Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Tápszer vagy anyatej? fórum

Tápszer vagy anyatej? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5 6
136. Csiga78 (válaszként erre: 135. - 09d65bf33d)
2007. szept. 21. 12:25

Akkor jó.

Sajna úgy látszik te az a típusú ember vagy akinek ez most nem jött össze,de viszont megadtad te is gyermekednek azt a lehetőséget,hogy jó legyen az immunrendszere.

Lehet,hogy a második babádnál meg annyi tejed lesz,hogy úszni fogsz benne:))))

135. 09d65bf33d (válaszként erre: 133. - Csiga78)
2007. szept. 21. 12:17

Köszi, de már túl vagyok a dolgon, mert mostlesz 1 éves. Én is vettem görögszénamagot, főztem belőleteát, de azután még mézzel összekeverve megettem azt a keserű vackot is, minden eredmény nélkül. Nekem 20g-nál többet sosem szopott egyszerre anno, utána pedig üvöltött és üvöltött. A végén már annyira frusztráódott, hogy onnantól kezdve üvöltött, hogy megpróbáltam mellre tenni.Szerintem frusztrálta, hogy hiábaszívogatja a mellem, mégis éhes marad. 40 percig szoptattam legalább minden alkalommal, plusz utána még fél óráig fejtem (kb. 10ml-ket sikerült alkalmanként).

Egy idő után pedig egyszercsak az a kevés is megszűnt, ami volt, ő meg teljesen leállt a szopcsizással. De elérjük lassan az egy éves kort így is,és (bár ezt soha nem szabad elkiabálni) eddig még csak náthás sem volt egyszer sem, még akkor sem mikor a férjemmel mindketten azok voltunk.Pedig BKV-zunk egyfolytában és nem is védem semmitől túlzottan.

134. 09d65bf33d (válaszként erre: 133. - Csiga78)
2007. szept. 21. 12:17

Köszi, de már túl vagyok a dolgon, mert mostlesz 1 éves. Én is vettem görögszénamagot, főztem belőleteát, de azután még mézzel összekeverve megettem azt a keserű vackot is, minden eredmény nélkül. Nekem 20g-nál többet sosem szopott egyszerre anno, utána pedig üvöltött és üvöltött. A végén már annyira frusztráódott, hogy onnantól kezdve üvöltött, hogy megpróbáltam mellre tenni.Szerintem frusztrálta, hogy hiábaszívogatja a mellem, mégis éhes marad. 40 percig szoptattam legalább minden alkalommal, plusz utána még fél óráig fejtem (kb. 10ml-ket sikerült alakalmanként).

Egy idő után pedig egyszercsak az a kevés is megszűnt, ami volt, ő meg teljesen leállt a szopcsizással. De elérjük lassan az egy éves kort így is,és (bár ezt soha nem szabad elkiabálni) eddig még csak náthás sem volt egyszer sem, még akkor sem mikor a férjemmel mindketten azok voltunk.Pedig BKV-zunk egyfolytában és nem is védem semmitől túlzottan.

133. Csiga78
2007. szept. 21. 12:08

Bocs,hogy beleszólok a beszélgetésbe.

Persze,hogy vannak olyan emberek,akik ha fejreállnak sem tudnak szoptatni,bár nagyon szeretnének.Minden kismama átesik ezen,mert természetes,hogy gyermekének a legjobbat szeretné.Én személy szerint ragaszkodtam a min.3 és fél óránkénti szoptatáshoz és kipróbáltam a görögszénamagot,mert attól egy nap alatt 150gr-mal szopott többet a kicsi.De egyébként minden baba jelzi neki mennyire van szüksége.Én is méricskéltem 3 hónapon keresztül és tördeltem a kezem az ágya mellett!!!miközben ő aludt!!!!,hogy csak 70 gr-ot evett és biztos éhes.Közben ő meg tett nagy ívben az előírásra(aludt este 9-től reggel 5-6-ig),hogy neki mikor mennyit kéne megennie.

Szerintem Borzi kicsit lazíts,mert ezt megérzi a pici,ha görcsös vagy.Jó persze én könnyen jártatom a számat,mert ezen a nehéz időn túl vagyok,de lehet,hogy neked is arra van szükséged,hogy odaállj a tükör elé és megbeszéld magaddal,hogy fasza csaj vagy,te 6 hónapos koráig szoptatni fogod a Kisbabádat és több önbizalmad lesz.De ha ezen rágodsz,akkor nem.


Egyébként meg nem csökken a mennyiség,ha kevesebbet szoptatsz,mert a szervezeted tudja,hogy mennyire van a kicsinek szüksége.Ha kell kínáld fel neki mind a két melled.Én volt úgy,hogy melegvizes fürdés után mentem szoptatni(nem forró),mert úgy is több lett.De mint megtudtam(én fagyibuzi voltam) a fagyi(azaz a hideg dolgok) is apasztják a tejet.


Fel a fejjel és bízzál magadban,mert olyan nincs,hogy nem tudja az ember megcsinálni,ha valaki valamit nagyon akar azt meg is tudja tenni.


Még egyszer elnézéseteket kérem,hogy beleszóltam csak tudom milyen bizonytalan érzés.

132. win (válaszként erre: 130. - DODICA)
2007. szept. 21. 10:49

Úgy látom, csak a baj van Veled! ;)))))

Én nagyon csíplek... :)))

131. 09d65bf33d (válaszként erre: 130. - DODICA)
2007. szept. 21. 10:22
De akkor ezek szerint nem csökken attól a mennyiség, hogy kevesebbszer szoptat az ember?
130. DODICA (válaszként erre: 128. - 09d65bf33d)
2007. szept. 21. 10:11

Már megint én. :)))


Nem évekig csináltam, csak hónapokig. Érthetőbben: a szültéstől kezdve mindig igény szerint szoptattam, ha kellett, eleinte akár fél óránként. Ez az állapot max. 1-2 hétig tartott, majd fokozatosan óránkénti, két óránkénti szopira átállt, végül beállt a kereslet-kínálat elve kb. 3 óránkéntira. De. kevesebbszer, du. többször szoktak cicit kérni.

Az meg más kérdés, hogy éveken át szoptattam-szoptatok. Ezt keverted össze. ;)


Ez a 20 perces időtartam is félinformáció. Minden mellretétel stimulálja a tejtermelést időtartamtól függetlenül. (A tej kb. 2 perc múlva indul el rendesen) A 20 percet azért javasolják, hogy a hátsó, zsírosabb tejhez is hozzájusson a kicsi.


Eleinte tényleg olyan, mintha non-stop mellen lenne a kicsi. :)) De nem tart örökké, gyorsan túl lehet rajta lenni.

129. 984ff08d0b (válaszként erre: 127. - Pirosalma)
2007. szept. 21. 09:22

Nem olvastál figyelmesen...? A magas koleszterinszint önmagában(!) nem okoz tüneteket-írtam...mert ez a tapasztalatom -és nem csak két embernél. Aki már orvoshoz kerül vele, és nincs mellette bizonyos "vérsó"-értékek eltolódása és egyéb érrendszeri és/vagy szívproblémája, annak csak a koleszterinszintjét kezelik...és nem vagyok szakember, csak tapasztalati úton tudok nyilatkozni, többnyire odaírom, hogy szerintem, és nagyon szeretném, ha a szerintemjeimre tudományos vizsgálatokkal is tudnék egyszer majd hivatkozni...Tapasztalati úton állítom, hogy több nyugati megyében sokkal több a pajzsmirigy-problémától szenvedő beteg, mint az ország középső, vagy keleti részén...és ezt is szeretném már kideríteni, hogy miért...és sejtem, de mivel nem vagyok kutatóorvos, ezért meg kell várnom, hogy valaki foglalkozzon a dologgal hivatalosan...

De tudod mit, megcáfolom az állításom, mert új körbeszimatolásom után azt találtam, hogy egyes esetekben az önmagában-csak magas koleszterinszint bizonyos típusú szívritmus-zavart eredményezhet...hogy ez most genetikai vagy szerzett...hát ezt már tapasztalati úton nagyon nehéz kutatni. :P


Témához illően, hogy ne legyek ekkora OFF:

Ma van a városban az anyatejes nap, előadásokkal (nem PR), programokkal babáknak és anyujuknak, :) És örülök, hogy szerveznek ilyesmit!!!

2007. szept. 21. 07:49

Még jó, hogy anyatej. Ki tesz fel 2007-ben ilyen kérdést? Hozzá kell tenni, hogy nem minden esetben jön össze a dolog (például nálunk sem sikerült, pedig mindent megtettem).A homeopathia egy kalap sz...-t sem ér, én vagy 6 féle szert kipróbáltam, hiába. Nekem az alkoholmentes sör segített egy kicsit, de az is csak vagy 20%-ot. Az is igaz, hogy a gyakori szoptatás-fejés növeli a mennyiséget DE!Ha egy nap tegyük fel 50x szoptatok (állítólag Dodica ezt csinálta évekig), és csak úgy van elegendő mennyiségű tejem , akkor ezen a szinten meg is kell maradnom? Mert ugye ha ritkítom a szoptatást, akkor csökkem a tej mennyisége is...Szóval akkor legalább fél évig még WC-re se tudok menni, mert egyfolytában szoptatok, evésről-alvásról meg aztán szó sem lehet, nemhogy levegőzésről, ami ugye köztudottan jót tesz a csemetének. Vagy esetleg úgy hogy apuka sétál egyet a gyereke, amíg anyuka ottthon addig is fej.Másik dolog:van egy olyan könyv, aminek az a címe, hogy Nagy szoptatóskönyv. Abban le van írva, hogy a szoptatás, csak akkor stimuálja a tejtermelődést, ha alkalmanként egy mellből legalább 20 percig tart. Ráadásul mind a két mellből kell szoptatni, mert úgy több ingert kap, és több termelődik. Ezek után meg végképp nem értem, hogy lehet fél óránként szoptatni, mikor az egyik szoptatás még be sem fejeződhet, mikor a következőnek már el kellene kezdődnie.

Én egyébként nagyot csalódtam mind a természetgyógyászatban, mind a homeopathiában ennek kapcsán, pedig ha bejött volna, lehet hogy "kitanultam" volna ezeket is (egyébként orvos vagyok). De így, hogy nem hiszek bennük (saját tapasztalat alapján) hogy ajánlgassam másoknak? Még akkor sem lennék erre képes, ha arra sokkal inkább vevők lennének az emberek, mint a tapasztalaton alapuló orvostudományra. (Legalábbis amiket itt olvasok, azok alapján.)

127. Pirosalma (válaszként erre: 125. - 984ff08d0b)
2007. aug. 4. 20:15

Szia!

2 emberből nem csinálunk statisztikát:-)

"ezt így magában kezelni nem érdemes" - ok, te vagy a szakember, te értesz hozzá;-)

Viccet félretéve: a magas koleszterint kezelni KELL.

2007. aug. 4. 19:52
A fiam két napig nem szopizott, 3. nap este kezdett üvölteni, hogy akkor most éhes vagyok!!! Addig csak morrgott és nyalogatta a cicit, vagy ha be is kapta, nem akart vákumot csinálni. Egyszerűen, mint aki a vendéglőből jött, nem evett és nem is kért. Persze a tejem nem akart elindulni...végül "hibrid" táplálásnál maradtunk, az esti 250 tápi még mindig megvan, napközben cici és a hozzátáplálás...szóval valami lehetett a kis "gyomrában" vagy valami tartalékot képezhetett valahol, mert abban a kórházban ahol szültem nem etetik a gyerekeket. Betolják ha sír anyuhoz éjjel és kész. Nappal meg végig velünk voltak, kivétel étkezéseknél és a viziten...
125. 984ff08d0b (válaszként erre: 119. - Pirosalma)
2007. aug. 4. 19:46
A magas koleszterinszint önmagában nem okoz tüneteket. Nagymamámnak is magas - majdnem duplája a felső értéknek-, édesapámnak is, bár még nem mondták ki ránk, hogy genetikusan menne a dolog. Szerencsére mind a ketten makkegészségesek, bár nagyikám a 93 évével már ritkábban megy a nagycsarnokba...szóval ezt így magában kezelni nem érdemes...mindenesetre az italt jobban bírjuk, mint egy átlag koleszterines ember :D azért ezt megnézném, köze lehet hozzá :D
124. Csiga78 (válaszként erre: 121. - 17fe240d44)
2007. aug. 4. 11:29

Úgy,ahogy írtad:megnőnek.Ugyanis nagyon sok kismama,azt hiszi,hogy szocreál versenyen van és agyontápszerezi a gyeremeket csak azért,hogy az ővé nagyobb legyen.Az én kisfiam,(fél éves koráig csak szopott,egy deka tápszert nem adtam neki,ha kellett kipréseltem a tejet.Ugyanis nagyon sok kismama túl hamar feladja,vagy csak lusta,mert egyszerűbb belenyomni a gyerek szájába a cumisüveget.De lényegében ez az én véleményem),szóval az én kisfiam teljesen máshogy néz ki,mint a táápszeres gyerekek,nem pufi a lába,a keze,az arca.Ugyanis a szomszéd kisfiúval egy napo születtek,ő tápszeres baba és olyan kis lapát keze van és nagy zsufa lába.


