Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tárkonyos halleves recept

Tárkonyos halleves recept

A Tárkonyos halleves hozzávalói:
600 g pontyfilé,
80 g vöröshagyma,
200 g sárgarépa,
200 g petrezselyemgyökér,
100 g zeller,
20 g liszt,
50 g vaj vagy margarin,
2 dl tejföl,
150 g zöldborsó,
só,
őrölt bors,
tárkony,
tárkonyecet


A Tárkonyos halleves elkészítési módja:
A filéket beirdaljuk, ujjnyi széles csíkokra vágjuk, sózzuk, törött borssal fűszerezzük. A zöldségféléket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra, a zöldségeket gyufaszál vastagságúra daraboljuk. A vajban a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket, és kevés folyadék hozzáadásával félpuhára pároljuk. Zsírjára lepirítjuk, megszórjuk a liszttel, és enyhén megpirítjuk. Ezután felengedjük egy liter vízzel, hozzáadjuk a zöldborsót, a tárkonylevelet, sózzuk, 10 percnyi forralás után hozzáadjuk a halat, a tejfölt (amit előbb kevés forró levessel keverjünk el, és így adjuk az egészhez, mert különben kicsapódik). Ízesítjük a tárkonyecettel és forrón tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tárkonyos halleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook