Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » "Te csak otthon vagy..." fórum

"Te csak otthon vagy..." (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: "Te csak otthon vagy..."

1 2 3 4
92. flatinovics (válaszként erre: 90. - 4c1a787e8f)
2015. júl. 20. 22:12
Dugi csoki nekem is :)
91. flatinovics (válaszként erre: 89. - M0ncsa)
2015. júl. 20. 22:11
:)
90. 4c1a787e8f (válaszként erre: 87. - flatinovics)
2015. júl. 18. 08:29

Ha más beteg, azzal nekem sincsa bajom. :-)


Ez már vonatkozik a gyerekre is nálunk. Ők még lehetnek, de én már nem.. Nekem már elég volt. Ők meg fiatalok, majd meggyógyulnak. Én már öreg vagyok, vigyázni kell magamra, hiába.. l


Szívtelen egy dög lettem én már. És még dugi csokim is van.

89. M0ncsa (válaszként erre: 87. - flatinovics)
2015. júl. 8. 15:11
Na, ezt a hozzaszolast akar en is irhattam volna. Szivembol szolottal :)
88. flatinovics (válaszként erre: 85. - 4c1a787e8f)
2015. júl. 7. 22:34

Szia!

Jó hogy írtad ezeket, mert a környezetemben mindenki jól bírja a strapát, senki sem kapja el a gyerekétől a bacikat, csak mi. Valami ilyesmire számítok én is, hogy ha az ovin túl leszünk, könnyebb lesz, csak ne kellene az embernek a munkája miatt is aggódni...

A hányásos sztoriért nem irigyellek, nekem is ez a halálom. Amikor kb 2 hónapos volt a kislányom 1 hónap alatt 4x kaptam meg. Minden héten 1x. Szerencsére a többiek csak 1x. Híztam is utána pár hét alatt 10 kilót, amit azóta sem tudtam lefogyni.

87. flatinovics (válaszként erre: 83. - virag32)
2015. júl. 7. 22:26

Szia!

Néha én is borzalmasnak éreztem, majd amikor megláttam más "szenvedését" elfogadtam, hogy ez normális és időleges.Én mindkettőnél pozitívan álltam a jövőhöz. Nem lesz hasfájós, nem lesz fogfájós, stb, de nem jött be. Mindenből kijutott bőven. Erő kell, mert ők ilyenek, de így van jól. Csak sajnálom a kisfiam, mert hiába maga az ördög, az mellett mégis olyan jó, ügyes, okos, nekem pedig már hamar elfogy a türelmem. Van, amikor úgy érzem, jobb anyukát érdemelne. Voltak olyan gondolataim, hogy nem véletlenül lett a fiam ennyire eleven. Ha nyugodtan eljátszott volna, aludt volna napközben 1x-2x, lehet, hogy úgy felpörögtem volna, hogy na még ezt megcsinálom, na még azt megcsinálom, hogy eltelt volna úgy egy nap, hogy nem is foglalkozok vele egyáltalán.

86. engribörd (válaszként erre: 81. - Shadow Angel)
2015. júl. 5. 20:16
Jo nektek, bar nekunk is a kozelben lennenek a nagyszulok... Mi csak ketten vagyunk Neki a ferjemmel, vadidegenre meg akkor se biznam ha o fizetne erte. A mai vilagban senkiben nem lehet megbizni aki nem rokon vagy kozeli barat. Ugyhogy megoldjuk, a szajhuzogatok meg tehetnek egy szivesseget.
85. 4c1a787e8f (válaszként erre: 76. - flatinovics)
2015. júl. 5. 15:39

Bár én azért menősebb voltam, meg másként éltem az első kettőnél, de meg tudlak érteni.


Már csak azért is, mert a betegségeket mi is nagyon végigszenvedtük, ahogy írod. Csak nekem még külső kötelezettségem is volt, menni kellett, ugyan nem dolgozni, de suliba.


Mi még akkor anyáméknál laktunk, tehát heten-nyolcan hánytunk, meg lázasodtunk be az első hazahozott vírusoktól..

A mai napig dilis vagyok emiatt, úgy megviselt ez a korszak.


Most jön a biztatás: később azért jelentősen jobb lesz. Úgy 5-6 éves korban van egy nagy előrelépés, amikor már jelentősen kevesebbet betegek. Utána meg olyan 10 éves kortól meg már jobbak, mint mi. Nyugi, megéred.

Egyébként a felnőttek, mi is hozzászokunk kicsit a mai bacikhoz, így 10 után már nem kapjuk el mindegyiket, csak minden 3.-4.-et.. Már volt olyan tél, hogy legalább én nem voltam beteg. :-)

84. 4c1a787e8f (válaszként erre: 77. - engribörd)
2015. júl. 5. 15:35

Nem fura az, ma ez van.

Nekem is nagy csoda, hogy hogyan, mi ennek az ára valójában.

83. virag32 (válaszként erre: 76. - flatinovics)
2015. júl. 3. 15:26
Ezt olvasni is borzalmas, nem hogy átélni, szegény. :-((
2015. júl. 3. 09:49

Sziasztok!


Na itten vagyok :)

Örülök, ha tetszett a cikkem. :)

Nem vagyok egyedülálló anyuka, de apuka bizony sokszor hajnalban kel és éjjel jön, így minden rám hárul, ez van, én nem tudom befogni házimunkára.


Ami a kajarendelést illeti, régen rendeltem, de miután a paradicsomlevesnek ugyanolyan íze van, mint a rántott húsnak, inkább nem rendelek... :-D

81. Shadow Angel (válaszként erre: 77. - engribörd)
2015. júl. 2. 23:45

Az én fiam is sokat volt utolsó gyerek bölcsiben. Mondjuk én reggel későn viszem, nyolc előtt 10 perccel (ha kocsival megyünk), mert a munkahelyem a dugó kikerülésével is max. Fél óra, és senki nem szól rám, ha nem érek be pont nyolcra. Lényegében a Kv szünetem marad így ki.

Délután viszont rendszeresen volt olyan, hogy fél ötkor egyedül ült bent a gondozónővel. Aranyosan elültek az asztalnál, meséltek, "beszélgettek", játszottak. Szerencsére egyszer sem néztek rám csúnyán (furcsa is lett volna, 5-ig van bölcsi), viszont azt már megjegyezték, hogy a gyerek kezdett kétségbe esni, mert fél órája már csak ő van.

Nálunk A két egymás melletti csoport gondozónői amúgy összedolgoznak, mindig más marad bent az utolsó 3-4 gyerekkel.


Szerencsére ez múlt idő. Szüleim is közel laknak a bölcsihez (kisfiam sétatempójában is max 15 perc), ezért édesapám vállalta, hogy negyed és fél négy között elhozza majdnem minden nap. Az egész napot már nem tudják vállalni, de a napi 1-2 órát igen, és örömmel is teszik, hiszen nagyon várták már az unokát, és imádják is.

Ilyen szempontból (is) azt hiszem nagyon szerencsés vagyok. :)

80. unom (válaszként erre: 79. - engribörd)
2015. júl. 2. 22:44

Ha terepjárójuk van, akkor nem mdolgoznak szakban :D

Elit helyen lakhatsz, ha ez az általános.

79. engribörd (válaszként erre: 78. - unom)
2015. júl. 2. 22:43
En inkabb arra tippelnek, hogy szabaduszok vagy ok a fonokok valahol. Egynemelyik gyereket akkora terepjaroval hozzak, hogy nem latszik ki belole. (sima, allami bolcsi)
78. unom (válaszként erre: 77. - engribörd)
2015. júl. 2. 22:40
Nem lehet, hogy a szülők szakban dolgoznak, egymást váltva?
77. engribörd (válaszként erre: 68. - 4c1a787e8f)
2015. júl. 2. 22:35

A kisfiam is szokott utolso gyerek lenni a bolcsiben, foleg mikor a ferjem megy erte aki szinten nem ugy dolgozik, hogy lejart a muszak , sziasztok megyek... Plusz 40 perc busz a bolcsi es a munkahely kozott. Amikor en megyek erte, akkor tobbnyire nem o az utolso.


Bar az a bolcsode eleg fura. A gyerekek 90%-a reggel 8.30ra erkezik, nagy reszuk fel 4 korul hazamegy. A szulo allitolag dolgozik, nagymamat/papat nem latok olyan sokat arrafele. Nagyon erdekes... Aki fel 5 utan megy a gyerekert (mert a valosagban is dolgozik, megpedig kotott munkaidoben) arra mar csunyan neznek :( pedig 5-ig vannak nyitva.

2015. júl. 2. 22:15
Mindig mindenkinek az adott gondja a legnagyobb:) Kisfiam nagyon aktív. Amikor még csak egyke volt, akkor tudtam megcsinálni valamit ha vigyáztak rá, mert napközben nem aludt. Este takarítás vagy főzés, utána az éjszakai műszak...( 3 évesen aludta át csak az éjszakát. Mindenből problémát csináltunk, a sétán kívül nem mentünk sehova. A hugival terhesen már visszasírtam azt az időt, miután már a focipályáról oda-vissza pocakkal nem tudtam szaladni utána a babakocsival, hátizsákkal, kismotorral. Most a kettő mellett tudok főzni. Meg kell hagyni a hugi nagyobb tekintettel van rám nappal. Éjjel óránként- kétóránként hol az egyikhez, hol a másikhoz kelek, a reggel pedig 4-kor kezdődik. Most sem megyünk sehova, de már tudom, hogy mindent meg lehet valahogy oldani. Most kezdte a nagyobbik az ovit: 1 ovi, 1 hét itthon, 1 nap ovi, 1 hét itthon és beteg mind a kettő, ami szebb, mi is. Legsikeresebb hónapunkban csak "23.000"ft hagytunk a gyógyszertárba négyünkre. Ha most dolgoznék már ki is rúgtak volna. Előre félek mi lesz, ha lejár a gyed. Munkahelyet kell találnom, kétfelé vinni a két gyereket, akik még mindig egyfolytában betegek lesznek és valószínűleg 3 műszak mellett. A férjemmel szerencsém van. Jó apa és segít amit tud, de a házasságunk valahol elveszett a gyerekek mellett, de miattuk együtt maradunk és később bízom benne újra minden rendben lesz. Most félek, de az eddigiekből kiindulva lesz valahogy. Mindig van valahogy, de nem egyszerű az tény. Senkinek. Már várom, hogy nagyobbak legyenek,élvezzék az állatkertet, stb. Sajnos annyi időt hagynak, hogy begolyózzak a négy fal között. Talán ez miatt a legnehezebb, mert rohanás az oviba meg vissza, fél évente fodrász, olyan, mintha ki sem mozdulnék. Bezárva érzem magam egy faluba, egy olyan házba, ahol nem szeretek élni csak kényszerből vagyunk és nem egyedül. 5 év múlva visszagondolva már okos leszek, tudni fogom, mit hogyan lett volna jobb csinálni :)
75. pk86 (válaszként erre: 68. - 4c1a787e8f)
2015. júl. 2. 12:34
Én általános iskola alsóban, amíg nem tanultam meg egyedül hazajárni mindig utoljára hagyott diák voltam. Anyukám a szomszéd iskolában volt napközis tanár elvielg 5-ig, hozzám jó esetben is 5:10-re ért át, de ugye sokszor negyed6-fél6 fele jöttek nála az utolsó gyerekért, így engem rendszeresen a takarítónőre hagyott a napközis tanárom... :S Jah olyan is volt, hogy ott felejtették anyámnál a gyereket és fél6-kor kellett elkezdeni telefonálni a rokonoknak, hogy valaki jöjjön már érte.. Szóval elég nagy szívás utlsó gyereknek lenni, de az is nagyon rossz, ha szülőként nem tudsz elmenni a saját gyerekedért.
74. Shadow Angel (válaszként erre: 72. - Sirga)
2015. júl. 2. 12:22

Te vagy aki erősíti a szabályt. :)


Csatlakozom a véleményedhez. Ha nem mozdulok ki, max. a gyerekkel a játszótérre, akkor valahogy kisebb ingerenciát érzek arra, hogy "Nő" legyek. Hiszen otthonra minek "öltözzek fel", a játszóra szintén, smink sem kell, stb. Valahogy jobban elhanyagolja magát az ember (tisztelet a kivételnek).

73. pzm3 (válaszként erre: 67. - 4c1a787e8f)
2015. júl. 2. 11:31
Főznöm kellene úgy is mert férjem munkahelyén nem megoldott az ebéd.Amit főzök abból szokott másnapra is ebédet vinni.Mosni kell akkor is,meg hát ha egy ideig nem is veszem észre a koszt azért előbb utóbb feltűnik az is.Meg az én gyerekeim képesek a délután folyamán is hatalmas kupit csinálni.
72. Sirga (válaszként erre: 10. - Shadow Angel)
2015. júl. 2. 11:27

Egyetértek.

3 gyerekes vagyok, és "ráértem ilyenekre". ;) Igenis őrjítő a "csak otthon lét"! Saját tapasztalatom szerint fizikailag ugyan kevésbé fárasztó, mint munka mellett ellátni a családot, de a változatosság simán kárpótol a fáradtságért. El se tudom mondani, mennyire kinyílt a világ, amikor kiszabadultam a 4 fal közül. :) És az anyagiakban sem kicsi a különbség. Megbecsülésben, önbecsülésben szintén ég és föld. Persze, nyűg munka után főzni, takarítani, de mégis inkább ezt vállalom, mint azt, hogy napközben csinálhassam, aztán, mire a nagyobb hazajön az iskolából, félőrült legyek!(Nem mellesleg dolgozó nőként inkább tudok NŐ lenni a párom mellett.)Persze, ez csak az én véleményem. :)

71. pzm3 (válaszként erre: 64. - engribörd)
2015. júl. 2. 11:26
Mi most próbáljuk ki először,mert elsejétől a mi városunkban is elérhető az online bevásárlás.Épp tegnap este adtuk le a megrendelést.Én itthon vagyok,úgyhogy az apróbb dolgokért el tudok szaladni a boltba,de a havi nagybevásárlást utálom,és sok olyan dolgot megveszünk ha helyben vagyunk a boltban,ami tulajdonképp nem is kell.Így meg célirányosan rámentem azokra a termékekre amik biztosan kellenek.Kíváncsi leszek minden rendben lesz e? :)
70. kerinezsuzsi (válaszként erre: 68. - 4c1a787e8f)
2015. júl. 2. 11:03
Ez az a helyzet, amikor nincs közvetlen visszacsatolás. Nem munkaidő előtti elmenésről írtam, hanem az utániról. Nem sértődtem meg, nem lenne semmi értelme. Semmit nem is oldana meg. Egyszerűen azt szerettem volna megvilágítani, hogy az óvónőnek is éppen úgy van családja, és lehet, hogy ugyanazzal a problémával küzd mint a rábízott gyerek szülője. Igaz, hogy most éppen a "körzetbe lehet csak beíratni az óvodást" című törvény értelmetlensége szurkál. Ha még két év múlva is él a törvény , úgy Lili nem mehet majd a lányom munkahelyétől egy percre lévő óvodába. Most nem leszek, mint a fiuknál, hogy jöttek velem. Különben szép napot, és ugye nincs harag!:))))
69. 4c1a787e8f (válaszként erre: 60. - nikletty)
2015. júl. 2. 07:53

Munka mellett nem szabad a főzésbe belemenni ma így a XXI. században..

Napközben mindenki egyen, ahol van, estére meg nagyon jó a párizsis, meg a lekváros kenyér..


Nagyon sokan abba pistulnak bele, hogy ugyanúgy akarnak mindent munka mellett is..

Az egy más világ, egy fenékkel két lovat nem lehet megülni.


Sokszor ma már árban se jön ki jobban a főzés, minőségi helyet meg lehet ma már találni, ahonnan kaját lő az ember.

68. 4c1a787e8f (válaszként erre: 55. - kerinezsuzsi)
2015. júl. 2. 07:50

Ne haragudj, nem bántás:


"De ez a várom, hogy elvigyák az utolsó kisgyereket"...

Ebben is benne van a szemrehányás..


Tudod máshol az úgy van - ma meg pláne - hogy munkaidő van.. És nem várom, hogy elfogyjon a munka, hanem dolgozom a munkaidő végéig. Ha elvállaltam, és azt a szakmát, helyet választottam, akkor ez van..


Már bocsánat - és ez nem ellned szól, ne is vedd magadra - de én bizony akor se engedném elmenni az óvónőt, ha már nincs gyerek. Pont ezzel lehetne azt megelőzni, hogy az utolsó gyerekekkel és szüleikkel úgy bánjanak, ahogy.. A munkaidő az munkaidő.. Más is dolgozik 4 után, ma már szinte mindenki, akinek komolyabb állása van. Sőt, 6 után, meg 8 után is.


A manager sógornőm sem állhat fel a cégnél, csak 5-kor.. És fél 6, amire odaér. A gyereknek hátat fordítanak látványosan, mert "már csak ő van ott". Várják a szülőt.. Aki persze a sz.ar anya.. (És természetesen este, ha a gyerek elaludt, elő még a laptop, és folytatja...)


Nomármost a sógornőm, meg a sógorom is millió felett keresnek, bejelentve tisztességesen. Tehát nem is keveset adóznak..


Már bocsánat, pont az ő gyerekük van kinézve, akik lényegében eltartják az egész kócerájt???


Azért valahol ez sincs a helyén, nem?

67. 4c1a787e8f (válaszként erre: 57. - pzm3)
2015. júl. 2. 07:43

Nem, ez nem igaz.


Akkor nem te főzöl a gyereknek, férjnek, hanem az intézmény.

Nem te mosogatsz ezek után.


Nem te kötöd le a gyereket egész nap, délután 4-ig megvan az iskola, a fejlesztés.


A lakás nem koszolódik annyira, nem kell annyit takarítani. Ez több gyereknél nagyon komoly tétel.

Nem otthon eszel, nem otthon kakilsz. Ezeknek a kosza, de még csak a költsége se otthon van.


Nem otthon számítógépezel.


Ha meg mégis kosz van, észre se veszed, nem foglalkozol vele annyit, mert este 6-ra hazaérsz, és csak a létfenntartás van.


Azon kívül jó esetben másoktól is több segítséget kapsz, "mert dolgozol".


Tizede annyi van az emberen otthon, ha eljár dolgozni.

66. t.Ili (válaszként erre: 21. - 4c1a787e8f)
2015. júl. 2. 00:04
(Y) :)
65. kerinezsuzsi (válaszként erre: 64. - engribörd)
2015. júl. 1. 19:29
Bár engem már nem érint, de én egyetértek a hatórás munkával. Tudom, hogy ez anyagi veszteséget jelenthet, de itt kéne gondolkodni azon, hogy amit elveszít a réven, talán bejön a vámon. Aki nem teheti meg, az egy másik verzió. De van amikor ilyen munkahely sincs. A távmunka szerintem nem annyira szerencsés, mert kimozdulni kevesebbet lehet. Olyan jó lenne megmondani, mi a leüdvözítőbb, de ezt is személyre szabottan lehet csak elemezni. Anno én is visszamentem, bölcsis lett a lányom, de fél év után vissza az egész, mert többet voltunk otthon, mint dolgoztam. Az óvoda kezdete is ilyen, amíg beszokik a közösségbe, nehéz menet. Aztán felnőnek, de nem mindegy, hogy ŐK hogyan élték meg.
2015. júl. 1. 18:40

Nem olvastam vissza a hozzászólásokat, de ha budapesti/esetleg Szeged/ Székesfehérvár (környéki) a cikkíró, akkor ajánlom az online bevásárlást. Én is "frissen" visszatért dolgozó mami vagyok, hálistennek csak 6 órában dolgozom a bölcsi viszont 40 percre van a munkahelytől bkv-val :/ Mire hazakerülünk az örökmozgómmal már kedvem és energiám sincs boltba menni, Vele pedig pláne nem ( 2,5 éves és rosszul tűri a sorbanállást :D ) Így marad az internetes bevásárlás amivel sokan bizalmatlanok de nekünk semmi panaszunk nincs rá sőt ha nem lenne, nem tudom hogy vásárolnék be :( Az egész országban elérhető kellene, hogy legyen, sok kisgyerekes anyán segítene. 6 órás azért vagyok, azon kívül hogy így több időt tölthetek a kicsimmel, mert segítség híján nem lenne aki elhozza a bölcsiből. A bölcsődék nem arról híresek, hogy alkalmazkodnak a szülők munkarendjéhez...

Nehéz dolog ez, és sokszor én is nosztalgiázva emlegetem amikor még volt energiám este 7-kor elmenni futni, mert manapság nem ez a helyzet. A háztartás ugyanúgy ott van, a gyerek 100x mozgékonyabb mint babakorában és ott a szellemileg nagyon megterhelő munka is. Nem tudom hogy csinálnám meg napi 8 órában, egyelőre pont elég a 6.

63. jajjj
2015. júl. 1. 17:01
Jó volt ezt olvasni.
1 2 3 4

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook