Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tárkonyos marha burgonyagombóccal recept

Tárkonyos marha burgonyagombóccal recept

A Tárkonyos marha burgonyagombóccal hozzávalói:
A húshoz:

70 dkg marhacomb
fél csomag tárkony

bors
2 hagyma
2 evőkanál cukor
2 evőkanál mustár
1 evőkanál ecet
2 szelet rozskenyér

A burgonyagombóchoz:

1 kg burgonya
1 hagyma


A Tárkonyos marha burgonyagombóccal elkészítési módja:
A marhahúst szeletekre vágjuk, és kevés forró olajon elősütjük. A burgonyát héjában megfőzzük, majd félretéve hagyjuk hűlni. A húsokat kiemeljük az olajból, a visszamaradt zsírjukba cukrot szórunk, lassú tűzön karamellizáljuk, mustárt és vékony szeletekre vágott hagymát keverünk hozzá, beleöntjük az ecetet, majd egy kevés vizet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk finomra vágott tárkonnyal, visszahelyezzük a húsokat, majd fedő alatt, lassú tűzön készre pároljuk. Ha a hús puha, kockára vágott, szikkasztott rozskenyeret forralunk bele, és ezzel sűrítjük be a mártást. A kihűlt burgonyát meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük, elkeverjük a finomra vágott, kevés olajban megpirított hagymával, és két kanál segítségével gombócokat formázunk belőle.


Kategória: Húsételek receptjei


A tárkonyos marha burgonyagombóccal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook