Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Tápszer fórum

Tápszer (beszélgetés)

1 2 3 4
83. kismary32 (válaszként erre: 79. - Cseribrigitta)
2010. nov. 18. 17:21
Szia! Minden nagyobb élelmiszerboltban be lehet már szerezni. Kék maci van a csomagolásán. :)
82. tündér74 (válaszként erre: 81. - 240309c047)
2010. nov. 17. 22:35
Persze, hogy szeretik a babák, de a lényeg, hogy nem valók nekik ezek a tejdesszertek.
81. 240309c047 (válaszként erre: 69. - Dalya)
2010. nov. 17. 09:30
én kb 8 hósan már adtam nekirudit is meg krémturót is. Imádta.:)
80. egypt (válaszként erre: 77. - Kismary32)
2010. nov. 16. 20:02
Köszi szépen, kipróbálom majd, bár alapból minden édeset utál. Se csoki, se süti, se puding, se fagyi. Annyira mondjuk ezt nem is bánom, legalább a nagyszülők nem tudják elrontani...
79. cseribrigitta (válaszként erre: 78. - Sz.edi)
2010. nov. 16. 17:56
hol lehet beszerezni a macis kakaót?
78. sz.edi (válaszként erre: 77. - Kismary32)
2010. nov. 15. 21:26
Mi is szeretjük a Macis kakaót :-) még a férjem is...:-D
77. kismary32 (válaszként erre: 68. - Egypt)
2010. nov. 13. 11:59
Szia egypt! Olvastam a hozzászólásodban, hogy a kisfiad nem szereti a kakaót, plussz hogy a védőnő, orvos sem ajánlotta neked. Mi kipróbáltunk egy ú.n. macis kakaót, láttam itt a fórumon, hogy már több anyuka is ismeri. Nagyon tudom ajánlani, mivel nem tartalmaz koffeint, mint a többi kakaó, sőt, nincs benne hozzáadott cukor sem, ami szintén jó. Kellemes az íze, szerintem megér egy próbát...?
2010. nov. 12. 17:38
Dávidot 3hós koráig tudtam szoptatni utána áttértünk a tejalapú tápszerre amire allergiásak lettünk és megkaptuk a milupa pepti 1et ami 4dobozzal 1000ft,ezért 1éves koráig a tejalapú ételt,italt nem is adhatom.
75. dalya
2010. nov. 12. 14:02
Köszönöm nézni fogom.
74. egypt (válaszként erre: 72. - Dalya)
2010. nov. 11. 23:17
A bébiételeknél van, általában négyes csomagolásban, van Nestlés, az biztos, és maci van a kartonon.
73. tündér74 (válaszként erre: 72. - Dalya)
2010. nov. 11. 21:10
Bevásárlóközpontokban, dm, müller, rossmann stb. Szóval elég sok helyen.:)
72. dalya (válaszként erre: 70. - Tündér74)
2010. nov. 11. 19:34
A kimondottan bébi pudingot hol lehet meg vásárolni?
71. egypt (válaszként erre: 70. - Tündér74)
2010. nov. 11. 12:50
Én is bébipudingot meg baby yogót adtam neki 2 éves koráig.
70. tündér74 (válaszként erre: 69. - Dalya)
2010. nov. 11. 12:48
Szia! 1 éves kor alatt én nem adtam, mert nem való egyik sem a babának. Én kisfiamnak anno a kimondottan babáknak való pudingot adtam, más tejdesszertet nem, mivel tele vannak mindenféle adalékanyaggal.
69. dalya
2010. nov. 11. 12:06
Sziasztok ti mikor adtatok először krém túrót és túrórúdit a babának?
68. egypt (válaszként erre: 66. - Cseribrigitta)
2010. nov. 10. 23:35

Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy a kakaót nem ajánlják, mert nagyon telít, és sokszor utána már nem eszik a gyerek. De ha nem teszel bele túl sokat, akkor biztos nem. Az én kisfiam egyébként utálja a kakaót, mindenfélét próbáltunk, de a mai napig nem issza meg. A malátakávét nekünk is ajánlotta a védőnő, azt jobban megiszogatta.

Most már csak gyümölcsteát iszik, a tejet nem hajlandó semmilyen formában meginni már vagy fél éve, de már 3 éves, és tejterméket meg nagyon sokat eszik, úgyhogy nem hinném, hogy ez probléma lenne.

67. Sheene (válaszként erre: 66. - Cseribrigitta)
2010. nov. 10. 20:11
Azt is rakhat már bele,ha 1 éves,nem? Nekem egy dietetikus ajánlotta a macikakaót,meg a malátakávét is.A lényege a macikakaónak,hogy nagyszázaléka gabona,amitől könnyen emészthető,tele van vitaminnal,szóval én abszolút pártolom ha 2-3 év alatti gyerkőcről van szó.
66. cseribrigitta (válaszként erre: 63. - Egypt)
2010. nov. 10. 19:19
Köszönöm a tanácsokat, átadom neki. Jól hangzik a grízes megoldás. Mi a véleményetek a macis kakaóról. Azt mondta, hogy kipróbálta, és imádja. Én sajnos nem ismerem.
65. egypt (válaszként erre: 64. - Pocakmanci)
2010. nov. 9. 12:23
Ha megeszi... Az én gyerekem sajnos még most sem eszik semmi grízeset (3 éves lesz), öklendezik tőle.
64. Pocakmanci (válaszként erre: 63. - Egypt)
2010. nov. 9. 12:14
S ebből a banánosból, mikor már ehet glutén tartalmú kaját is, pár kanál grízzel fincsi "tejbe"grízt főzhetsz neki. :) (kb. 8 hós korától)
63. egypt (válaszként erre: 62. - Tündér74)
2010. nov. 8. 22:50
De ha nem szereti, vannak ízesítettek. Az én fiamnak a banános jött be. Azért kísérleteztünk, mert nem akarta egy időben meginni egyiket sem.
62. tündér74 (válaszként erre: 61. - Cseribrigitta)
2010. nov. 8. 19:55
Szia! Szerintem felesleges a tápszer izesítése, főleg ha a baba meg is issza mindenféle izesítés nélkül.
61. cseribrigitta (válaszként erre: 60. - Sz.edi)
2010. nov. 8. 18:36
Szia,egyetértek veled.Egy ismerősöm gyerkőce is tápszert iszik, 1 éves lesz. Szerintetek lehet már ízesíteni?
60. sz.edi (válaszként erre: 59. - Cseribrigitta)
2010. nov. 6. 20:19

Szerintem a jó tápszer mindenképp az anyatjehez hasonló védetséget adja,és a mai tehéntejekkel szemben legyen benne megfelelő mennyiségű vitamin,vagyis mindenképp támogassa a baba immunrendszerét.Abszolút egyetértek a junior italokkal,és szerintem nagyon fontos a minőség is,nem véletlenül irnak fel az orvosok bizonyos márkájú,fajtájú tápszereket,ha szükségessé válik.

Én biztos nem fogom a tápszert/junior italt tejre leváltani 3 éves kor előtt.

2010. nov. 3. 19:37

Sziasztok,

az én fiam is csak fél éves kotáig szopizott utána át kellett váltanunk a tápszerre. A mostani tápszerek meg szerintem már sokkal több vitamint tartalmaznak. Úgy gondolom a gyerekek érdekében nagyon fontos a jó minőségű tápszer(pl: ami elősegíti a gyermek immunrendszerének erősítését a jó ellenáló képesség érdekében).Persze megvannak fél éves kortól, mikkel lehet már hozzátáplálni a kicsiket, de tejet semmi féle képpen ne adjon a kicsinek, én azt mondanám. Szerintetek milyen egy jó tápszer?

Egyetértek egypt-tel a junior italokkal és a3 éves korral kapcsolatban.

58. Pocakmanci (válaszként erre: 57. - Egypt)
2010. nov. 3. 08:09

A kérdező gyermeke elmúlt fél éves, és azért kérdezte a tejes témát, mert túl drága fél éves kor után a tápszer. Én meg ezért javasoltam a spenótot és társait. Természetesen ebből hetente csak egyszer lehet adni, mert túladagolható. Még ami eszembe jutott, hogy a gyerekek imádták a céklát kicsi korukban. Céklából főzeléket főztem (azaz megfőztem vízben több céklát 1 db krumplival és összeturmixoltam, esetleg kölespehellyel dúsítottam, vagy olyan Holle pehellyel, amit már ehetett) és csak úgy falta befelé. Minden lila lett, még a kaki is. Később rizzsel főztem nekik, ezt is szerették.

Én a tápi mellett biztonságban éreztem magam, s egyébként szedtem én a terhesvitamint, de úgy látszik a vasamnak nem ért sokat.

57. egypt (válaszként erre: 56. - Pocakmanci)
2010. nov. 2. 14:41

Arról cseverészünk itt, hogy miért nem jó a sima tehéntej a tápszer helyett.

(Egyébként fél éves gyereket sem tömhetsz kizárólag spenóttal, májjal, marhahússal, kell nekik még valami tej alapú dolog is.)

Ha visszaolvastál, láthattad, hogy pont azt írtam, hogy a tápszerben benne van minden szükséges vitamin.

Szoptatós anyukáknak nem véletlenül ajánlják, hogy továbbra is szedjék a terhesvitamint és vasat, pontosan a vashiány miatt.

56. Pocakmanci (válaszként erre: 53. - Egypt)
2010. nov. 2. 07:29

6 hónaposnál idősebb babákról cseverésztünk itt, nem csecsemőkről. azok meg ehetnek spenótot, van üvegesben is. és igen, a máj is jó, meg a marha hús. (ezt csak később) mindenből módjával és max hetente 1x.

a tápszerben pedig van elég vitamin szerintem, így az én gyerekeim nem hinném, hogy vitaminhiányosak. (de már nem csecsemőkről van szó, és multivitamint is esznek)

az anyatej egyébként biztos eléggé vasas, mert nekem olyannyira leesett a vasam szoptatás után, hogy harmada volt, mint a minimum érték. 1,5 év kellett, hogy vastablettákkal visszapótoljam, közben folyton mérte az orvos, mert olykor nem akart hinni a szemének. (első évben volt, hogy még csökkent, nem hogy nőtt)

2010. nov. 1. 15:40
Én májat szoktam adni neki...imádja.
54. tündér74 (válaszként erre: 53. - Egypt)
2010. nov. 1. 08:38
Nincs ám, de a köztudatban még az él, hogy a spenót nagyon egészséges, mert sok vasat tartalmaz.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook