Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tárkonyos-tejföfös csirketokány recept

Tárkonyos-tejföfös csirketokány recept

A Tárkonyos-tejföfös csirketokány hozzávalói:
20 dkg vagdalt csirkehús
1 fej hagyma
1 tojás sárgája
3 evőkanál liszt
2 dl tejföl

3 evőkanál összevagdalt tárkony
kevés olaj


A Tárkonyos-tejföfös csirketokány elkészítési módja:
A felaprított hagymát egy kevés olajon megpirítom, majd hozzáadom a vagdalt csirkehúst. Amikor megfehéregett, felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Amire az lefő róla, addigra a hús is megfő. Ekkor a húst kiveszem, majd a megmaradt lébe még öntök kb. 1 dl vizet. Egy kis tálkában összekeverem a tojás sárgáját a liszttel, tejföllel, tárkonnyal, majd lassan hozzáadom a léhez. Amikor besűrüsödik, visszateszem a húst.


Kategória: Húsételek receptjei


A tárkonyos-tejföfös csirketokány elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook