Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tavaszi borsóleves recept

Tavaszi borsóleves recept

Elkészítési idő 60 perc

A Tavaszi borsóleves hozzávalói:
50 dkg zöldborsó
3 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöldje apróra vágva
mangalicazsír
1 evőkanál liszt
1 evőkanál őrölt kalocsai fűszerpaprika
Ízlés szerint só
őrölt fekete bors és ételízesítő.


A Tavaszi borsóleves elkészítési módja:
A zsíron megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd a liszttel együtt pirítjuk, amíg az egy kis színt kap. Hozzáadjuk az őrölt paprikát, és felöntjük annyi vízzel, amennyi levet kívánunk a levesben. Beletesszük a megtisztított és kockára vágott zöldségeket, a borsót, majd sózzuk, borsozzuk és ételízesítővel is megszórjuk (van aki egy kevés cukrot is tesz bele). A levet felforraljuk, majd közepes tűzön készre főzzük a levest. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Főzhetünk bele csipetkét, grízgaluskát, vagy eperlevél tésztát is.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tavaszi borsóleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook