Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Te hiszel a sorsszerűségben? fórum

Te hiszel a sorsszerűségben? (beszélgetős fórum)


1 2 3
2013. jan. 29. 20:57
So so
2012. ápr. 7. 20:58
nem
2011. máj. 9. 19:23
Én abban hiszek, hogy mindenki a saját sorsának kovácsa. Nyilván vannak dolgok, amiket nem befolyásolhatunk, de sok minden múlik azon, hogy mi magunk hogy alakítjuk.
2011. máj. 9. 19:18

Hiszek abban,hogy a sorsa mindenkinek megvan írva...

De jó is lenne tudni,mi vár az emberre..........

2011. máj. 9. 18:45

Ó igen!

Megingathatatlanul! :)))


Nincsenek véletlenek, nincs szerencse!

Minden okkal történik.


Igaz, van olyan, hogy sosem derül ki, mi volt az ok.

Majd egy másik életben. ;)


Bár az ugye alap, hogy választási lehetőség mindig van, és rajtunk múlik, mit is választunk.

Ha semmit nem választunk, akkor azt választottuk. :D

69. -meva-
2011. máj. 9. 18:41
Maximálisan!
68. adri25
2011. máj. 9. 18:40
igen
2011. jan. 25. 22:07
IGEN
2011. jan. 18. 14:16

Nemrég gondolkodtam pont ezen, hogy a sors akarta, hogy így legyen, ahogyan most van?

Azon gondolkodtam, hogy mi lett volna, ha nem így alakul, ha nem ezt a szakot vinném most, ha nem ismerem meg azokat az embereket akiket megismertem, aki által célra leltem... Vajon akkor hogy lenne most ebben a pillanatban az állás?

Nem tudom van e sors, de most úgy gondolom, hogy ennek így kellett történnie. Mindez egy pillanat műve volt...

65. csutkababa (válaszként erre: 64. - Extraordenery)
2011. jan. 3. 21:55
koszonom
64. extraordenery (válaszként erre: 63. - Csutkababa)
2010. dec. 30. 17:04
SZORÍTOK NEKED! :)
63. csutkababa (válaszként erre: 62. - Extraordenery)
2010. dec. 29. 17:09

koszonom szepen.

a dontes mar meg van, csak varni kell, meg es talan ez a legrosszabb, aztan meg majd az indulas lesz a legrosszabb, aztan meg az ottlet, es igy tovabb..de menni kell, innen el kell menni, mert itt nincs elet, csak nyomor, gond, problema, es mar ramegyek total,idegileg mar nem birom, es fizikailag sem,mert az orokke kuzkodes, mar annyira kifaraszt, de talan ez a kikepzes:) es a sok rossz utan jon a jo..

bizom benne..

62. extraordenery (válaszként erre: 61. - Csutkababa)
2010. dec. 29. 17:06

Nekem ez volt életem talán legnagyobb döntése, még soha senkiért nem léptem ekkorát, és annyira de annyira akartam, tehát ha ezt vesszük figyelembe, akkor nem kételkedhetek. És remélem a nehézségek ellenére is az idő majd engem igazol.

Neked meg sok szerencsét az elötted álló döntéshez!

61. csutkababa (válaszként erre: 60. - Extraordenery)
2010. dec. 29. 17:03

nagy igazsag, hogy jol dontunk e mikor dontunk.

te is nagy dontest hoztal, es ugyerzem nem volt konnyu.

en is hatalmas dontes elott allok, de az enyem nem 180 km, hanem 2000 km...

de ha ezen ragodunk, hogy jol dontunk e, akkor egyhelyben topogunk orokke.

elni kell az elet adta lehetosegekkel, ha van ..

aztan hogy az jo, e vagy rossz dontes...az ido valszol ra..

tobbett nem nagyon tehetunk..

60. extraordenery (válaszként erre: 54. - Gyuri67)
2010. dec. 29. 16:53

Oh, én már nem stresszelek azon, ha valaha valaki úgy döntött, amivel engem esetleg megbántott. Ez van. Lehet hogy Ő nagyobbat vétett, és utólag jobban szenved, mint amekkora az én bánatom volt akkor. Próbálok a sérelmeken átlépni, és ennyi.

A lelki üzenet..., néha olyan késztetést érzek a lelkem mélyéről, aminek engedelmeskednem kell, nincs mese. Így kerültem el az otthonomtól 180 km-re egy férfi miatt, akitől jelenleg gyermeket várok. Boldognak kellene lennem, hisz ez csodálatos dolog, nem? Mégis párszor már feltettem magamnak a kérdést azóta: vajon jól döntöttem-e, amikor otthagytam mindent? Mert ami akkor olyan színből jövő sugallat volt, és olyan nagy boldogsággal kecsegtetett, arról kiderült, hogy nem is olyan izgalmas, és nem is olyan boldog. De hát EZ VAN, nem igaz?

59. a9ac184d01 (válaszként erre: 57. - Gyuri67)
2010. dec. 29. 14:14

köszönöm a válaszod, érdekes volt! ez is egy nézőpont. de én úgy gondolom, hogy pont mivel emberek vagyunk, sosem fogjuk megtudni az igazságot, legfeljebb csak tapogatózni.

és egy újabb közhely az egyik állításodra: ha valaki vagy valami megalkotta ezt a világot, annak is jönnie kellett valahonnan. szóval ezt lehetne a végtelenségig elemezgetni. én úgy gondolom, hogy ma ezen a világon senki sem tudja az igazságot. de még csak megközelítőleg sem. és ha a földi élet a finálé, az eléggé elkeserítő lenne.

A leírtakhoz még annyit kiemelnék, hogy: szerintem.

58. Huldra
2010. dec. 29. 14:02

Nem hiszek a sorsszerűségben.

Abban hiszek, hogy az élet, a világ csak úgy zajlik a maga kis kaotikus módján, néha elénksodor egy-egy alkalmat, amit vagy megragadunk, vagy sem, olykor cifra, furcsa dolgokat is hozhat, aztán szépen mi is eltűnünk. Nem tulajdonítok ennek túl nagy jelentőséget.

57. gyuri67 (válaszként erre: 56. - A9ac184d01)
2010. dec. 29. 13:50

Szia nanterre!

Amiről én tudok szívesen megosztom Veled.

Ugye abban egyetérthetünk,hogy ez a világ ami körülvesz bennünket nem jöhetett létre csak úgy véletlenül.Ha csak az emberi testet nézzük, mekkora csoda,mennyi sejtből épül fel,milyen összefüggések alapján működünk,és ha még azt is elmesélném,hogy a Földdel szinte teljesen analóg az emberi test,azt hiszem sokan nagyot néznének.Az evolúció elmélete már régen bebukott,ezt a tudósok el is ismerik.Tehát ezt az egészet valakinek vagy valaminek meg kellett terveznie,egy csodálatos zseninek,nevezzük Őt Létezésnek vagy Istennek.Arról biztosan hallottál már,hogy egy ember három alkotó részből épül fel.Ezek:Szellem,Lélek és Test.A szellemünk örökké létező szellem,ennek a szellemnek van egy lelke és egy teste.A lélek kb.25000 évre lett teremtve,a testünket pedig tudjuk meddig szokott jobb esetben élni.Tehát nem úgy működik,hogy állandóan új lelkek születnek.Ezek a lelkek már nagyon régen léteznek,csak van ki testet öltött és van ki most és régebben is a szellemvilágban tartózkodik.Azt mondod régebben kevesebben éltek a földön.Igaz!Erre én azt mondom,még ennyi ember soha nem élt a Földön mint most,kb.7milliárd lakos.Tudod miért??Mert lejöttünk a fináléra.De ebbe ne menjünk most még bele.Az állatokat ne keverjük szerintem bele,mert van egy nagy igazság ami minden vallás felett álló,és ebbe az állatok nem tartoznak bele.

Röviden ennyi.Lehet sokkolok ezzel egy-két embert de meg van a forrás ahonnan ezekről a dolgokról tudok.

2010. dec. 29. 13:14

sziasztok! érdekes témát feszegettek. nyitott vagyok én is sok mindenre, de nem szeretnék állást foglalni semmi mellett.

egy kérdésem lenne. ha valóban újjászületik a lelkünk, akkor ezek a lelkek honnan jönnek? az emberiség folyamatosan szaporodik. honnan jönnek az újabb és újabb lelkek? mert ugye sok sok évvel ezelőtt a világ népessége töredéke volt a mostaninak. még ha belevesszük ide az állatokat is.

55. cathyca (válaszként erre: 32. - Csutkababa)
2010. dec. 29. 13:03
Sziasztok! Én is emlékszem egy előző életemre, biztos vagyok benne, hogy az. Fiatal néger,fekete nő vagyok,és egy szintén fekete nővel bujkálunk a fehérek?(úgy érzem ,hogy igen) elől,érzem, hogy nagyon bensőséges a kapcsolatunk ,ahogy öleljük egymást és félünk,talán a testvérem lehet.A ,,rejtekhelyről,,ahová pillanatnyilag bújtunk, én futok ki elsőnek és a kb.500 m.-re lévő templom felé futok, mert tudom ,hogy ott nem bánthatnak. Futás közben sajnos lelőnek és meghalok. A környezetről annyit,hogy kocsikat látok az aszfaltozott? úton. Egyébként érzem az emberek megvetését, egy nullának egy állatnak érzem magam. Nah, hát röviden ennyit:)
54. gyuri67 (válaszként erre: 51. - Extraordenery)
2010. dec. 29. 12:21

Szia!

Nincsen ezzel semmi gond!Kérdés,mennyi lehet abból amit úgy érzel vagy gondolsz "szabad akarat" és mennyi ami eleve el van rendelve Neked.Ezt nagyon nehéz eldönteni,de szerintem ha az ember életében nincsenek olyan óriási nagy problémák,akkor azon az úton halad amit vállalt.

Örülök,hogy ilyen tudati szinten vagy már és képes vagy ezeket a belső hangokat,késztetéseket,jeleket,megérzéseket használni az életedben.Szerintem ha minden ember képes lenne egy kicsit figyelni magára és észre venné ezeket a súgásokat és tudná kezelni,érezze azt a szívéből jövőnek vagy a lélek üzenetének/ami nekem sokkal szimpatikusabb/, sokkal jobb élete lehetne.Hidd el abban a pillanatban számodra az a legjobb döntés!Mondok még valamit,ha tudatában lennél annak,hogy rajtad kívül mindenki más is, a legjobb számára adódó döntést hozta,legyen az neked bármennyire is nem tetsző,rengeteg energiát spórolhatnál meg magadnak.Ha az emberek nem állandóan azzal foglalkoznának,hogy a másikat folyamatosan megítéljék a tetteik miatt,sokkal egészségesebb életük lehetne!Amikor az ember tudatára ébred annak,hogy mi mindannyian egy óriási nagy egésznek vagyunk a része,már mindjárt másképpen látja a dolgokat.Neked ez a feladat jutott az életben,neki pedig az,és semmi más dolgod nincsen ezzel csak mikor valami olyasmi történik,mondd azt, EZ VAN!Hidd el így rengeteg energiát spórolsz!

53. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 50. - Gyuri67)
2010. dec. 29. 12:02
Én egy buta naiv lélek vagyok azt hiszem.... Mindenemet odaadnám, ha kérik, mindenkinek mindent elhiszek. Nincs egóm?
52. extraordenery (válaszként erre: 50. - Gyuri67)
2010. dec. 29. 10:59

"Most éled azt az életet, melynek feladatait előzőleg nem tudtad teljesíteni. "


Huu, mennyire érzem ezt! És remélem ezúttal jól csinálom, mégsem vagyok boldog.

51. extraordenery (válaszként erre: 47. - Gyuri67)
2010. dec. 29. 10:57

Szia!

Az én "szabad akaratom" mindig a szívemre hallgat. Vajon miért?

50. gyuri67 (válaszként erre: 48. - 16b5d6ae34)
2010. dec. 29. 10:49

Szia!

Erre a választ megközelíthetjük több irányból is.Megpróbálom megadni,a szerintem megfelelőt úgy,hogy olyan emberek is megértsék kik nem hisznek /hit alatt nem a vallást értem/ és még nem is hallottak eddig ezekről a dolgokról.Próbálom saját szavaimmal és egy könyvet is segítségül hozok.Ami tény és ezzel nincsen is értelme vitatkozni,mert ezek már régen bizonyítottak,NEM egyszer élünk,hanem igen is nagyon sok életre leszülettünk erre a Föld nevű bolygóra.Ahonnan leszülettünk,nevezhetjük köztes létnek,annak a helynek ez a földi életünk tökéletesen az ellen pólusa.Mert ahogyan Jézus is mondja a Bibliában,az én Atyám házában nincsen halál,fájdalom,sírás...stb., szóval nincsen semmi rossz abból amit itteni életünkben megtapasztalhatunk.Ezért jövünk erre a földi életünkre,hogy tapasztalatokat gyűjtsünk és feladatokat teljesítsünk.

Részlet, Berente Ági:Angyalok könyve c.könyvéből:

"A lélek tudja:egy út létezik számára,melyre nem könnyen lel rá,elkanyarodni viszont rendkívül egyszerűen tud onnan.Úgy gondolod ez a belső hang útja?Lehet jól gondolod.Mert onnan fentről-bentről-minden sokkal könnyebbnek tűnik.Láthatóvá válnak az összefüggések,a miértek,amiért egész életeken át bolyongunk e földi létben,sokszor válaszok és befejezettségek nélkül.Aztán jövünk újra,kapunk újabb feladatokat,és ismételjük azokat,melyeket előzőleg nem sikerült megoldanunk.Most éled azt az életet,melynek feladatait előzőleg nem tudtad teljesíteni.

Mi akartuk,mi választottuk,csak elménk(egónk)egy hajszálnyit sem emlékszik erre.Nem is emlékezhet,mert nem volt ott.Azt a testünkkel együtt kaptuk,ez az életben maradás feltétele.Nagyon érdekes valaki ez az egopajtás:maga a kísértés,mert sajátos jellemzője, hogy amit megízlelt,és tetszik neki,abból nem elég az elég.

Abban a pillanatban,amikor beléptünk a földi szférába,anyagi testet öltve kaptunk egy földi segítőt,az egót.Ő azért van,hogy védje fizikai valóságunkat,életben tartson,hogy feladatainkat el tudjuk látni.Ego nélkül hamar martalékká válnánk,ez nem is kérdés.Ha nem lenne,nem lennél képes elfutni,ha kővel dobálnak,mindent elhinnél,amit mondanak,és mindened odaadnád,ha kérik-szóval buta naiv lélek lennél.Viszont.Egód egyben el is szakít forrásunktól."

Egy dolog még a végére és utána befejezem.Ami a legfontosabb,legyetek tudatosak abban,hogy nem egyszer éltek ezen a földön,ha meghaltunk,igazából csak a testünk halott,mert szellemünk és lelkünk tovább él,halálunk után nincsen semmiféle büntetés/azzal ellentétben amit a keresztény vallásunk tanít nekünk/.A Földre tanulni,élményeket szerezni,feladatokat megoldani jöttünk.

Bocsánatot kérek,ha hosszúra sikerült!

49. adri25
2010. dec. 29. 09:20
igen
48. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 47. - Gyuri67)
2010. dec. 29. 06:45

Sziasztok!


Sorsszerűség van, az biztos, tapasztalatból is merem mondani.

De azt tényleg magyarázd el nekem légyszíves, hogy ha magunk tervezzük a következő életünket, akkor miért olyan nagyon rossz sok embernek? Senki nem akar magának rosszat! Amennyit leírtál, abból nem értem....

2010. dec. 29. 06:37

Szép reggelt!

Örülök,mert ismét egy olyan témát találok ami engem is nagyon érdekel.Talán már van itt olyan ember kivel találkoztam más,hasonló fórumon,neki külön üdvözletem!

Legtöbben úgy beszéltek,írtok itt a sorsról,mintha az valami rajtunk kívül álló,idegen dolog lenne.Pedig erről szó sincsen!!!

Minden egyes újraszületésünk előtt,mi magunk tervezzük az elkövetkező életünket.Erre persze jön a kérdés:-akkor miért nem él mindenki egészségesen,gazdagon,boldogan,mert ugye magának csak nem akar rosszat senki sem?!

Az ember miután megszületik és eléri a felnőtt kort,addigra lesz egy akkora Ego-ja,hogy szépen sikerül elbaltáznia az egész életét.

Van egy bizonyos százaléknyi "Szabad akaratunk" melyben eldönthetjük melyik utat választjuk életünk során.Ha nagyon eltérünk attól amit még "Fent" terveztünk magunknak,próbálnak az angyalaink visszaterelni bennünket a jó útra./Erre van saját példám is,mostani életemből./

Kb.két éve foglalkozom a témával,sokat olvastam és előadásokat hallgattam ezzel kapcsolatosan,és persze mindent ami vele kapcsolatban lehet.

Ha bárkinek van kérdése felém,szívesen válaszolok,amennyiben tudom a választ :-)

46. csabane (válaszként erre: 1. - Panka78)
2010. dec. 28. 12:52
Hiszem,hogy nincsenek véletlenek.Most kezdem mélyebben megérteni mi miért történik./hogy tanuljunk belőle/ Az előző életbe is hiszek.Nekem nagyon jól működő házasságom van 20 éve,mégis mindig van egy személy, aki ott van 3-nak. Ez a kapcsolat nagyon viharos.Többször próbáltunk szakítani,de egyszerűen van valami ami ezt nem engedi.Még nem jött el az időnk.
45. csutkababa (válaszként erre: 43. - Extraordenery)
2010. dec. 28. 11:18

gratulalok,es minden jot nektek, jo egeszseget, es sok szerencset!!

vigyazz magatokra, ez most a legfonotsabb!!!

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook