Te mit csináltál 1992-ben? Milyen élethelyzetben voltál? (beszélgetés)
Bébisintér voltam egy magyar családnál Keravában.
(majdnem férjhez mentem egy finnhez)
Én is általános második osztályos voltam, 7 éves.
Ugróköteleztünk, és akkor esett ki a 2 első fogam.
Azon a télen kaptuk meg az első kutyusunkat, Mazsit...
16 voltam.
Tele haraggal.
Meg akartam halni.
Akkor derült ki, hogy autoimmun beteg vagyok, telenyomtak steroiddal, ami tönkretette a testemet és a lelkemet.
Egy kezemen meg tudtam számolni, ki nem fordított hátat nekem.
Nagy pofon volt.
Én még 8 éves gyerek voltam, általános iskola második osztályba jártam.
Volt egy nagy placc, hatalmas térrel, ott volt két épület, az egyik emeletes, a másik nem.
Oda jártunk tanulni, az volt az iskolánk több évig!
Szünetben rengeteget játszottunk, volt egy nagy kolomp amivel becsengettek!
Szünetben volt két cigány gyerek, akik előszeretettel kötöttek bele a többiekbe, és akkor verekedés volt!
Télen hóember építés volt, és a domboldalon csúsztunk le nejlonnal a suli után.
Nyáron labdajátékok, frizbi, ugrálókötél, hullahopp karika... a lányok inkább hullahoppoztak.
Volt egy nagyon jó tanuló osztálytársnőm, ő volt az első komoly szerelmem vagy 4 évig, ma már komoly mentőorvos🇨🇭, boldog családanya!
Próbáltam a közelébe menni, de már attól is majdnem szívrohamot kaptam ha csak rám nézett, vagy rám mosolygott!
Titkoltam hogy mit érzek, mert nem tudtam hogy mit csináljak és gyáva voltam!
A Tetris ebben az évben terjedt el a suliban, ha jól emlékszem. Fekete, fehér, világosszürke, sötétszürke... minden színben!
Mindenki azt nyomogatta, akárcsak az okostelefont! Ha nem volt neked, akkor csak néztél másokat és irigykedtél!
Aztán nekem is lett, talán szülinapomra! 🎂
Az utcáról nyílt be a túloldalon egy másik suli, egy falon keresztül mentek be az idősebb fiúk-lányok.
Szünetben gyakran néztem őket. Talán felsősök vagy gimnazisták lehettek, sosem tudtam meg!
A hírek, zenék tele voltak akkoriban Michael Jackson munkásságával és botrányával!
A rádió egyfolytában ment mindenhol, csupa jó zenével! 🎶📻🎶 Ezek voltak akkoriban a slágerek!
Otthon is mindig ment a zene, le sem állt! 🎶🎶🎶
Egy vidéki haverom ismertette meg nyáron az Ace of Base-t, hatalmas rajongója voltam úgy 3-4 évig!
Még télen is az ment, vagy suli után arra aludtam el, a Happy Nation-re!
A filmekből se volt hiány! Az Aladdin-t vagy kétszer láttam a moziban!
A Batman visszatér akkor jött ki, megvesztem érte! Az 1992-es olimpián, nyáron akkor ment a bemutatója!
Őszre🍂 apám kivette a tékából, majdnem infarktust kaptam! A szomszéddal átmásoltuk és folyton azt néztem!
Ez évekig ment! Már csukott szemmel is tudtam minden jelenetét! 🎞️🎞️🎞️
Hát ilyenek voltak akkoriban! 😊