Táppénz. Munkahely vagy TB? (tudásbázis)
Az lehet, hogy "köteles", de akkor is SzSzNy ...
És sajnos némely orvos nem olyan belátó és segítőkész, mint a Tied ... :(
Szia!
Kérjetek a dokitól másolatot a táppénzes papírról és vigyétek be a tb-hez,mondjátok meg mit mondott a főnök.15napot kellene amúgy fizessen.Akkor felszólítják és kénytelen kifizetni.Én is csak így kaptam meg a pénzt.
Sziasztok!
Ha a munkavállaló egész éveben ott dolgozik akkor 15munkanapot fizet a munkáltató, ha rövidebb ideje van ott akkor ugyan úgy időarányos mint a rendes szabi. A beteg szabadság 70%. Az követően jön a táppénz amely az előzményektől függően 60 vagy 50%. Ez attól függ, hogy előtte volt e megszakítás a munkaviszonyában vagy sem.
Ha nem kifizetőhely a munkahely akkor a tb-nek kell fizetni, oda kell küldeni a táppénzes papírt a munkáltatónak. Előfordulhat, hogy késik a feldolgozás az OEP nem arról híres, hogy hamar gyorsan elszámolja a betegeket. Egy jó hónap, másfél hónappal lehet számolni mire lesz valami :(
Remélem tudtam segíteni.
Az a gáz,hogy mi is,mint mindenki pénzből él....
Nem elég,hogy nem a munkahely fizeti, még a táppénzes papirját sem sikerült elküldeniük.Minden héten piszkáljuk őket,hogy küldjék már át a tb-nek, de semmi.Én meg ezt nem értem.
Ha a munkáltató is 60%-ot fizetne, akkor igen, az egészségpénztár (mert az fizet) is annyit fog fizetni.
Csak azt nem értem, hogy miért fizeti a munkahely az első 10 napot?? az oké, hogy nem kifizetőhely, de ... mindegy, ez nekem sem tiszta ... :S
Szóval nyugalom, az EP is úgy fizet, ahogy kell, nincs különbség :)
Szia!
Hát ez az.Mindenhol azt olvastam,hogy a munkáltató fizet, ő viszont állitja hogy nem.DE még mindig nem adták le a tb-nél a tp.papirját, pedig julius 22-tól van tp.-en tegnap kérdeztük a tb-nél.
Sziasztok!
Párom 1 hónapja táppénzen van.Elvileg az első 10 napot a munkahely fizeti.De a föke azt mondja ők nem kifizetőhely,majd a tb.Kérdésem, ez tényleg igy van-e, és összegben mennyiben más, ha egyáltalán más a munkahelyi összeg és a tb.Tehát mindegyik ugyanugy 60 %-ot fizet?
További ajánlott fórumok:
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- A munkahelyemről 2x6 hónap eljöttem táppénzre 2 év alatt.Ha munkáltatók lennétek mit csinálnátok velem?
- Ki mikor mondta meg a munkahelyén, hogy terhes, hogy fogadták, és mikortól van táppénzen?
- A fizetéstől külön utalják a táppénzt, ha a munkahelyem TB kifizető hely?
- Mit tévő legyek, ha a munkahelyemen nem tudom igazolni a táppénzemet?
- Ha valaki táppénzen van, mennyi időnként kell leadni a táppénzes papírt a munkahelyen?