De hozzáteszem mégegyszer ez az én saját véleményem!!!

Nem egyszerű szoptatni,de ha valaki igazán akarja az meg tudja csinálni,ugyanis szerintem olyan nincs,hogy nem megy.Idegi alapon tudom csak elképzelni és a depresszió miatt,de azon én is átestem csak nem lovaltam magam bele,mert a gyermek szoptatása volt a tét.


Mindenkinek további szép napot és elnézést kérek azoktól,akikkel esetleg nem egyforma a véleményem!!!

123. Krysty
2007. aug. 3. 08:39
Elsődlegesen az anyatej.
2007. aug. 3. 07:26
Anyatej.
2007. aug. 2. 20:58
elsőhelyen áll az anyatej, de ha nincs, mert az is előfordulhat, akkor marad a tápszer.A tápszeres kisbabák is megnőnek, de a szoptatással bensőségesebb kapcsolat alakul ki baba és mama között. Ezt az érzést csak az ismeri aki szoptatott.
120. DODICA (válaszként erre: 119. - Pirosalma)
2007. júl. 14. 09:22

Lehet ezen viccelődni, mégis, a homeopátiát mindenütt elismerik, még az orvosok közül is sokan! Ha jól tudom, egyetemen is tananyag, s homeopata orvos se akárkiből lehet.:))


Kevesebb benne az üzlet, mint a sima gyógyszeriparban, az számomra nyilvánvaló. Elég az árát is nézni...:)

Ha meg hatásos, akkor mi a kifogás? Én spec. örülök, hogy az Algopyrin-Quarelin-Donalgin triómat szépen le tudtam cserélni Belladonnára. Kényszerhelyzetben, mikor kismama voltam. De ma már tök jól megvagyok a homeopátiával, sokszor nélküle is kibírom, s biztosra veszem, jobbat teszek magamnak, mintha gyógyszert vennék be. Anélkül régebben elképzelni se tudtam volna egy migrén túlélését... Bizonyára úgy hozzászokott a szervezetem.

Innentől meg engem már nem érdekel, hogy átvernek-e vagy sem (mintha a gyógyszeriparban nem lennének átverések, haha... a legjobb üzlet a világon), ha hat, akkor jó. :))


Mindenki abból él, amiből. :((( Lassan semminek se lehet már hinni. Szomorú, de ez van.

119. Pirosalma (válaszként erre: 118. - DODICA)
2007. júl. 13. 15:28

Szia! Ok:-)


Egy példa: megnézem, hogy kezelsz egy genetikai hiperkoleszterinémiát (genetikailag magas koleszterinszint) homeopátiás szerekkel vagy akár étrendileg...:-)


Persze vannak nagyon jók, vegyünk pl. egy olyan szert, amit nagy nyári hőségben érdemes szedni, amikor sokat izzad az ember. Megelőzi a vérnyomás nagy fokú csökkenését és egyéb, elsősorban idegrendszeri tüneteket. Ez a Natrium Muriaticum.

Ismertebb nevén: konyhasó (natrium-klorid).

:-DDDDDDD vagy inkább :-((((((?


Ezt csak azért írtam le, hogy vannak, akik abból élnek, hogy szép dobozba csomagolnak szép tablettákat, és utána szép reklámszövegeket írnak hozzá (mindegy, hogy igaz vagy sem).

118. DODICA (válaszként erre: 117. - Pirosalma)
2007. júl. 13. 15:05

Elfogadom.

Az a határ meg nagyon tág, hogy ki mikor nyúl hozzá a gyógyszerhez. Hozzáállás kérdése is. :)


Azért azzal vitáznék, hogy a homeopátiás gyógyszerek hatása ne lenne összemérhető a gyógyszerekével. Miért is? A betegségek végső elmulasztásában sokszor többre lehet velük jutni, mint a legmodernebb tablettákkal. Pláne krónikus betegségeknél. Csak a hatásmechanizmus ellentétes, de a végeredmény szempontjából számít ez? :))

117. Pirosalma (válaszként erre: 116. - DODICA)
2007. júl. 13. 09:58

Szia!

A homeopátiás gyógyszernek, a gyógynövényeknek ugyanúgy hatóanyaguk van (vagy nincs, de ebbe ne menjünk bele...). Az hat valahogy (ha hat).

A szervezet öngyógyító mechanizmusa pedig sok esetben véges. Ezt egyetlen dolog erősíti: a megfelelő tápanyagbevitel (energia, fehérje, vitaminok, ásványianyagok, esszenciális zsírsavak). Ha már bármi olyat szedsz, ami bevatakozik a szervezet működésébe, legyen az gyógyszer vagy valami gyógynövény, homeopátiás szer, akkor "csak" rásegítesz erre.


A homeopátiás készítmények hatása soha nem összemérhető a gyógyszerekével, soha, a kettő nem egy kategória ilyen szempontból.


Félre ne érts, nem vagyok a gyógyszerek híve. De ha gyógyszer kell, akkor gyógyszer kell.

116. DODICA (válaszként erre: 113. - Pirosalma)
2007. júl. 13. 09:02

Csak az utolsó mondatodra reagálnék.

Sajnos ebben is van valami, bár személy szerint engem ez a része se érdekel, neveket meg nyugodtan mondhatsz, mert tényleg ismeretlenek számomra. (Egyedül a Lenkeiről hallottam idáig, de közöm nincs hozzá). Személyes tapasztalatom, meg az orvosi oldal belülről ismerete (orvos família, egész szépen belelátni így az ő verzióikba is) vezetett a szkepticizmusomhoz.

Az meg helyes tendencia, ha természetes megoldásokkal kívánjuk magunkat gyógyítani, s nem gyógyszerekkel. Ésszerű határokon belül persze. Van egy határ, amire rá kell érezni, ami után nagyszerű dolog, hogy az orvostudomány ott áll, ahol. De addig a határig én úgy vélem, vétek gyógyszert szedni, mert az immunrendszert csak gyengíti a sok tabletta, ellustítja, ahhoz szokik hozzá, hogy kívülről megoldják helyette a problémát. (Tüneti kezelés a tényleges gyógyítás helyett. Emiatt, ha már gyógyszer, akkor is inkább a homeopátiát alkalmazom.)

Gondolok itt pl. arra, hogy egy náthára Maripent szed valaki (hú, mennyien írják fel még ma is!), ahelyett, hogy inna pl. egy hagymateát, hársfateát, stb....

115. Csiga78
2007. júl. 12. 18:23
Röviden és tömören:ANYATEJ.Én arra szavazok.
114. Pirosalma (válaszként erre: 111. - DODICA)
2007. júl. 12. 14:47
Persze, idegi és hormonális hatások egyaránt szerepet játszanak ebben.
113. Pirosalma (válaszként erre: 110. - DODICA)
2007. júl. 12. 14:44

Szia!

Nem a kétségbe vonásról és a megkérdőjelelezésről van szó, hanem a felülbírálásról, nem teljesen ugyanaz. Főleg utólag, a baba fizikai állapotának PONTOS ismerete és hozzáértés nélkül. Nagy jelentősége most már nincs is - szerintem -, a lényeg, hogy minden rendben van;-)


"Vajon miért van az akkor, hogy annyian panaszkodnak rájuk?" - mert nem tévedhetetlenek, vagy mert az ember nem ért az orvostudományhoz eléggé, hogy bizonyos eseteket megértsen. A jó orvost nem dicsérik általában olyan hangosan, mint ahogy kritizálják azokat, akik valamiben tévedtek. Ez olyan, mint a takarítás: csak akkor látszik meg, ha nincs megcsinálva...:-/


"Persze, nagy a gond az egészségügyben, tudjuk." - ej de finoman fogalmaztál:-)


Nem sokra megy az ember a szkepticizmussal, sokszor csak azt éri el, hogy ne gyógyuljon meg...:-(


Abban, hogy sokan ódzkodnak az orvosoktól, a gyógyszerektől (és ezzel sokszor magukkal tolnak ki), nagy szerepe van a nagy ellenkampánynak, neveket nem említenék...

112. vapi
2007. júl. 12. 10:47

Én igény szerint szoptattam a babómat a kórházban, nem is volt gond.Mai napig szopizik (5 hónapos).3 napot voltunk bent,szülés után szoptattam azonnal.

Igaz az, hogy ha szülés után mellre teszik a picit, akkor előbb lesz teje az mamának.Ha nincs gond, akkor a babának az anyuka előteje nagyon is elég.

A természet nem önmaga ellensége. Ha választani kell, akkor természetesen anyatej. Ha sajna nincs, akkor persze tápszer. De azokat az anyukákat, akik kijelentik, hogy ők nem szoptatnak, mert csúnya lesz a mellük utána...Na azokat mélységesen megvetem...

111. DODICA (válaszként erre: 109. - Win)
2007. júl. 9. 14:51

Jajj, sajnos ebben is igazat kell adnom neked! :((


Ha a szülés után azonnal mellre teszik a babát (hacsak el nem alszik a kicsi, mint a lányom:), akkor elvileg azonnal szopni is akarnak), akkor sokkal gyorsabban beindul állítólag a tej, mert a szülés alatti hormonok is dolgoznak még. (Nem véletlen, hogy a császárosoknak később indul el.) A vércukorszint meg szerintem akkor eshet le, ha tényleg semmi se kerül a baba pocójába, ugyanakkor a saját anyjának kolosztruma szerintem ettől is megvédi, ha bármikor hozzájuthat, amikor akar. (Igény szerinti szoptatás a 3 óránkénti helyett!)

110. DODICA (válaszként erre: 107. - Pirosalma)
2007. júl. 9. 14:46

Mondtam, hogy az ősemberes hasonlatot átvitten kell érteni! :)))


Távlat ide vagy oda, az az alapvetően rossz hozzáállás szerintem, hogy nem vonhatjuk kétségbe az orvosok szavait. Miért is? Csupán mert tanult, s elvileg hozzáértő?

Vajon miért van az akkor, hogy annyian panaszkodnak rájuk? Bármelyik területre gondolva, legyen az belgyógyászat, pszichiátria, vagy akármelyik...

Persze, nagy a gond az egészségügyben, tudjuk. Azt is, mekkori lobbi folyik a gyógyszergyártók részéről...:((


Én sajnos nagyon szkeptikus lettem velük szemben. Ráadásul orvos famíliában nőttem fel, s látom arról az oldalról is, hogyan folyik a gyógyítás. Ritka az az orvos, akinek elsődleges célja az, hogy a beteg a lehető leggyorsabbn, s egyben a lehető legtermészetesebb módszerekkel teljesen gyógyultan távozzon! Ha mégis utamba akad ilyen orvos (már említettem, volt rá példa), akkor annak minden tiszteletem!

109. win (válaszként erre: 101. - Pirosalma)
2007. júl. 9. 14:45

"nem tudom, vele mi volt," ezt most úgy mondom, hogy orvossal is beszéltem -hisz nyilván az ember megkérdi az osztályon a gyermekorvost- SEMMI sem volt a fiammal!!! (10/10 volt az Apgarja, azonnal felsírt, megfelelő volt a testhőmérséklete) Pláne nem volt semmiféle ferőzése. És mint írtam, még csak nem is volt bukós gyerek. 2 kezemen meg tudom számolni, hányszor bukott!


Nos, ha érzékeny a gyerek a vércukorszint csökkenésre (amit egyébként én is olvastam, hogy nálunk ez sokkal gyorsabban zajlik, és veszélyesebb lehet), akkor viszont érthetetlen miért várták meg, hogy 2 napos legyen?! Mert addig elvileg nem kapott semmit (vagy nekem nem mondtak igazat...)


Nekem szerencsém volt, mert ahogy lekerültem a fiam mellé, elkezdett rendesen szopni, beindult a tejem (aznap mikor hazajöttünk, már 90 ml-t szoptt), és azóta is szoptatom, pedig maholnap 1 éves lesz.

De bizony van baba, aki ezekre érzékeny és nem fogadja el többet az anyamellet, holott csak egy kis türelem, esetleg több segítség kellene.

108. Pirosalma (válaszként erre: 106. - DODICA)
2007. júl. 9. 14:36
Teljesen igazad van, én sem bízom meg feltétlenül senkiben, nem is kell.
107. Pirosalma (válaszként erre: 105. - DODICA)
2007. júl. 9. 14:35

Mint írtam, tévedhet az orvos, mi meg még inkább.


Hogy a fenébe nem lenne a babának tartaléka, ettől még nem feltétlenül jó, ha x napig nem kap élelmet. Mindig az adott helyzetet kell mérlegelni.


Jó a kolosztrum, tudom:-)


Az ősember gyógyszert sem fogyasztott, és a csecsemőhaéandóság is kicsit más arányú volt. Nem lehet a kettőt ily módon összemérni.


"Nekem viszont az nem tetszik, hogy ezen módszereket indok nélkül, rutinból alkalmazzák, ártva vele sok esetben, akár pszichésen is." - még mindig nem tudjuk megállapítani (és nem is fogjuk tudni) a szakszerűséget, de nem vonhatjuk kétségbe az orvost, főleg nem ilyen távlatból.

1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook