Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Te elvárnád, hogy ha a fodrászod házhoz megy, akkor olcsóbban dolgozzon? fórum

Te elvárnád, hogy ha a fodrászod házhoz megy, akkor olcsóbban dolgozzon? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5 6
180. aszparagusz (válaszként erre: 178. - VendrinerPiroska)
dec. 16. 11:07

Viszont plusz idő, hogy elmegy hozzád. Az oda-vissza út helyett a szalonban vendégeket fogadhatna.


Szerintem semmiképp nem olcsóbb. Sőt.

dec. 16. 09:41

isten ments, szeretem a fodrászat feelingjét, hangulatátű

meg aztán ne is kerülgesse a család

dec. 15. 22:47
Igen. Én adom a törölközőt, sampont, balzsamot és az áramot, magam mosom a hajam, ő meg az egészet zsebreteszi, nem úgy, mint az üzletben. Bár ez nálunk sohasem volt kérdés, mert mindig kevesebbet kért, mint a szalon ár.
2016. júl. 3. 15:01
sztem többet kell fizetni, ha kijön házhoz.
2016. júl. 3. 01:58

Sziasztok!

Húsz éve vagyok kozmetikus. Pár éve kezdtem azon gondolkodni, hogy másképp kellene dolgoznom! Városban üzletben dolgozom, váltó társakkal két műszakban, és fodrászal egy helyiségben. Voltam külön is anno egy másik üzletben , mondanom sem kell, egy lapon nem említhető .. ezerszer jobb volt! Na ,de légy hálás azért ami van, ezt komolyam mondom! Azt szeretném elmondani, mindig vannak új szakaszok az ember életében, és ez így normális. Kb, három éve agyalok azon, hogy váltanom kell, ebből az állapotból. Nem mentem férjhez, és nagyon egysíkuvá vált az életem , pedig szeretem a szakmám, a vendégek is meg vannak elégedve, de az élet nem csak munkából áll, ugyebár.. Nálam a kiégés szindróma jelentkezett. Barátnőim férjhez mentek szűltek ,én meg bőgtem.. :) egyedül a garzonban. Annyira kikészített , hogy csak a munka és semmi más , szinte az utóbbi 8 évben / egy svájci hiteles,garzon nyögése!..Ebből hála , kiszálltam két éve/,s azóta csak fokozódott bennem a változás életérzése, vagy mondhatnám a változtatásé! Ennek mostjött el az ideje :)! Azt szeretném ezzel elmondani, igenis van hogy egy adott életszakaszodban / hosszú évekig/ a szalon a jó megoldás,de van amikor ; teljesen más! Hála Istennek ,hogy egyáltalán van erre lehetőség! A kollektíva, meg a tulajdonos is nagyon sajnál,s egyes vendégek is / de nincs pótolhatalan ember/ , valamint nem sajnálatból élünk. Húsz év alatt megtapasztaltam: elment egy vendég és mindig jött helyette más, lehet sokkal jobb..és a vendég is aki elment lehet sokkal jobbat kapott tőlem. Nem jó félni, és görcsösen ragaszkodni semmihez. Szóval én is megyek házhoz plusszban dolgzni néha, meg hozzám is jönnek az otthonomba ritkán a szalon mellett is, tehát nem idegen a terep számomra! Egy üzlet nyitása és fenntartása egyedül, írtó sok pénz! Pár hónap és eljövök az üzletből ez már fixálva van, szerintem én is a házhoz járók közé fogok tartozni , amit nagyon várok már , és fehéren :)! Igenis valakinek ez jó , másnak meg az,ahogy olvastam itt sok kommentben! Egyetértek ne minősítsük le magunkat olcsó pénzért, aki jó szakember és jó alapanyagokkal dolgozik ,de azért ne is szálljunk el az anyagiakkal. Ahoyg írta egy kedves kommentelő: megmondod az árat,s akinek jó az úgy is hívni fog , akinekmeg nem az nem a te embered; ez a szalonban sincs másképp! Legyetek bátrak, önállóak, ha ez van a lelketekben és az élethelyzetetek is megkívánja! Aki pedig szalonban akar dolgozni ő meg ott legyen boldog. Üdv; minden kolegának! Mustleany.

2012. márc. 26. 20:51

Sziasztok!

20 éve dolgozom 1 környéken fodrászként.Bérlem a kis helységet.Kialakítása sem volt olcsó annak idején sem,főleg ha most kéne fűtést,gázt vizet stb.. beköttetnie valakinek(babakocsi tároló volt,kinyitva utcára stb.)Meghirdettem,lelépési díj 20 éve amit fizettem annak töredékét szerettem volna csak.Mi manapság 150k ha ki van alakítva,semmi.Persze senki nem akar kivenni üzletet.Nem csodálom.Amiért én is vissza akarom adni,az az,hogy 500-1000ft-ért vágnak a házhoz járó feketén dolgozó fodrászok a környéken.Ugyan ez nekem üzlettel duplája,de hogyan lehetne kevesebb ez?Ahhoz,hogy én a költségekre megtermeljek,100 vendéget kéne megnyírnom ezen az áron,és aztán marad ami.De aztán nem hiszem lenne még vendég rá.Túl elszaporodtak a fodrásztanulók,nincs kordába tartva mint régen,mindenki annak tanul aminek akar,kit érdekel lesz e munkájuk.Valaha szabályozták ezt!Aztán ki téríti meg nekem a 3 éves suliból a 2 évet?Mert ugye ma 1 év okj,és egálba vagyunk.:(Mert max a mestervizsgával van többed,felvehetsz tanulót.Szóval kérdem én ma aki házhoz jár 1000ft-ért az normális?Míg ő megnyír napi 6 embert 2 család 3-3 tagját 6k-ért,keres 20 napra vetítve feketén nettó 120k-t,nekem ugyan ez kis üzlettel 100k költség s anyagot még nem is vettem.Nem nyugtat meg mi lesz ha nyugdíjas lesz,mert nekem sem lesz nyugdíjam ha nem tudok rendesen lejelentve dolgozni mert ezek ellehetetlenítik az embert.Nem vagyok rossz fodrász,annó 200 vendégem volt.Jól lehetett keresni,de ami most van,még 20k-t sem keresek az utóbbi hónapokba/években.Örültem ha a kiadásra már megvan.Köszönöm a házhoz járó olcsó piacnak 25 év tönkretételét!Remélem éhen döglenek majd idős éveikre!!!Tisztelet annak aki nem megy az üzletek árai alá,azzal,hogy házhoz jár.Lejelenteni magát meg úgy is lehet ha házhoz jár,ja de hülye lenne nem?Remélem az ilyen feketén fizetett dolgozók miatt sokaknak nem lesz majd gyed,nyugdíj,támogatás stb.Fizessenek csak jó sokan így feketén,aztán nem kell majd magyarázni miért nincs pénz semmire.Ezekért,ilyenekért!Lassan még 1 adózoval kevesebb(Jó magam)!

üdvözlettel:Csak 1 hivatalosan akarni dolgozó fodrász,aki nem feketézni vágyik,de így nem tudja felvenni a versenyt ezekkel a csalókkal!

174. Liviaa
2011. szept. 17. 13:59
Az én nagynénim házhoz jár, és lényegesebben olcsóbban dolgozik mint az üzletben. Ő is egyszerre több hajat szokott csinálni, így jobban megéri
2011. szept. 17. 09:16
Az én fodrászom házhoz jön, nagyon olcsón dolgozik, és ilyenkor vagy 5-6 fejet is megcsinál. A házunkban is kialakult "kuncsaftköre" van.
172. globus
2011. szept. 16. 19:48
Az enyém olcsóbban dolgozott, de már nem jár házhoz. Max. ha beteghez hívják.
2011. szept. 16. 19:46
Érdekes Angliában a házhoz járás sokkal olcsóbb!!!!!!!
2011. máj. 31. 08:32

Én nem várnám el tőle.

Alapjában véve itt azért két dolgot kell megkülönböztetnünk.

Azt a fodrászt, akinek üzlete van, kuncsaftköre, ennek ellenére egyes vendégeihez kimegy házhoz. Na az ő esetében legyen természetes az a tarifa, amit az üzletben kér el, az általatok is említett okok miatt. Ezt különszolgáltatásként nyújtja, tehát még azon sem kellene fennakadni, ha pluszköltségeket számolna fel.

Azok a fodrászok, akik csak úgy feketén, iparengedély nélkül maszekolgatnak házaknál, ők általában lényegesen alacsonyabb árért dolgoznak. Hiszen az általa keresett pénz az övé. Nem fizet rezsit, bérleti díjat, adót, nem veszít vendéget addig sem, amíg úton van. Anyag és benzinköltsége van, ha egyáltalán autóval megy. Ők nem is szoktak szalonbéli árakat kérni, de szerintem nem is illik nekik.

2011. máj. 31. 08:04
Nem várnám el. Benzin költség, és az idő alatt amíg utazik (oda-vissza) egy másik hajat is lehet, hogy meg tudna csinálni.
2011. máj. 11. 11:25

Ráadásul az oda-vissza útjában az üzletben egy embert meg tudna csinálni.

Az idejét is meg kell fizetni valakinek.

Ha orvost hívunk házhoz,annak is tarifája van,2-5000 forint.

Akkor???????????????

2011. máj. 11. 11:24

Szerintem drágább,ha házhoz megy.

Ha rendelünk valamit,arra is van szállítási költség.

Lehet,hogy nem az ő vize és villanya fogy,de a benzine igen,ami manapság valljuk be,nem olcsó............

2011. márc. 14. 20:09
jah, mindezek ellenére nem várnám el, hogy olcsóbb legyen.
2011. márc. 14. 20:07

Nekem is fodrászgondom volt a közelmúltban. Én direkt üzletbe mentem, mert az szerintem a " vendégnek" is sokkal kellemetlenebb, ha otthonába megy a fodrász, nem pedig mi a felszerelt, berendezett üzletbe. Pld nem is tudom, hogy a lakásunk melyik helyiségében kellene fogadni ,a fürdőszobában vagy a nappaliban ?

Mondjuk szerencsére én elég ügyes vagyok, magam festem stb a hajam,. de azért ez valljuk be, elég nagy felfordulással jár.

Véleményem szerint a fodrásznak is olcsóbb ha házhoz megy, mert nem az Ő rezsije pörög és lehet, hogy nincs is üzlete, aminek a fenntartása ugyancsak nem kevés pénzbe kerül.

SZVSZ minden vállalkozónak - ha teheti, - az a jobb, ha házhoz megy, nem pedig fogadja az ügyfeleket.

164. Shrek1
2011. márc. 14. 16:15

nyilván!

Mert ha olyan sok vendég állna az üzlet előtt és ,gondolod,hogy olyan sok pénze van mindenkinek fodrászra?

régen hetente szárítatták stb.most ez már elmúlóban van!

Cofi a menő sajnos!De vannak fodrászok mint én is ,hogy kevés pénzért is házhoz megyek!Én szeretnék dolgozni!és szeretném ha az emberek normális frizurával járnának!Így ők is jól járnak és én is!

2011. márc. 14. 16:08
nyilván másik két fejet is meg tudna nyírni, amíg házhoz, illetve háztól utazik
162. Shrek1
2011. márc. 14. 16:08

Igen lehet!de én akkor is ennyiért dolgozom!

Nekem most a legfontosabb,hogy dolgozhassak!

2011. márc. 14. 16:07
az időről nem is beszélve
2011. márc. 14. 16:07
sőt lehet többe van, mint az elektromos energia
2011. márc. 14. 16:06
nem. az út sincs ingyen
2010. márc. 30. 11:12
nem elég, hogy házhoz megy, még olcsóbban is dolgozzon :-(
157. Franc22
2010. márc. 30. 10:04
nem, mert ha nem a közelben lakik, akkor nem ingyen jutott el hozzánk
2010. márc. 30. 06:17
Én csak akkor várnám el, hogy olcsóbban dolgozzon a házhoz jövő fodrásznő, ha a házunkban vagy az utcánkban lakna, mert neki így nem kerül sok időbe-költségbe, hogy eljöjjön hozzám. A hajamat meg tudnám magamnak mosni, nem neki kell ezt a feladatot végezni, tükör elé is le tudok ülni, és asztalt tenni a szék mellé, tehát meg lenne nagyjából minden,ami kell, hajhabot és lakkot is tudnék adni, neki csak a kedvenc ollóját-fésűjét esetleg hajszárítóját kellene áthoznia, de ez erre a pár méterre nem nagy cucc.. Igaz nem a szokásos helyén lenne, de ki lehet bírni.Mivel sok minden adott itt lenne itt nálam, így ha ő ezt nagy szívességnek is venné, annyit csak nem kérhet el tőlem, mintha az ő szalonjában vágná -szárítaná a hajamat....Akiket tudok, hogy hozzájuk házhoz jár a fodrásznő, épp ilyen okból amit leírtam: szinte szomszéd- mind olcsóbban dolgozik a szokásos tarifánál.
155. Anda39
2010. márc. 29. 19:55

Nem várnám el, hogy olcsóbb legyen.

A házhoz járó fodrásznak nem kell ugyan fizetnie a vízért-villanyért, viszont nincs meg az a kényelem, ami a fodrászüzletben. Lehet, hogy nincs elég hely, elég fény, és ráadásul mindent cipelni kell, mert ki tudja, mire lehet szükség. Előfordul, hogy menet közben változik az elképzelés, más cucc kell a frizurához.

Van rá igény, és nem azok járnak házhoz, akik feketén dolgoznak, és így egészítik ki a családi kasszát (jó, vannak kivételek), hanem tisztességesen bejelentett szakemberek, akik így próbálnak a vendégek igényeinek megfelelni.

2009. dec. 11. 16:37

Nálunk ha házhoz is jön akkor is töredékét kell fizetni egy belvárosi szolgáltatáshoz képest!

És ez sem mindegy...

153. 10c428f488 (válaszként erre: 150. - Kiscsillag01)
2009. dec. 11. 15:45

Én is házhoz járok. Tetőtől talpig szolgáltatást végzek, haj, kozmi, mani, pedi. Nagy többségük kismamák, vagy családok akiknek az idő az pénz. Igen hálásak, hogy létezünk. Többet fizetnek érte és szívesen. Hisz a benzin költség, a dugó, a stressz, hogy odaérjen, a várakozás kevésbé kecsegtető, mint néhány száz Ft. Ez olyan mint ha házhoz szállítást kérsz valamilyen megvett termékhez. Az is többe kerül. A kényelmet mindenhol meg kell fizetni. Nincs ezzel semmi baj.

Azért vagyunk mert van rá kereslet. Ha nem lenne, akkor ez a szolgáltatás sem létezne.:-)

2009. dec. 6. 14:38
Én is szívesen házhoz mennék,mert én alakítanám a beosztásomat!sokan vannak akik nem érnek oda egy szalonba az idő hiánya miatt,pedig szívesen szépülnének biztosan.Ha szólnának én is szívesen mennék!!!
151. Shrek1
2009. nov. 24. 13:27
Látom eléggé rég nem szólt senki hozzá ,és most találltam erre a fórumra.Én szivesen házhoz mennék sokkal kevesebbért is .Jelenleg nincs munkám ,ezért én beválallnám,ha keresnének.
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook