Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tarka hús őzgerincben recept

Tarka hús őzgerincben recept

Elkészítési idő 90 perc

A Tarka hús őzgerincben hozzávalói:
35-40 dkg csirkemell
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg sárgarépa
10 dkg zöldborsó
10 dkg csemegekukorica
15 dkg sajt
5 db tojás
2 evőkanál finomliszt
200 g szeletelt bacon

bors
majoranna
petrezselyem


A Tarka hús őzgerincben elkészítési módja:
1. A zöldségeket nem túl puhára megfőzzük, a hagymát felkarikázzuk, a fokhagymát megpucoljuk. 2. A kockára vágott csirkemellet egy nagy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, szórunk rá kis majorannát, petrezselyemzöldet. 3. Hozzátesszük a hagymákat, borsót, sárgarépát, reszelt sajtot, óvatosan, de egyenletesen összeforgatjuk, majd a tojásokat kevés liszttel felverjük, és ráöntjük a húsos-zöldséges keverékre. 4. 2 őzgerinc formát kibélelünk baconnal, belöntjük a masszát, és ráhajtjuk a bacon végeit. 5. Kb. 50 percig sütjük.

Fogyasztható frissen, melegen krumplipürével, de egy nap pihenés és hűtés után hidegen szeletelve, salátával is kitűnő.


Kategória: Húsételek receptjei


A tarka hús őzgerincben elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook