Tápszer (beszélgetés)
Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy a kakaót nem ajánlják, mert nagyon telít, és sokszor utána már nem eszik a gyerek. De ha nem teszel bele túl sokat, akkor biztos nem. Az én kisfiam egyébként utálja a kakaót, mindenfélét próbáltunk, de a mai napig nem issza meg. A malátakávét nekünk is ajánlotta a védőnő, azt jobban megiszogatta.
Most már csak gyümölcsteát iszik, a tejet nem hajlandó semmilyen formában meginni már vagy fél éve, de már 3 éves, és tejterméket meg nagyon sokat eszik, úgyhogy nem hinném, hogy ez probléma lenne.
Szerintem a jó tápszer mindenképp az anyatjehez hasonló védetséget adja,és a mai tehéntejekkel szemben legyen benne megfelelő mennyiségű vitamin,vagyis mindenképp támogassa a baba immunrendszerét.Abszolút egyetértek a junior italokkal,és szerintem nagyon fontos a minőség is,nem véletlenül irnak fel az orvosok bizonyos márkájú,fajtájú tápszereket,ha szükségessé válik.
Én biztos nem fogom a tápszert/junior italt tejre leváltani 3 éves kor előtt.
Sziasztok,
az én fiam is csak fél éves kotáig szopizott utána át kellett váltanunk a tápszerre. A mostani tápszerek meg szerintem már sokkal több vitamint tartalmaznak. Úgy gondolom a gyerekek érdekében nagyon fontos a jó minőségű tápszer(pl: ami elősegíti a gyermek immunrendszerének erősítését a jó ellenáló képesség érdekében).Persze megvannak fél éves kortól, mikkel lehet már hozzátáplálni a kicsiket, de tejet semmi féle képpen ne adjon a kicsinek, én azt mondanám. Szerintetek milyen egy jó tápszer?
Egyetértek egypt-tel a junior italokkal és a3 éves korral kapcsolatban.
A kérdező gyermeke elmúlt fél éves, és azért kérdezte a tejes témát, mert túl drága fél éves kor után a tápszer. Én meg ezért javasoltam a spenótot és társait. Természetesen ebből hetente csak egyszer lehet adni, mert túladagolható. Még ami eszembe jutott, hogy a gyerekek imádták a céklát kicsi korukban. Céklából főzeléket főztem (azaz megfőztem vízben több céklát 1 db krumplival és összeturmixoltam, esetleg kölespehellyel dúsítottam, vagy olyan Holle pehellyel, amit már ehetett) és csak úgy falta befelé. Minden lila lett, még a kaki is. Később rizzsel főztem nekik, ezt is szerették.
Én a tápi mellett biztonságban éreztem magam, s egyébként szedtem én a terhesvitamint, de úgy látszik a vasamnak nem ért sokat.
Arról cseverészünk itt, hogy miért nem jó a sima tehéntej a tápszer helyett.
(Egyébként fél éves gyereket sem tömhetsz kizárólag spenóttal, májjal, marhahússal, kell nekik még valami tej alapú dolog is.)
Ha visszaolvastál, láthattad, hogy pont azt írtam, hogy a tápszerben benne van minden szükséges vitamin.
Szoptatós anyukáknak nem véletlenül ajánlják, hogy továbbra is szedjék a terhesvitamint és vasat, pontosan a vashiány miatt.
6 hónaposnál idősebb babákról cseverésztünk itt, nem csecsemőkről. azok meg ehetnek spenótot, van üvegesben is. és igen, a máj is jó, meg a marha hús. (ezt csak később) mindenből módjával és max hetente 1x.
a tápszerben pedig van elég vitamin szerintem, így az én gyerekeim nem hinném, hogy vitaminhiányosak. (de már nem csecsemőkről van szó, és multivitamint is esznek)
az anyatej egyébként biztos eléggé vasas, mert nekem olyannyira leesett a vasam szoptatás után, hogy harmada volt, mint a minimum érték. 1,5 év kellett, hogy vastablettákkal visszapótoljam, közben folyton mérte az orvos, mert olykor nem akart hinni a szemének. (első évben volt, hogy még csökkent, nem hogy nőtt)
További ajánlott fórumok:
- Császárral szülő és tápszeres babát nevelő szülők írjatok!
- Valóban káros mikróban melegíteni? A sógornőm még a tápszerhez a vizet is mikrózza. A szilárd táplálékot is műanyag edényben mikrózza. Baj?
- Beba HA tápszer!
- A szoptatás kontra tápszer
- 6 hónapos babának répafőzelék. De hogyan? Tápszerrel vagy anélkül?
- Bűn 4 hónapos kor előtt (minőségi!) bébiitallal kínálni a gyereket, mert sokat akar enni?(nem szopik, tápszeres)