Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)
Állítólag az oktatók vannak már olyan tapasztaltak,hogy látják előre,hogy a tanulójuknak mennyi idő/óra kell még.
Beszéld meg az oktatóddal,mondd el a kétségeidet!
nem csak ő tanítja így :) megnyugtatlak.
nálunk az volt a szabály, hogy ha 1. vagyok, bemegyek középre és megvárom, hogy fordulhassak. ha 2. vagyok, akkor a lámpa előtt, úgy, hogy lássam a lámpát várok 8immár elsőként), és amikor az első autó elhagyta a kereszteződést és még mindig zöld a lámpa, akkor behajthatok én is, olyankor már lesz időm továbbmenni, még ha közben pirosra is vált.
Köszike:)
Telizöld lámpa és balra kanyarodás esetén az a szitu ugye,hogy hiába van zölded,csak akkor fordulhatsz el balra,ha a szembejövőket elengeded.HA JÖNNEK. Ugyanis van olyan hogy a szemben állóknak is zöldjük lesz a tiéddel együtt.Nem mindíg,de lehet.Ez különbözteti meg a telizöld lámpát a nyíl alakú lámpától.
És azt tanította az oktatóm,hogy csak ha első vagyok,akkor menjek be a kereszteződésbe és ott megállva engedjem el a szembejövőket.Ha nem első vagyok,a zebra előtt megállok és csak akkor hajtok be a kereszteződésbe,ha az előttem lévő autó már elkanyarodott,tehát én is el tudok menni tutira mielőtt visszavált a lámpa.
Én meg nem vártam meg,hogy az előttem lévő elmenjen,hanem mentem utána .Mázlim volt,hogy még időben ki tudtam fordulni.
REmélem érthetően leírtam:)
De ezt is megkérdeztem az oktatómtól mikor felhívtam és azt mondta,hogy ezt csak ő tanítja így,hogy nehogy egy tapasztalatlan bennragadjon középen ,mert az nagy baj lenne.Tehát szabály nem tiltja.
:D
mindenesetre az én nevemet nem rontotta el.
Lehet, mondta neki a Feri, hogy nehogy egy rossz szót is szóljon, mert még a nyakán maradok, mint örök tanuló :)
van néhány ilyenje :D
Szafari nagyon ügyes voltál gratulálok neked :-)
Nektek mikor mondta az oktato a vizsgát? Mert nekem mondta de ugye még abszolut alkalmatlan vagyok rá,és ha le jelent vajon addigra alkalmas leszek?Szafari elmeséled ezt a zöldlámpást mert nem értem mit rontottál
Téged nem keresztelt át GG?
Mert én Marika lettem a végére 2X is,pedig ott volt a kezében a lap a nevemmel :(
nincs gondom egyáltalán vele már. csak a vizsgának köszönhetően eljutottam oda, hogy minden szűkebb torkolatba képes vagyok 1be visszaváltani és úgy behajtani.
de ahogy az oktató is mondta: haladni mindenki tud. szóval az nem gáz... a körforgalom-építésnek köszönhetően pedig elég jól gyérült itt előttünk a forgalom, szóval kihajtásnál sem kell megállnom az emelkedőn (bár még ez a legkevésbé meredek), mert nincs kinek elsőbbséget adni.
azért ma a tecsó-parkolóból kijönnieléggé macerás volt, bőgettem megint a motort :( ezért mérges vagyok nagyon magamra, de egyszerűen nem érzem :( pedig 2 hete szinte csak ezt csináltuk közel 1 órán keresztül...
amúgy kezdek hozzászokni, hogy kicsit máshogy váltsak, máskor, mint az aurison megszoktam. kissé korábban kell pl a 3as és a 4es is. viszont 2be 20 alatt a szuzi is rángat...
szóval segítségként néha már kezdem figyelni a fordulatszámot is... meg igazából a fogyasztást is :D ha nagyon magas, akkor rossz fokozatban vagyok :o :D
Még jó, hogy esett :) mert ellenőrzéskor azt is meg kellett volna nyomni :)
(a szuzin kerestem először, hogy mit is nyomjak, pedig még rá is van rajzolva :))
Hát jobb lett volna szerintem is ha te is felhívod. Nekem is jót tett.Igaz egészen 8 óráig vaciláltam rajta,hogy hívjam-e vagy ne:))
Egyébként még nem tettem túl rajta magam,csak már tudok örülni.
Te viszont próbáld meg,hiszen már vezetsz és frankón elboldogulsz!
Tényleg,hogy ment ma mikor vitted kisfiadat mamázni?
Nagyon kedves vagy,köszönöm!
Sajnos az még a jövő titka,hogy mikor fogunk autót venni.
De egyszer eljön az is:)
Elmondom neked,én még azt se tudom,hol a duda,mert még soha nem nyomtam meg.Csak sejtem,hogy a kormányon középen valahol:)))
Tényleg,eszembe jutott valami!
Nem kis papírdarabokból húztam,hanem nagy A/4-es lapot.És kb. csak 2 db volt..Mert keresgéltem a közepét és nem találtam...(merthogy középről akarta,hogy húzzak,az oktatóm,hogy nehogy kikapjam az egyik országútit)
Szóval mintha 2 lett volna csak..létezik,hogy az maradt meg máról és azért volt csak ennyi?
Ja és valami új fajta volt,mert az oktatóm rácsodálkozott.
lehet nekem is akkor még aznap fel kellett volna hívnom, és akkor nem szenvedek hetekig :(
mindegy... majd ha belejövök rendesen, akkor én is túlteszem magam rajta.
örülj a sikernek :)
Hát ha ez menőzésnek számít:)).... Fölébreszteni egy bácsikát:))
Ha kell, akkor megyünk veled is, tudod, a vak vezet világtalant:) De nekem nagyon jó volt eleinte, hogy jöttek velem a lányok, sokkal-sokkal jobb, mint bármelyik családtagom. :)
Jövő héten Pestre megy a család. Azt hiszem, nem akarok vezetni:)
Köszi Bogájka:))
De jó neked,hogy már menőzni is tudsz:)
Sokan irigykedünk rád:)
Csak ügyesen vezetgess továbbra is!
Én nem tudom mikor fogok legközelebb volán mögé ülni:(
Nemrég felhívtam az oktatómat,hogy magyarázza már el nekem,mire gondolt vb.Mitől volt nemszép a vezetésem,mert nem gyilkoltam a kocsit,mindig jó helyre váltottam,nem rángatott be,nem búgattam túl,nem fullasztottam le egyszer sem.
Azt mondta,hogy kicsit kapkodva vezettem,pedig nem csináltam eddig ilyet és biztos a vizsgadrukk miatt,meg hogy megzavart az eső.
Tehát kicsit kapkodósak voltak a mozdulataim. Meg egyszer kétszer korábban váltottam vissza mint kellett volna.
De ennyi!
És ne foglalkozzak vele,mert nagyon jól vezettem,teljesen biztonságosan,körültekintően,sok helyzetet nagyon ügyesen felmértem és jól reagáltam le.
Parkolásokat is tökéletesen megoldottam,másoknak javítgatni kell össze-vissza,nekem azt sem kellett.
Szóval örüljek,mert igenis nagyon jól megoldottam mindent,egyedül ez a kapkodás volt zavaró.És szokatlan tőlem :))
És én ezt tényleg nem vettem észre.
Szóval most már tényleg örülök nagyon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Köszi tercsibe!
Meglátod,neked is sikerülni fog!
Csak tényleg akarni kell és koncentrálni,különben nem megy!
Gratulálok Szafari!:) Mintha csak az én vizsgám lett volna:) 8-as útvonal, a végén, visszafelé a körforgón, 20-al menő traktor előttem:) Nem előztem meg:) Felvettem a forgalom ritmusát:)
Csak a vb volt más.
Én megyegetek, megyegetek, most, úgy kb 2 hete kezdem el azt érezni, hogy élvezem is, az egyedüllét még mindig mumus, de mikor kell valahová menni, akkor legalább már nem gyomorgörccsel ülök be. Csak úgy, hogy na kocsikázok egyedül egy kicsit, olyan nincs, na de persze ebben már az is benne van, hogy spórolok a benzinnel. :)
Ma nagyon nagyképű voltam, egy kicsi(alig látszott a kormány mögül ki), biztos volt vagy 80 éves bácsika döcögött előttem, a korforgónál megállt, de mikor nem jött balról senki, és még mindig nem indult el, akkor rádudáltam, gondoltam, hátha elbóbiskolt:))
én ugyanígy voltam a béke tér sarkán a zebrás muksóval.
lassítottam, elindult, én meg csorogtam tovább, és megállt egyszercsak előttem. hirtelen kuplung fék, de én már rálógtam a zebrára, az meg csak szerencsétlenkedik. és utána lefulladás, lefulladás, lefulladás... és a végén még csak meg sem említette.