúlják, hiszen feléből is bőven megvalósítható lenne) senki nem használja és nem játszótérre lenne szükségük, hanem pl ebből a pénzből létre lehetne hozni egy mikrovállalkozást, abból máris lenne 2-3 embernek munkája(az mondjuk 2-3 család) és máris lehetne több gyerek, nőne a nemzet. Nem inkább játsztótér kell 20milláért...no de sebaj, majd a városi kihasználja...vicc...

82. Kira88 (válaszként erre: 81. - Zizabella)
2011. jún. 5. 23:59

Bűntudat pfff...persze,hogy nincs,ahogy nincs a mérnöknek,tanárnak,asztalosnak,közgazdásznak aki külfödre megy. Ők is itthon tanultak.

Ha meg már bűntudat és lelkiismeret-témákat feszegetünk:ebben az országban egyedül a politikusoknak lehet bűntudata az elvándorló fiatalok miatt,és nekik kell szégyellni magukat!

81. zizabella (válaszként erre: 74. - Panni58)
2011. jún. 5. 23:56
Ez rendben van, érezze magát jobban kint..de érdekes egynek sincs bűntudata, és azt bírja a gyomra, hogy 6 évig tanult ingyen itt, és most sz@rik az itteniekre, tojik az egészségügyre.
80. Kira88 (válaszként erre: 73. - Martin3)
2011. jún. 5. 23:55

Egyetértek,szerintem is le kell vetkőzni végre ezt a kommunista felfogást,hogy "majd az állam" segít.

Én a mondatomat arra értettem,hogy majd akkor leszek lojális,akkor teszek vmit ezért az országért,ha az is megadja nekem azokat a lehetőségeket,amik pl. nyugaton természetesek.

Amúgy sok gondolatoddal egyetértek,de egyet fogadjunk el: 2011 van,Európai Unió,szabad piac,a tőke,az áru és a MUNKAERŐ szabadon vándorol. Ott dolgozol,ahol akarsz! Ebbe bele lehet magyarázni sok mindent,de ez ilyen egyszerű.

79. Pen80 (válaszként erre: 75. - G_eszter)
2011. jún. 5. 23:55

1 millió forint egy orvos taníttatásából - csak tippelek, de max félévet tippelek - nem ám 6 évet.

De egyébként ez lehúzás, gondold végig, megint ezt az országot (meg más kisebbeket) használják ki vele.

78. Panni58 (válaszként erre: 71. - Martin3)
2011. jún. 5. 23:54

5 év a japánoknak is kevés lesz, most igen nagy bajban vannak, és olvashatod, hogy milyen mértékben megugrott az öngyilkosságok száma...

Bocs az off-ért!

77. g_eszter (válaszként erre: 74. - Panni58)
2011. jún. 5. 23:54
Sajnos így megy. Nemrég műtötték ismerősömet, persze volt boríték és tartalma. Értem én, hogy kevés a fizetés, de így az állam helyett itthon a betegek adják a fizetés másik részét.
76. Pen80 (válaszként erre: 71. - Martin3)
2011. jún. 5. 23:52
Teljesen egyetértek.
75. g_eszter (válaszként erre: 72. - Pen80)
2011. jún. 5. 23:52

Erre akartam kilyukadni. Hogy akkor ezt is le lehetne szólni. Mert valószínű, hogy egy része a külföldi itt tanulóknak elmegy haza vagy más országba, s akkor az a pénz is "kárba" ment. Egyszer kiszámoltam, hogy csak az én tanittatásom 1 millio forint felett lenne, ha fizetném...

Simán felvételiztem az otthoni érettségi jegyeimmel, egyszerűen megy, amióta EU-sak vagyunk.

2011. jún. 5. 23:50

Van olyan orvos ismerősöm is, aki azért ment Németországba dolgozni, mert nem bírta volna a gyomra egy-egy műtét után a zsebét tartani, a családot viszont el kell tartani. Ott inkább bevállalja a több ügyeletet is, mint itthon a hálapénzért ácsingózást.

Van olyan is, aki szakmailag jutott így sokkal előbbre, pár év alatt több könyvet írta a műtéti tapasztalatai alapján, nemzetközi konferenciákra járhat, már ismert a neve a nemzetközi szakmában.

Itthon egyik sem megvalósítható manapság.

73. martin3 (válaszként erre: 63. - Kira88)
2011. jún. 5. 23:50
nem az államnak kell gondolnia rád, hanem magadnak kell gondoskodnod magadról, ne az államtól várd a segítséget...(ezt most általánosságban értettem, nem pont rád)
72. Pen80 (válaszként erre: 68. - G_eszter)
2011. jún. 5. 23:49
Nem ellened szól, de ezzel én így nem értek egyet. Bár nem tudom hogy működik, de ha ilyen egyszerű, akkor ez gáz. Már megint csak lehúzás.
2011. jún. 5. 23:49

én feltennem a kérdést a másik oldalról! milyen egészségügyi ellátás van nyugaton, hogy ezt a rengeteg orvost/áplót(mrt nem csak tőlünk mennek ki!) fel tudja szívni??? hát olyan, hogy ott is vannak magánklinikák, ahova megy a jómódú és perkál rendesen, vagy 3 biztosítós a rendszer(alap ellátás, kicsivel jobb és extra, leegyszerűsítve, de mindegyiknek megvan a maga havi díja) és a közegészégügyben pedig a "nagy nép" szépen vár a sorára pont mint idehaza, ha egy vizsgálatot el akar intézni, ott is több hónap, évek 1-1 a várólista.

nyugodtan menjenek, legalább letisztul itt is a rendszer, én mi a fenének fizessem x vizsgálatát, amikor az soha nem dolgozott, és nem fizetett tb-t? én meg fizetem, és ugyanúgy várhat(nék) hogy mikorra kerül rám a sor...

amúgy meg szarházi büdös bence mindegyik, sorolhatnánk hogy melyik "megbecsült" társadalmi réteg keres a béka segge alatt...hát menjen ki az egész ország??? nem, egyszerűen meg kell végre szüntetni a szocializmust, azt hogy mindenki a kiskaput veszi természetesnek, és csal, hazudik, segélyen él, ott ahol lehet! hát melyik ország teheti meg azt hogy ennyi rokkantnyugdíjasa legyen? ennyi egyéb segélyből élő? ennyi ember, aki 40évesen elmehet hatalmas nyugdíjjal nyugdíjba??? ha az állam nem vett volna fel ennyi hitelt, aminek most nyögjük a kamatait, akkor nem itt tartanánk. HA szorgalmas, tenni akaró emberekből állna az ország, nem itt lennénk. Nézzük meg a németeket, japánt ők hol voltak és hova jutottak? mindkettő gazdasági csodát tett! de nézzük is meg a népük morális , erkölcsi oldalát is...csak azon "röhögök" hogy mindenki koncerteket és egyéb segélyeket szervez a japánoknak,..egy ekkora katasztrófa sem rázza meg őket, 5év és ismét szárnyalni fognak! pedig eljöhetne a fél ország! de nem, ők tudják mi az összefogás, mit kell tenni és nem sírnak, hanem teszik a dolgukat...

70. zizabella (válaszként erre: 67. - Pen80)
2011. jún. 5. 23:48
így igaz!
69. zizabella (válaszként erre: 65. - G_eszter)
2011. jún. 5. 23:47
na tessék...de jó nekik
68. g_eszter (válaszként erre: 64. - Pen80)
2011. jún. 5. 23:44
Igen, minden EU-s bármelyik EU-s országba mehet egyetemre. Ha bejut államira, akkor ingyen.
67. Pen80 (válaszként erre: 61. - 4fb42254b6)
Nem is kerül annyiba, mint az orvos taníttatása.
66. Kira88 (válaszként erre: 26. - Anyucika3)

"Én nem sajnálom őket.Senkit nem fizetnek meg ebben az országban,aki tisztességesen próbál boldogulni.Akkor mindenki lépjen le?"

Tipikus magyar mentalitás: ha nekem szar,akkor másnak is legyen szar...

65. g_eszter (válaszként erre: 60. - G_eszter)
2011. jún. 5. 23:43
Legalábbis a legtöbb egyetemen így van. Sok külföldi ismerősöm tanul itt ingyen.
64. Pen80 (válaszként erre: 60. - G_eszter)
2011. jún. 5. 23:43
Akkor ez gondolom valami nemzetközi egyezmény, mert egyoldalúan ez kicsit erős lenne.
63. Kira88
2011. jún. 5. 23:42

Már megint a visszájáról fogjuk meg a dolgokat. Rendben,fizettessük vissza(megjegyzem,kinti fizetésből pár év alatt röhögve visszafizetik...)de ettől még ugyanúgy el fognak menni!Megint nem az alapproblémát oldjuk meg!

A visszatérítés miatt nem fognak megijedni,és itthon maradni...ne legyünk nevetségesek:))

Amúgy meg,menjenek is,én is mennék a helyükben.Az országra meg majd akkor gondolok,ha az is gondol rám,és lehetőséget ad a normális életre...

62. eszterlánc77 (válaszként erre: 46. - Okes00)
2011. jún. 5. 23:42
áááá van ott szó a BKV, MÁV és reptéri dolgozókról is. :D :D :D
2011. jún. 5. 23:41

Nem. A mérnök, aki külföldre meny dolgozni, visszafizeti?

Ennyi.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook