Te boldog vagy? (beszélgetés)
Mit nevezünk boldogságnak??????
Hogy elégedett vagyok-e, vagy hogy jól érzem-e magam az irhám alatt?????
Ha igen, nos akkor: nem. :(
IGEN!
De tegyük fel vannak emberek akiknek nincs mindez meg.
Tehetnek róla? Valamelyikért igen, vmelyikért nem! ŐK nem lehetnek boldogok?
Hálás vagyok
- A feleségemért / férjemért / barátnőmért / barátomért, aki néha panaszkodik ugyan a vacsorára, de az estét velem tölti itthon, és nem valaki mással. . .
- A lányomért, aki azért panaszkodik, hogy mosogatnia kell, mert ez azt jelenti, hogy itthon van és nem az utcán kóborol.
- Az adókért, amelyeket ki kell fizessek, mert azt jelenti, hogy alkalmazott vagyok, van munkahelyem.
- A takarításért egy buli után, mert azt jelenti, hogy barátaimmal tölthettem egy estét.
- A ruhákért, amelyek egy kicsit szűkek, mert van elég ennivalóm.
- Az árnyékomért, mert kint lehetek a napfényben.
- Hogy nyírhatom a füvet, pucolhatom az ablakot, javíthatom a csatornát, mert azt jelenti, hogy van házam.
- A parkoló helyért a parkoló legmesszibb pontján, mert ez azt jelenti, hogy tudok járni és még autóm is van.
- A nagy fűtés számláért, mert ez azt jelenti, hogy melegben voltam.
- Hogy a templomban mögöttem ülő hölgy hamisan énekel, mert azt jelenti, hogy hallok.
- A mosni- meg vasalnivalóért, mert azt jelenti, hogy van ruhám.
- Az esti fáradtságért és izomlázért, mert azt jelenti, hogy tudtam keményen dolgozni.
- Hogy meghallom hajnalban az óra csörgését, mert azt jelenti, hogy élek.
- És végül a sok e-mailért, amit kapok, mert azt jelenti, hogy van családom és sok barátom, akik szeretnek engem és gondolnak rám.
FONTOS!
1. Nem az a lényeg, hogy mi történik a világban, hanem az, hogy Te ezt a történést hogyan éled meg. Ha felül tudsz kerekedni önmagadon, uralkodhatsz a csillagaid felett.
2. A kerék forog . . .
A dolgok történnek. Vagy tudjuk befolyásolni, vagy nem. Nagyon sok múlik azon, hogyan állunk a témához, hogyan fogjuk fel, hogyan reagáljuk le-, hogyan éljük meg a történéseket.
3. A pozitív beállítottságú embereknek könnyebb az életük, kevesebbet szenvednek és jobban
tűrik a kríziseket.
Mert nem a problémák „borítanak ki” minket, hanem mi saját magunkat azzal, ahogyan a
dolgokra reagálunk!
Ezért jót tesz, ha semmit se szívunk egyből mellre, s megpróbáljuk meglátni mindennek a
másik oldalát is.
„Azért tapadunk menthetetlenül problémáinkhoz, mert valódi boldogságunkért nem akarjuk meghozni az áldozatot... „ (Müller Péter)
az igazi tudatossag azt jelenti, hogy az ember tudataban van annak, hogy gondolatai es erzelmei alakitjak a vilagot. Ez hozzaallas kerdese. A korulmenyeket is mi valasztjuk.
Lehet nyavalyogni, vagy lehet valtoztatni. Ennyi.
"Időjárás mindig van. Ha azt néznénk, akkor sosem mennénk kirándulni."
Ha, állandóan azt nézzük, hogy valamit miért nem tudunk megvalósítani, akkor ...
További ajánlott fórumok:
- Szerinted mindenki lehet boldog? Vagy van, akinek erre esélyes sincs?
- Boldog vagyok, mert.......
- Boldog párkapcsolat: álom vagy valóság?
- Szép az arcom, de duci vagyok! Nekem nem jár már a boldogság?
- Szerelmes vagyok, de egyben boldogtalan is ..mit csináljak?
- Hogyan kell értelmezni? A szerelem nem egy, hanem az egyetlen lehetőség, hogy boldogok legyünk... ez vallomás, vagy csak kijelentés?