Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Tápszer vagy anyatej? fórum

Tápszer vagy anyatej? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5 6
16. d@nu (válaszként erre: 14. - DODICA)
2007. jan. 23. 12:01
Egyetértek! :) Bogi77: Semmiképp se stresszelj amiatt, hogy nincs tejed, bár tudom, ez az egyik legnagyobb félelem ilyenkor. Ha kell, vedd magad mellé éjszakára a picit és ha cicit kér, adj neki. Van olyan ismerősöm, aki meg sem próbálta többször mellre tenni a babát (mondván, hogy nincs teje), tápszert adott a tej mellé és így szépen le is választotta a babát. Ne aggódj, a tej tényleg a baba igényei szerint termelődik, én elhittem ezt és nekem bevált! :)
15. DODICA (válaszként erre: 9. - 984ff08d0b)
2007. jan. 20. 14:08

Fejés: ne csodálkozz, ha rendesen kiszívta a baba, akkor honnan jönne több tej?? :)) Hacsak nem fejőstehén-típus valaki... (Van ilyen is, aki rengeteget tud fejni, de azért nem ez az átlag.)

Kb. fél óra-egy óra kell ahhoz, hogy újra legyen a mellben tej, ennyi pihenés kijár neki. Viszont, igény szerinti szoptatásnál, míg az egyiket szívja a baba, a másikban termelődik, így akár folyamatosan is lehet mellen. :) A baba szopása pedig mindenféle fejésnél jobb és hatékonyabb! Ő még olyankor is tud tejet szívni a mellből, amikor fejésnél már egy cseppett se lehetne kisajtolni belőle. Bármily hihetetlennek tűnik, de igaz.

14. DODICA (válaszként erre: 11. - Bogi77)
2007. jan. 20. 14:04

Van esély rá. Feltéve, ha igény szerint, akár félóránként is szoptatsz. Továbbá, ha nem is egyik napról a másikra, de abbahagyod a tápszert, vizet, teát, stb... Fokozatosan, pl. etetésenként 10 ml-rel csökkenteném, helyette is szoptatnám.

Bármi, amiben hiszel, hogy lesz tőle tejed, segít. De egyik se, ha közben stresszeled magad, görcsölsz... Az apaszt.

A tej legnagyobb része a szoptatás alatt termelődik, maga a baba ingerlése a legjobb tejserkentő!! Ezért nagyon fontos az éjjel-nappali igény szerinti szoptatás.

Milyen homeós bogyót szedsz? Jó szopó (lenne) a kicsi??

13. kende1
2007. jan. 20. 13:27

Bogi77. Nekem 5 hónapos a kisfiam és 2 hónapos koráig " szenvedtem" mert akár mit csináltam alig volt tejcsim. De nem adtam fel, mindig cicire tettem,s teszem napjában számtalanszor ha csak rövid időre is, napi 3 liter folyadékot mindig megiszom / ebből 2 liter anyatejserkentő tea / és akkor is ciciztetem ha már úgy érzem, hogy nincs tejem.

Úgy hogy ne add fel!! :) Ha kevés a tejcsid akkor is szoptass / ha esetleg mellé kap is pótlást /, mert kisbabád számára a szopizás nem csak az evést, de a biztonságot, megnyugvást, a közelségedet.... is jelenti. ÉS mert szerintem nekünk is csodálatos érzés.

2007. jan. 20. 12:48

Én olyanról még nem hallottam, h később lett volna tej... de ki tudja.

Mindenesetre nálunk a családban senkinek sem volt teje, egészen a dédnagymamámig, és azért jól vagyunk.

Szóval ne keseredj el.

11. Bogi77
2007. jan. 20. 12:36

Sziasztok,


Az anyatej a legjobb a babának, ez a legegészségesebb neki. Nekem sajnos nagyon kevés a tejem ,így kénytelen vagyok tápszert is adni a kisfiamnak. Tudtunk szerezni más anyától anyatejet, így nem csak tápszert eszik. Lelkileg nagyon megvisel, hogy nem tudom Őt szoptatni. Már mindent kipróbáltunk: a homeopátiás bogyókat, teát..mindent. Most 2 hónapos a kisfiam. Szerintetek van esély arra, hogy esetleg lesz tejem?

2007. jan. 5. 17:41
Biztos,hogy a legjobb az anyatej,de sok édesanya saját hibáján kívül kénytelen tápszerrel etetni gyermekét.És ez nem jelent semmi rosszat,ha csak nem azért van a tápszer,mert az édesanya félti a melleit.Ezért kár lenne elszalasztani azt a soha vissza nem hozható érzést ami ezzel a táplákozással jár. Nekem szerencsém volt ,sikerült anyatejjel táplálni a fiam.(10 hónapig)
9. 984ff08d0b (válaszként erre: 8. - DODICA)
2007. jan. 5. 17:29

Úgy jutott el, hogy a férje gyereket akart. Ismerek egy ilyen "nőt", bár csak a sajnálatig jutottam el vele kapcsolatban. Hideg csalában nőtt fel, kemény karrierista anya, kedves, de mindig elfoglalt apa. Most már a második gyerekét várja, és még mindig egy gyíkra emlékeztet. Ő az, aki csak "kihordta" a babáját, szinte tolta maga előtt a pocakot, de egyszer sem láttam simizni, fogni, babusgatni azt. Ugyanúgy pörgött az élete mint addig, csak épp nagyobb lett az "eleje".

Amúgy én is vegyesen táplálom a babóm, nem tudok mit tenni, nem elég neki a tejem, persze mindig előbb felkínálom neki mindkettőt, és csak utána kap tápit, ha még kér enni. Próbáltam fejni szoptatás után, de nem jön le több 4-5ml-nél. Ez van.

2007. jan. 5. 17:12
Joga van, persze, bár én nemigen tudom ezt megérteni.... Ha nincs megbarátkozva a nőiességével, anyaságával, hogyan jutott el idáig? Nem képes a gyerekéért szoptatni? A legjobb a babának az anyatej! Feltalálták ugyan a helyettesítését, de alkalmazni szerintem csakis igazi okból, vészhelyzetben kellene, máskor nem.
2007. jan. 4. 19:56
Ha csak kevés a tej, akkor is-is. De aki nem tudott megbarátkozni a saját nőiességével, nem "szereti", hogy van melle, és irtózik a gondolattól, hogy szoptasson, ne érezze magát földönkívülinek, igenis joga van tápszerrel eteni, még ha bokáig járna a tejben, akkor is! Csak gondolja át alaposan, esetleg próbálja meg...tényleg jó az anyatej a gyereknek, sok mindent kap, ami egy "lebutított" majd feltunningolt tehéntejporban nincs benne!
2006. nov. 4. 14:15
Anyatej. Ez nem lehet kérdés, ha van! Az a legtermészetesebb, ősidők óta létező táplálása az emberiségnek. Arra lett "kitalálva".
2006. nov. 4. 09:34

Nekem mindkettőben volt részem,de egyértelműen az anyatej mellé teszem le a voksomat.

Sokkal kényelmesebb,nem kell vele bajlódni csak előkapni a cickókat és rátenni a babát.Nagyon rossz volt az éccaka kellős közepén a tápszert előkészíteni,lehűteni és utána még etetni a gyerköt.Persze aki vmiért nem tud szoptatni annak nem nagyon van más lehetősége a tápszerezésen kivül.

Nekem a kislányom végig anyatejes volt,18 hónapos koráig,elég sokszor volt beteg,sajnos a bátyjaitól elkapott mindenféle nyavalyát.

Szerintem ha a gyerek bekerül a közösségbe akkor sajna úgyis elkap mindenféle betegséget,tök mind1,hogy anyatejes,vagy tápszeres baba volt.Habár biztosat majd erről akkor tudok mondani,ha már a lánykám is bekerült a közösségbe.

2006. nov. 3. 23:13
Én nem bírtam szoptatni,mindössze csak 3 hétig, ezért az én lányom tápszeren nőtt fel. És annak ellenére, hogy mindenki azt vallja, hogy anyatej kell a gyereknek, hogy ne legyen beteg.... bla-bla, Lili ha egyszer volt csak náthás, és mondhatom, hogy úgyanolyan kapocs van köztünk, mitha szoptattam volna.
3. Hoxa
2006. nov. 3. 20:02
Mi lenne a pontos kérdés? Hogy melyik jobb?
2006. nov. 3. 20:02
Véleményem és tapasztalatom szerint ha megoldható, mindenképpen anyatej!
2006. nov. 3. 20:00
tápszer vagy anyatej?
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook