Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tárcsán süthető új ételeket keresek. fórum

Tárcsán süthető új ételeket keresek. (beszélgetős fórum)


26. Pné Veronika (válaszként erre: 5. - Dóra.)
2009. jún. 5. 18:51
Ilyet szoktam a grillhez köretnek én is... :-) Most viszont a múltkor a gyümölcsöket "dobtam" a tárcsára. Az alma és az ananász isteni finom lett, a gyerekek hamar elpusztították. :-))
25. Krerika (válaszként erre: 24. - 2104cc91e8)
2009. máj. 29. 13:22
Köszi! Majd kipróbáljuk mi is :-)
24. 2104cc91e8 (válaszként erre: 23. - Krerika)
2009. máj. 27. 13:57

Úgy csináltam, hogy vastagabb (mint két szelet) szeletekre vágtam, majd éles késsel zsebet nyitottam rajta, kicsit kiklopfoltam és csípős füstöltkolbászt karikára (bőre nélkül) vágva beletömködtem, de lehet beletenni még apróra vágott füstöltszalonnát. Kívül kicsit besóztam, hústűvel megtűztem és a tárcsán megsütöttem, de szerintem még a konyhában is meg lehet sütni:)

Na ilyen újdonságokat szeretnék Én is, amit még nem csináltunk! De, lehet cicegét (lepcsánkát) is sütni, de az nem igazán vendégváró, nálunk hétköznapi étel:)

2009. máj. 27. 11:19

Sárgarépa is pácolva hasábokra vágva. Érdekes volt, nekem azért annyira nem jött be.


A karajt mivel töltötted meg?

22. 2104cc91e8 (válaszként erre: 21. - Krerika)
2009. máj. 27. 11:07

Aranyos vagy Erika! Nem Neked címeztem, csak úgy általában, mert azt hittem, hogy ez a téma sokkal több embert érdekel:) Igen, a hagymát is és a májat is szoktam, sőt újdonságként nemrégen töltött karajt csináltam (ha van kedved belenézni, a naplómban biztos van fotó)!

De a sárgarépát még nem hallottam!? Karikázva, vagy hasábokra? Pácolva vagy magában?

2009. máj. 27. 08:44

Szoktunk! Nekünk nem tárcsánk van, de hasonló öntvény. A közepén összegyűlik a zsír v. olaj abban karikára vágott hagymát szoktunk sütni.

Vendégségben ettem már grillezett sárgarépát is.

Baconba göngyölt csirkemáj is finom .

2009. máj. 27. 08:10

Nagyon sajnálom, hogy nem nagyon szoktatok tárcsán sütögetni :(

De, köszönöm az eddigieket is:)

19. Krerika (válaszként erre: 17. - 2104cc91e8)
2009. máj. 26. 10:44
Nekünk bevált, de tudod ahány ház annyi szokás.
18. 2104cc91e8 (válaszként erre: 16. - 6e144430cb)
2009. máj. 26. 10:41
Köszönöm, mindenképpen jelzem, hogyan sikerült:)
17. 2104cc91e8 (válaszként erre: 15. - Krerika)
2009. máj. 26. 10:40
Tehát ugyanaz megy a zöldségekre is mint a húsokra! Azt hittem, valami saját kreációd van:) De, ha tapasztalataid szerint jók ezek a zacsis fűszerek, akkor megpróbálom! Köszönöm szépen:)
16. 6e144430cb (válaszként erre: 14. - 2104cc91e8)
2009. máj. 26. 10:31

Azért majd szólj,hogy hogy sikerült,és mennyire ízlett!

Sok sikert az elkészítéséhez!

15. Krerika (válaszként erre: 11. - 2104cc91e8)
2009. máj. 26. 10:31

Nekünk a hagyományos grillfűszer vált be. Beszórom vele a húsokat, zöldségeket és kis olajat öntök rá jól összekeverem így hagyom állni.

Lehetne úgy is, hogy a fűszert keverem össze kevés olajjal és azzal kenem be az alapanyagokat.

Egyébként van külön zöldségekhez is fűszersó.

14. 2104cc91e8 (válaszként erre: 12. - 6e144430cb)
2009. máj. 26. 10:26

Már ki is nyomtattam a receptedet:)

(Még nem tudom, mikor készítem el)

13. 2104cc91e8 (válaszként erre: 12. - 6e144430cb)
2009. máj. 26. 10:20
Köszönöm, biztosan kipróbálom!
12. 6e144430cb (válaszként erre: 10. - 2104cc91e8)
2009. máj. 26. 10:17

Nem igazán lecsó jellegű,mert paradicsomot keveset teszek bele,a paprika meg a hagyma szinte ropogósra süthető.Paradicsomot én mindig a végén teszem bele.

A császárszalonna pedig nyers,szépen felszelem,de nem túl vékonyra,és úgy sütöm.

Gondolom jó drága a tök még:(

Ja,és a gyros fűszertől nagyon finom,szerintem egyszer mindenféleképp próbáld ki!

11. 2104cc91e8 (válaszként erre: 9. - Krerika)
2009. máj. 26. 10:15
Megkérdezhetem a pác összetevőit és az arányokat??
10. 2104cc91e8 (válaszként erre: 6. - 6e144430cb)
2009. máj. 26. 10:14

Én már láttam a piacon új tököt :)

Olyasmi, mintha lecsót készítenél a darálthúsra, nem? Már az összetevők alapján gondolom. A császárszalonna az nyers, ugye?

De nagyon ízletes lehet, hogy minden egybefő! Köszönöm a receptet:)

2009. máj. 26. 10:03
Én a zöldségeket is előre be szoktam pácolni, kicsit vastagabbra vágom, mert sütés közben összeesik.
8. 2104cc91e8 (válaszként erre: 5. - Dóra.)
2009. máj. 26. 09:39
Ez nagyszerű, köszönöm! Zöldségeket (egyedül gombát) nem nagyon szoktunk rajta sütni:) De nagyon jó ötlet!
7. 40163fd81d (válaszként erre: 1. - 2104cc91e8)
2009. máj. 26. 09:18

Sajnos nekem még nincs tárcsám,de szeretnék beszerezni egyet:))

Én pl biztosan kipróbálnám ,az épp aktuális kockákra vágott zöldség "koktélt",hirtelen sütve (párolva),folymatos kevergetés mellett,mint ha whok -ban csinálnád,klassz köret lehet sovány húsok mellé(paprika,paradicsom,cukkini,brokkoli....stb)

Vagy akár lecsóval is próbálkozhatnál,ha szeretitek.

6. 6e144430cb (válaszként erre: 1. - 2104cc91e8)
2009. máj. 26. 09:17

Szia!


Nálunk a kedvenc tárcsás kaja nagyon laktató,még kicsit drága:(

Darált husit megpirítunk a tárcsán,gyros fűszerrel ízesítem,és beledobálok egy csomó zöld paprikát,hagymát,fokhagymát,paradicsomot,és apróra kockázott tököt!

Amikor már majdnem készen van,pár darab kolbász karikával megbolondítom,a tárcsa szélén pedig császár szalonnát sütök.

Ez valami isteni,nem éppen kalória szegény kaja!

Már alig várjuk,hogy legyen tök,de ha nem szeretitek,ki is hagyhatod belőle.Friss kenyérrel valami mennyei!

2009. máj. 26. 09:15

Ez nem hús de nagyon finom tárcsában megcsinálni.

Padlizsán, cukkini, hagyma, paprika, paradicsom...


Én először öntök a tárcsába olajat a padlizsánt jól átsütöm, utánna cukkini, hagyma paprika, paradicsomot is.


Folyamatosan kell kavargatni, mert könnyen letapad. Ha ez kész akkor lehet sütni a húsikat..nagyon jó köretnek.

4. 2104cc91e8 (válaszként erre: 3. - C066a749d7)
2009. máj. 26. 09:14
Nyers volt a krumpli, vagy előfőzted?? Köszi:)
2009. máj. 26. 09:12
mi múltkor szalonnát sütöttünk és utána az ott maradt zsírban pedig egész vékonyra vágott krumplit. nagyon fini volt.... mondjuk ez nem nagy újdonság :), mármint ez a "recept" de nagyon finom.
2009. máj. 26. 09:11
Előre is köszönöm:)
2009. máj. 26. 09:10
A megszokott húsokon, kolbászokon kívűl érdekelnek új ételek, amik a tárcsán süthetőek (esetleg előre pácolhatók)! Kérem, ha Valaki tud ilyeneket, ossza meg Velem, Velünk:)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook