Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tavaszi leves fehér spárgával recept

Tavaszi leves fehér spárgával recept

A Tavaszi leves fehér spárgával hozzávalói:
250 g fehér spárga
150 g cukorborsó
1 karalábé
1 sárgarépa
3 fej hagyma
2 evőkanál búzacsíra-olaj
1 l zöldségleves
50 g reszelt parmezán sajt

frissen őrölt bors
2 evőkanál pesto szósz
bazsalikom


A Tavaszi leves fehér spárgával elkészítési módja:
Mosd meg a spárgát, hámozd meg, vágd le a végeit, majd szeleteld átlósan kb. 3 centis darabokra. Ezt követően mosd és tisztítsd meg a cukorborsót és a karalábét. Ezt utóbbit vágd csíkokra. Tisztítsd meg a sárgarépát és azt is vágd átlósan vékony szeletekre. A hagymát aprítsd fel. Forrósítsd fel az olajat egy fazékban, és pirítsd benne üvegesre a hagymát. Tedd bele az előkészített zöldséget, és forgasd át az olajon. Utána öntsd fel a levessel, majd lefedve forrald 10 percig. Ezután keverd bele a pestót, majd ízesítsd sóval és borssal. Parmezánnal és bazsalikommal megszórva tálald.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tavaszi leves fehér spárgával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook