Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Te hogyan sütöd a sertéstarját? fórum

Te hogyan sütöd a sertéstarját? (beszélgetős fórum)


1 2
42. Epresturmix (válaszként erre: 41. - Garabonciás)
2020. máj. 19. 07:03
Jê, GastroHobbi tud csirkemellen kívül mást is főzni? :)
2020. máj. 18. 19:24

Ez jól néz ki. ;)


[link]

40. birebora (válaszként erre: 37. - 346cfad937)
2020. máj. 18. 17:53
Ezt így ki fogom próbálni.
2020. máj. 18. 17:44
Nagyon ritkán sütök tarját, mert nagyon zsíros hús. Ha sütöm, akkor cigánypecsenyének (pácolva, hirtelen sütve serpenyőben).
38. Epresturmix (válaszként erre: 36. - Szeretekolvasni)
2020. máj. 18. 08:32
Egészségedre! Ugye milyen isteniiii? :D
37. 346cfad937 (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
2020. máj. 16. 11:47

Felszeletelem és bepácolom egy éjszakára. Olaj, só, pirospaprika, bors, őrölt kömény és rengeteg zúzott fokhagyma.

Alá pici víz, rá fólia, 200 fok körül sütöm 1-2 órát, aztán leveszem a fóliát és rápirítok kicsit.

Így jó omlós lesz.

Próbáltam már különböző fűszerkeverékeket, de a férjem csak a fent említett módon szereti. 🤷🏻‍♀️

2020. máj. 16. 11:00
Hát csajok, lesütöttem fokhagymás zsírban és hagytam egy edényben kihűlni és jól belaktam belőle szafis zsemlével, uborkával. Nagyon jól esett, köszönök szépen minden ötletet!
35. levarosbukta (válaszként erre: 28. - Bless the child)
2020. máj. 15. 11:45
Főleg! brrrr :)
34. supin
2020. máj. 15. 05:28
vastárcsán
33. Epresturmix (válaszként erre: 30. - Bözsi néni)
2020. máj. 14. 20:55
Ez hasonló lehet mint a bakonyi. Csak az ugye gombás. De rég csináltam. Jó tipp.
32. Bözsi néni (válaszként erre: 30. - Bözsi néni)
2020. máj. 14. 20:55
Vagy bulgurral, vagy pirított krumplival. Ki mit szeret.
31. Bözsi néni (válaszként erre: 23. - Levarosbukta)
2020. máj. 14. 20:53
Azzal engem is!
30. Bözsi néni (válaszként erre: 3. - Szeretekolvasni)
2020. máj. 14. 20:51

A szeleteket sózd, borsozd, forgasd meg lisztben. Kicsi zsíron hirtelen süss kérget rá, legyen piros mindkét oldala. Vedd ki a szeleteket. A maradt zsíradékra szórj még egy evőkanál lisztet, picit pirítsd meg. Öntsd fel húsleves alaplével/zöldség alaplével/vagy leveskockából csinált alaplével, ami van.


Önts bele zöldborsót (üvegest vagy mirelitet, amit szeretsz, mert friss még nincs) rottyantsd át, szórd meg frissen apróra vágott petrezselyemmel. Rakd vissza a szeleteket és fedő alatt párold, míg a hús omlósan puha nem lesz.


Rizzsel nagyon finom!

29. Guruljka (válaszként erre: 25. - Mirrmurr2)
2020. máj. 14. 20:29

Érdekes, mit ki nem hallotok.

Ha a kérdező sütögeti a tarját, de megunta, akkor emlékeztetem arra, hogy nem csak sütni jó a tarja.

Majd ha nem érdekli, átgurgatja.

Hagyj már azzal békén, mihez szólok vagy mihez nem. A beszélgetős fórumokban néha fecsegek kicsit. Ha nem tetszik, gurgass tovább.

És ha unod a búrámat, találsz jó néhány olyan fórumot, ahol nem szólalok meg akkor sem, ha a friss fórumok között látom.

28. Bless the child (válaszként erre: 23. - Levarosbukta)
2020. máj. 14. 19:11
Pedig az jó nagyon, plusz még pirított dara!
2020. máj. 14. 19:09
Nem vagyok oda a tarjáért. Csak kinti grillezéskor eszem meg. Több órás pácolás után faszenes grillen sütve.
26. Mirrmurr2 (válaszként erre: 20. - Elbb)
2020. máj. 14. 18:57
A sör csak puhítja vagy érezni kicsit az ízét is?
25. Mirrmurr2 (válaszként erre: 6. - Guruljka)
2020. máj. 14. 18:56

A kérdező bizonyára örül a kioktató kérdésnek: "Miért kell mindig sütni?"


Felnőtt ember, sütni szeretné a tarját, ehhez kér ötleteket - ebbe mi a francért kell belekötni? Lehet, hogy tízféleképpen tudja elkészíteni, de most éppen a sütést szeretné változatosabbá tenni; nem pörköltet akar főzni.


Érdeklődéssel kérdezem: mire jó az ilyen hozzászólás, azonkívül, hogy az unatkozó ember beszólogatását és mindenhez hozzászólogatását hallanánk ki belőle?

2020. máj. 14. 18:31
Fel is lehet azt a húst kockázni pörköltnek, vagy tokánynak megfőzni.
23. levarosbukta (válaszként erre: 12. - Garabonciás)
2020. máj. 14. 13:51
Juuuuj, a világból ki lehetne kergetni a főtthús-meggyszósz kombóval! :) :)
22. levarosbukta (válaszként erre: 3. - Szeretekolvasni)
2020. máj. 14. 13:47

A hús alá szeletelj jó sok hagymát, fokhagymát, gombát, paprikát, paradicsomot. Rakhatsz alá, fölé, mellé ahogy tetszik padlizsánt vagy és cukkinit. Rá a besózott tarját. Fóliát rá. 180 fokra be a sütőbe, nem kell előmelegíteni. Kb. 45-50 perc múlva belekukk, ha puha a hús akkor le lehet venni a fóliát és zsírjára sütni. Istenien összesül a sok zöldség alatta.

Ha van kedvem a hússal még külön vacakolni akkor előtte való nap a hagymát, fokhagymát felszeletelem, a tarját besózom, mustárral bekenem, leöntöm kis olajjal. Másnap felszeletelem a többi zöldséget és irány a sütő.

2020. máj. 14. 13:23
Vastag szeletekre vágom,borsozom,sózom,reszelt fokhagymával bekenem és rálocsolok egy kevés olajat...pácolom pár órát és végül alufólia alatt sütöm,majd a végén levéve a fóliát megpiritom a tetejét.
20. elbb (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
2020. máj. 14. 13:17
Feldarabolom nagyobb darabokra (4*5 cm kb)sütőzacskóba bedobom, mellé dobok krumplit, hagymát, fokhagymát, esetleg répát, cukkinit, meg amit találok, öntök mellé kevés sört, és nyomás a sütőbe. Nagyon finom lesz szerintem.
19. Guruljka (válaszként erre: 8. - Szeretekolvasni)
2020. máj. 14. 12:38
Főzöm is, párolom is, mikor hogy.
18. andita1 (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
2020. máj. 14. 11:28

Igaz ez is fokhagymás, de isteni finom, mostanság csak így készítem.

6 percnél kezdődik a fokhagymás szaftos hús. [link]

17. 5236d12e25 (válaszként erre: 15. - Epresturmix)
2020. máj. 14. 11:18
Vigyázz terhes kismama érkezik 😅
2020. máj. 14. 11:15
Ha sütök, akkor sütőzacskóban mert ugy finom omlós👍
15. Epresturmix (válaszként erre: 10. - 5236d12e25)
2020. máj. 14. 11:04
Várlak! :D
14. Epresturmix (válaszként erre: 9. - Szeretekolvasni)
2020. máj. 14. 11:01
Szeretek enni. :D
2020. máj. 14. 11:00

Sózom, borsozom.

Egy tűzálló edényben lerétegezem: olajos pirított hagyma, tarja, olajos hagyma, tarja... Tetejére gomba és sörrel vagy száraz pezsgővel felöntöm. Így sütöm lefedve kb 1,5-2 órát 200 fokon.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook