Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Te tiszteled az élelmiszert? fórum

Te tiszteled az élelmiszert? (beszélgetés)

1 2
2022. aug. 6. 11:01
Persze!
2022. aug. 6. 11:00
Én sem dobok ki ételt sőt idegesít, amikor mások ezt teszik. Még a boltban is a lejárós kajákat veszem meg a nap végén, hogy ne dobódjanak ki.
2022. aug. 6. 10:58

Nagyon tud bántani, mikor a kollégák a rendelt ételből kidobálják a maradékot. Vagy elteszik másnapra, későbbre, de általában elfelejtik, megromlik, az is a kukában végzi. Végtelenül elszomorít. Valaki megtermeli, elszállítja, valaki megveszi, elkészíti, becsomagolja. Sokan dolgoznak vele, míg a fogyasztó elé kerül. Aztán a kukában végzi egy része.

Még a félig megszáradt kenyeret is megesszük. Étel nálunk nem romlik meg, mert odafigyelünk, nem bontunk, nem főzünk 100 félét. Csak elálló élelmiszerből halmozunk (liszt, tészta, pálinka :D, cukor, bab, stb...) Nulla pazarlás.

2022. aug. 6. 10:52
Természetesen.
3. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Csontsovány)
2022. aug. 6. 10:47

Megtanultam, hogy meg kell becsülni. Igaz, hogy soha nem éheztünk gyerekként, de sohasem válogathattunk, hogy ezt szeretem és megeszem, vagy... a válasz volt: majd megeszed, ha igazán éhes leszel.

Amikor a saját konyhámat kezdtem el vezetni, párom nem ette meg az előző napi maradékot. Megtanultam a maradékot felhasználni máshoz, mert "kaját nem dobunk ki". Ezek voltak az iskoláim.

Persze ezek után is erősen oda kell figyelni, és a korábbiakhoz képest még jobban meggondolni, hogy mikor, mit veszek meg, és mit hagyok ott az üzletben.

2022. aug. 6. 10:43
Abszolút. Nem pazarlok.
2022. aug. 6. 10:33
A mai világban egyre aktuálisabb..idáig se nem dobtam ki élelmiszert soha ...s hálát adok Istennek, a sorsnak , hogy van mit ennem ..
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook