Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Társalkodó - angol középfokú nyelvvizsga. Tapasztalatok róla? fórum

Társalkodó - angol középfokú nyelvvizsga. Tapasztalatok róla? (beszélgetős fórum)


2018. márc. 25. 11:23
Volt valaki mostanában Társalkodó B2-n? Tapasztalatokat gyűjtenék.
8. Barbiangel (válaszként erre: 7. - Hayneee)
2013. aug. 17. 09:31

Szia!


Nem kaptam meg az üzeneted.

7. hayneee (válaszként erre: 6. - Barbiangel)
2013. júl. 17. 20:11

szia,

írtam Neked privit.:)

2013. jún. 5. 13:54

Na, most már meglett az írásbeli is. :-)))


Ha nem bánjátok megosztanék veletek néhány tanácsot a Társalkodó írásbelivel kapcsolatban:


- 4 feladat van, én azt javaslom, hogy az utolsó két feladattal, a szövegértésekkel kezdjétek, mert azok nehezebbek és több idő kell hozzá.


- Gyakoroljátok a szövegértést, csináljátok meg a közép- és emelt szintű érettségi egyes feladatait.


- Lehet rendelni M.word formátumban könyvet egy hölgytől, aki rengeteg feladatsort és gyakorló feladatokat állított össze. Középfokú és felsőfokú nyelvvizsgára is jó. Érdemes azokat a feladatokat megcsinálni, ha kell többször ugyanazt és szótárazzátok ki a szavakat is! Ja és persze megtanulni őket szövegkörnyezetben. Én amúgy azt is szoktam csinálni, hogy egy szóhoz hasonló, szinonima szavakat is hozzácsoportosítok és akkor egyrészt több szót is megtanulok, másrészt pedig jobban megjegyzem.


- Ha gyakoroljátok a feladatokat, mérjétek az időt is! Az első-két feladathoz 15-20 perc elég, a szövegértésekhez pedig azért legalább egy 25 perc minimum. De még több jó tanácsot megtaláltok azon a honlapon, amit belinkeltem.


Zárógondolatként annyit, hogy nekem sokadjára sikerült, pedig sokat tanultam mindegyikre, rengeteget készültem. Nagyon sokszor el voltam keseredve, mert mindig nagyon kevés ponton múlott. De annyira akartam, hogy sikerüljön, hogy nem adtam fel. Szóval pozitív hozzáállás és rengeteg gyakorlás.


Bocs, hogy ennyit írtam, de aki idetéved, annak hasznos lehet.

2013. ápr. 19. 17:06
Én 1 hónapja voltam Társalkodón, de nem sikerült... :( A levél könnyű volt, meg az első feladat is, de a többi eléggé gázos volt (főleg a szövegértések). Nem könnyű vizsga, azt vettem észre, de valahogy mégis jobb a Telc-nél, vagy olyan "barátibb" szerintem. Bár elég nagy kicseszés abból a szempontból A Társalkodónál, hogy a 3. feladatból (összefoglalós) lehet a legtöbb pontot megszerezni (24 pont) és nagyon nehéz, a karikázós szövegértéses feladatra meg csak 12 pontot lehet kapni és az olvasási készségnél meg kell lennie a 40%-nak. Na most, ha elbukod a legnehezebb, legtöbb pontot érő feladatot (a 3.-at), akkor az egész bukta. Na mindegy, én most nem szidom a vizsgát és nem is akarok senkit se lebeszélni egy vizsgáról sem, mert rájöttem, hogy sehol sem könnyű és saját magunk vagyunk a felelősek a sikereinkért vagy a kudarcainkért. Hát ennyi.
2013. márc. 6. 11:09

Nekem ECL-em van, de TELC-es feladatlapokat is csináltunk meg gyakorlásként a tanfolyamon és a szóbeli része sokkal könnyebb volt! Bár nem tudom, manapság milyen, én még 2005-ben nyelvvizsgáztam.

Szóbelin a lényeg, hogy tudni kell rizsázni. Először meghúztak, hozzáteszem, a partnerem volt béna, ő csak azért próbálta meg, hogy ne kelljen érettségiznie belőle, ha megfelelt. Egyszerűen nem tudott egy épkézláb mondatot kinyögni, úgy pedig nem is lehet társalgást folytatni a szóbelin..

Az írásbelin szintén rizsázni kell és úgy hamar megvan a követelmény.

Inkább szerintem a magnós része a rossz...

3. bd55e3f068 (válaszként erre: 2. - Vazsika24)
2013. márc. 5. 20:42
Én telceztem, és a rémálmaim legrosszabika bekövetkezett. Valamelyik alig makodott (meg is bukott), a másik olyan kiejtést beszélt, hogy szerintem angoltanárt sem látott soha, a negyedik meg kuka volt. Így showman lettem.
2013. márc. 5. 20:29

Én TELC-et csináltam. Szerintem a szóbeli része sokkal de sokkal könnyebb, mint az írásbei. Én személy szerint sokkal jobban félem a szóbelitől, de nem kellett volna. A levél részénél kell nagyon odafigyelni, ott sok pontot lehet szerezni, de bukni is! :)

A szóbeli úgy zajlott, hogy bementünk egyszerre 4-en a bizottság elé és ott előttük megkellett nekünk négyünknek "szerkeszteni" szóban egy ifjúsági magazint! Aztán a végén kiválasztottak egy embert közülünk akinek összekellett foglalnia, hogy mit beszélgettünnk azalatt az 10 perc alatt. Természetesen én voltam az a "kiválasztott"! De úgy összeségében nem kell tőle parázni szerintem. A lényeg, hogy bő szókincsed legyen! Sok szót használj és ne ismételj és mindig beszélj! :)

2013. márc. 5. 19:58
Társalkodó angol középfokù nyelvvizsga. Tapasztalatok róla?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook