Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! fórum

Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)

11796. Bogájka
2015. márc. 11. 18:08

Szerintem ennyire töményen nem szabad manőverezni, legyen mindenből csak egy alkalmanként. Igy akkor az óra végére legalább 5x360 fokos fordulatokat tesznek az agytekervényeid, ilyenkorra már totál összekeverednek az irányok, meg a kormány:))

Meg hát nyilván életszerűtlen is, hiszen jogsival elmész valahová, megállsz a létező legnagyobb helyen, aztán hazamész:))

És ha az vigasztal, akkor mondom, hogy a neheze a vizsga után jön:)) Én egyedül egyszerűen nem merek menni. Legyen mellettem valaki, akárki, bárki.

11795. _Zara_
2015. márc. 11. 17:58
Hannika olvasd el az én mai napomat, mintha magamat hallanám. :)
11794. Hannika6 (válaszként erre: 4928. - Youlcsi)
2015. márc. 11. 17:45

nem tudom, most elcsüggedtem, tudom mindenki volt már ilyen helyzetben, meg lesz is. Közeledik a vizsga Én meg egyre jobban befeszülök, abban reménykedtem, hogy nem lesznek már ilyen hullámvölgyek, hát úgy látszik mégis :(

Jó hogy most holnap is fogok menni, úgy indulok neki, hogy ügyes leszek és meglátjuk mi sül ki belőle :D

11793. youlcsi (válaszként erre: 4926. - Hannika6)
2015. márc. 11. 17:40
ugyan mivel vigasztaljalak? olvasd a naplómat... szerintem lehet látni, hogy volt olyan pont, amikor már halógödröt ástam...
11792. youlcsi (válaszként erre: 4925. - Bogájka)
2015. márc. 11. 17:39
az elkerülőn helyettem is nyomja, hogy dinamikusabban gyorsuljunk. országúton meg még mindig nem voltunk. holnap rákérdezek (meg arra is, hogy a kapott papír és a végigjátszott ellenőrzés alapján a tolatólámpát miért nem kell ellenőrizni?)
11791. Hannika6
2015. márc. 11. 17:34

Sziasztok!

Vigasztaljatok meg!!! :((((

Két hete már tök meg vagyok elégedve magammal és az oktató is velem, erre ma nem ment olyan jól :((( A forgalommal nem volt gond, de mivel megbeszéltük, hogy orrba-szájba gyakoroljuk a parkolásokat ezért az óra végére már teljesen lerobbantam.... y, saroktolatás, megfordulás....egymás után többször.. volt amikor ment, volt amikor nem.Túl későn szólt és valahogy nem tudtam rá felkészülni. Gyorsan akartam megoldani a feladatot, emiatt kapkodtam. Az egyik Y-om nagyon rosszul sikerült halkan megjegyezte, hogy hát ez bukás lett volna...nah ekkor legszívesebben a föld alá süllyedtem volna. Eddig mindig ment, a saroktolatás is...Remélem ez csak egy ilyen nap volt, most úgy érzem, hogy nem menne a vizsga sem, de múlt héten meg olyan jól ment minden, hogy azt mondtam akár már holnap is vizsgáznék :(((( Holnap is megyek még, utána jövő héten egyszer meg még vizsga előtt egyszer. Remélem elég lesz, és holnap jobban fog menni.

11790. Bogájka (válaszként erre: 4923. - Andyka888)
2015. márc. 11. 17:30

Hehe, az enyém nagyon szeretett a pedálokon lenni:)) Volt olyan, hogy gyönyörűen mentem 50-el, még magamban meg is dicsértem magamat, aztán leveszem a lábam, ilyenkor ugye motorfék kéne, de neeeeem, ugyanúgy mentünk tovább:))

Nagyjából ekkor jöttem rá, hogy igencsak élvezettel használja helyettem:)) -de innentől, ha észrevettem, akkor rászóltam:))

Volt olyanis, hogy mentünk ki országúti vezetésre, aztán ott rányomott nekem 110-re. (csak hogy szokjam:))

11789. youlcsi (válaszként erre: 4923. - Andyka888)
2015. márc. 11. 17:06

nálunk még az is megesik, hogy a kormányba belenyúl... persze már csak nagyon ritkán. ha pl nagyon töketlenkedek egy parkolással, és már nagy mögöttünk a sor, simán közli, hogy na húzzunk innen, és meg is csinálja :o

a pedálokon meg sztem reflexből rajta a lába, hogy a kocsi túléljen engem :)

11788. Andyka888
2015. márc. 11. 16:17
Hmmm... érdekes ez,az én oktatóm soha! nem nyúlt a pedálokhoz,persze kivéve ha valakit épp gázolni készültem vagy másik autót összetörni.De azért mert pl.nem indultam időben soha.
11787. youlcsi (válaszként erre: 4921. - _Zara_)
2015. márc. 11. 15:38

hú, nekem ilyenbe nem szól bele... mostanában már mondjuk meg szoktam kérdezni, hogy ugye el kellett volna már indulnom? vagy nem baj, ha azt még megvárom? vagy ez a vizsgán már baj, ha ennyit várok? stb...

általában mondja, hogy csak amit biztonságosnak érzek, és hogy ez így még nem olyan nagy baj, max 1 hibapont... de ha túl sokszor fordul elő, akkor már baj és bukás, mert hogy bizonytalan vagyok, nem ismerem fel megfelelően a forgalmi viszonyokat, stb, stb...

én megpróbálnám még egyszer ezt a parkolás-dolgot. kicsit erőszakosabban... megmondani, hogy ezért fizetsz, tanítson.

mi akkor is parkolunk, ha én nem akarok :o képes, és fékez, 1-esbe vált, és utána még szól is, hogy nem volt indexünk... hát tudtam én, hogy megállunk??? :D

11786. _Zara_
2015. márc. 11. 15:26

mi most úgy érzem nagyon nem harmonizálunk. Kereszteződés, én bizonytalan jön-e nem jön (végső soron csak nekem kell megítélnem mehetek-e, és biztonságosan, még ha sokáig is tart), ő meg nyomja basszus a gázt, hogy mehetünk! De fogva tartottam fékkel. Eléggé bepipult.

Asszem ilyen fos volt ez a mai, holnap talán jobban megy minden.

Ha kiteszem indexet és be akarnék parkolni- belefékez. Ismerem, egyszer már próbáltam. :D

11785. youlcsi (válaszként erre: 4915. - _Zara_)
2015. márc. 11. 14:25
basszus, mi van, ha nem kérdezed, hanem mondod. kirakod az indexet és elkezded csinálni?
11784. youlcsi (válaszként erre: 4916. - _Zara_)
2015. márc. 11. 14:24

én pedig akarnék... de amíg nálatok az van, hogy "megy ez neked", addig nálunk meg az, hogy "fölösleges lenne elmenni megbukni". utóbbi sem jó... de sajnos igaz.

tegnap annyira röhögtem, kihajtott elénk egy robogós. ment az út kellős közepén, semerre nem lehetett kikerülni. jobb indexe kitéve, csak mert úgy maradt. én meg mondtam, hogy simán felismerem benne magamat :o

erre mondja az oktató, hogy ugyan üljek már ki egy szombat délelőtt a béke térre (kvázi városközpont, főtér), és 10 perc alatt összepisilem magam az ugyanilyen vagy mégnagyobb barmok miatt a röhögéstől.

komolyan, kedvem lenne kipróbálni :)

mindenesetre nagyon kedves volt, hogy tegnap úgy búcsúzott el, mielőtt kiszálltam a kocsiból, hogy nézzek le... és ne felejtsem el, nemrég azt sem tudtam, mire valók a pedálok... és igen, akkor ott éreztem, hogy menni fog ez nekem.

(csak mikor??? :))

11783. youlcsi (válaszként erre: 4915. - _Zara_)
2015. márc. 11. 14:20

hááát, nekem a mélyrepülés az konkrétan annyi volt, hogy semmi nem sikerült. nem jónéhány hiba volt, hanem majdhogynem egyenesen sem voltam képes menni.

fura nekem az oktatód nagyon... csak kellene erőltetni ezt a parkolást, de nem tudom, hogyan.

mi a párhuzamost úgy csináljuk, hogy akár 2-3autónként is megállunk, ha van hely. merőlegest pedig legalább 1x előre és a párját. volt már, hogy közben elment a mellettem lévő kocsi, de mondtam, hogy most már csakazért is megcsinálom.

11782. Andyka888 (válaszként erre: 4916. - _Zara_)
2015. márc. 11. 13:50
De hát te fizetsz,ez így nem oké.Gondolom ha elrántanak nem fog ingyen órákat adni,vagy a vizsga díjat fizetni helyetted???
11781. _Zara_ (válaszként erre: 4912. - Youlcsi)
2015. márc. 11. 13:16
Én megmondom őszintén, még nem akarnék időpontot! De ebbe sincs beleszólásom, mert már bejelentett. Micsoda üzem folyik itt? Néha csak pislogok komolyan.
11780. _Zara_
2015. márc. 11. 13:14

Hát én megint tépem a hajam..

Mai vezetésemen szóltam, hogy szeretnék parkolást gyakorolni, egyszer engedett egy párhuzamosat csinálni, és neki ezzel megint el volt intézve. Mondom neki, hogy bizonytalan vagyok, alig gyakoroltuk- orra alatt dünnyög, hogy hmm. megy az. Honnan tudja, mikor soha nem csináljuk?

Hoztam el a következő lányt, állunk a parkolóban, jobbkézre gyönyörűen be lehetett volna állni kettő autó közé- megkérdezem, beállhlatok-e, megint sztenderd válasz- nem, jön a következő tanítvány. :( Tököm ki van már. :( Lehet emiatt is, de volt jó pár hiba is ma, nem érzem magam vizsgaérettnek. Vagy ez lenne az az említett mélyrepülés??

11779. youlcsi (válaszként erre: 4911. - Bogájka)
2015. márc. 11. 10:21

:D

király lenne tényleg!

akikkel együtt jártam kreszre, még nem is láttam senkit vezetni. szóval nem tudom, ki hol tart.

azt tudom, hogy aki szintén a Vajashoz akart jönni, ő még nem tudta elkezdeni, mert nincs hely. pedig hát októberben már megvolt a kresz (nem is, szeptember 29-é volt a vizsga, most nézem). és november végén kezdtem vezetni... gyanítom nekem is csak azért lett helyem, mert apu felhívta :o

11778. youlcsi (válaszként erre: 4910. - Bogájka)
2015. márc. 11. 10:17

a nagyon ősz hajút tudom... ő az, aki kifejezetten szimpatikus.

A magas szemüveges is megvan, azt hiszem... a Bényit nem tudom, melyik, nem tudok hozzá arcot kötni...hű, meg kellene nézni ezeket valahol.

11777. youlcsi (válaszként erre: 4905. - _Zara_)
2015. márc. 11. 10:05

nekem nem ott kell, vagyis vagy ott, vagy 10:10-nél. nekem ez a 9-3 (9:15 :)) jobban kézre áll.

az ülés miatt azóta nem szólt, bár igyekszem nem annyira beleülni a kormányba, mint előtte és ezt szerintem látja is. múltkor ugyan megállapította, hogy magas az ülés, és engedjem lejjebb, de ebben igaza volt, jobb volt úgy utána.

én is akarok már időpontot!!!

11776. Bogájka (válaszként erre: 4909. - Youlcsi)
2015. márc. 11. 10:05
Nem tudom, nem gondoltam még bele:) A konvojnak nincs nagyon értelme:)) Van egy másik ismerős KRESZ-es csaj, ő előttem 2 nappal vizsgázott le, és most vesz autót, természetesen ignist. :)) Érdekes egy konvoj lenne:))
11775. Bogájka (válaszként erre: 4908. - Youlcsi)
2015. márc. 11. 10:02
3 van, ebből 2 bajai, Bényi Zoltán, a másik nevét nem tudom, egy idős, nagyon ősz hajú. Ő a legrendesebb. A 3. kiskunhalasi, magas, szemüveges, mufurc, nagyon gyorsan, és nagyon halkan beszél, na én őt fogtam ki a KRESZ-vizsgán is, meg mind a két forgalmin is. :( Ő a legrosszabb, legkukacosabb.
11774. youlcsi (válaszként erre: 4904. - Bogájka)
2015. márc. 11. 10:02

és hogy gondoltad? 1 kör a te igniseddel, 1 az enyémmel?

tök vicces lenne... vagy konvojban egymás után? legalább tudnánk, hogy aki éppen hátul megy, tuti nem akar majd megelőzni, leelőzni :)

én nem is tudom, kivel szeretnék majd először a kocsinkba ülni... komolyan nem gondolkodtam még ezen. egyenlőre elképzelhetetlen, hogy az oktató ne üljön mellettem... pedig nem tart már sokáig ez a jó világ :o

11773. youlcsi (válaszként erre: 4903. - _Zara_)
2015. márc. 11. 10:00

engem zavar, ha ül mögöttem valaki. tegnap is úgy jöttem vissza a kórházba, hogy csak felvettem a találkozási ponton a következő tanulót és itt ült be csak a helyemre. engem idegesít, hogy figyel. ne figyeljen!

szóval nem tudom, mi lesz a vizsgán. azt sem tudom, kik itt a vizsgabiztosok. próbáltam rákeresni nevekre, de nem találok csak összesített listát, terület neincs hozzájuk megjelölve.

pedig azért jó lene tudni, utánanézni.

van néhány, aki szimpatikus, és nem utolsó szempont, hogy nagyon jóban vannak az oktatóval... de van olyan is, akit szid rendesen. persze nevek nélkül mindig.

11772. youlcsi (válaszként erre: 4902. - _Zara_)
2015. márc. 11. 09:56

hú, tegnap nekem is sikerült kézifékkel elindulnom. az oktató meg nem szólt, csak amikor látta, hogy nem értem, miért nem megy a dolog. :o

jó lehet egy ilyen barátnő :)

11771. _Zara_ (válaszként erre: 4904. - Bogájka)
2015. márc. 11. 09:56
Itt a lényeg- jól kell érezni magad az autóban, a többi apránként berögzül! :)
11770. _Zara_ (válaszként erre: 4890. - Youlcsi)
2015. márc. 11. 09:54

nekem is 9-3-nál kell fognom a kormányt, ami eleinte nagyon furcsa volt, most már megszoktam.

ja, az üléssel kapcsolatosan azóta sem szólt oktatód semmit?

Tök jó, hogy egyre másra lesznek most a vizsgaidőpontok, már megérdemeltük lányok! :) Drukkolni fogok én is- sőt lehet én is azon a héten próbálkozhatok. Nekem oktató nem hajlandó elárulni pontos dátumot.

11769. Bogájka (válaszként erre: 4901. - Youlcsi)
2015. márc. 11. 09:52

Én jó leszek? Vak vezet világtalant:))

Egyébként ez nem hülyeség, mert a férjem teljesen másképpen vezet, mint ahogyan azt mi tanultuk, ha csak lehet, nem vele megyek a napi köreimre:) Ő nyilván félti az autót, a szomszédasszonyommal meg legalább jól érzem magam:)) Rutinos vezető ő is, ha egyszer-egyszer lefulladok, inkább nyugtat, hogy semmi baj, kibírja az autó:)) A férjem szerint nem bírja ki. :(

11768. _Zara_ (válaszként erre: 4897. - Hannika6)
2015. márc. 11. 09:51

Erről az izgulásról jut eszembe, tényleg, mióta megemlítődött nálam is a vizsgázás lehetősége, megint nagyon izgulósan megyek órákra, pedig már kezdtem épp lenyugodni. :) Árgus szemekkel figyeli minden mozdulatom. :)

Nekem is jól esik, ha ül hátul valaki, elvonja a figyelmem kicsit- jó értelemben- még beszélgetni is szoktam vele néha. Na jó, lehet vibi-vel nem szokás traccspartit tartani, de nekem a túlzott koncentrációs, és na én megmutatom neked hozzáállás inkább balul szokott elsülni. :)

11767. _Zara_
2015. márc. 11. 09:47
Erről az a szitu jut eszembe, mikor friss jogsis bnőmmel mentünk először a városba csajos napot tartani. Hogy mennyit bénáztunk!! Igen- bénáztunk, mert nekem kellett váltani, mert neki arra már nem volt szuflája. :) Mikor megálltunk, rájöttünk, hogy füstölög valami, hát bezony a kéziféket is ki kellett volna teljesen engedni. :) Azóta szuperul, a legnagyobb forgalomban is elvezet..

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook