Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)
:D igen, a Feri :D
én úgy láttam, hogy elég célravezető, ha az ember helyi fb-csoportba kiírja, hogy ajánljanak neki iskolát/oktatót.
az ilyen kérdésekre én is mindig válaszolok... és hát eléggé látszik, hogy a cc 20 oktatóból 3-4 olyan ember van, akikre az ajánlások túlnyomó többsége érkezik.
mondjuk azért ha válaszol egy ilyenre 50 ember, az azért nagy segítség.
Ja valszeg ezzel az egésszel az a probléma, hogy ha anoním azaz név nélkül lehet véleményezni egy iskolát, akkor az megbízhatatlanná válik (pl egy konkurens suliból valaki ír egy rosszat és máris nem mennek oda)- ha meg névvel fel kell vállalni egy rossz tapasztalatot, azt a legkevesebben merik megtenni..
konkrétan az én sulimról facebookon rengeteg pozitív véleményezés volt, (4,8 az 5-ből) tehát mind max. elégedett volt, egy kivételével- az leírta őszintén hogy mi nem stimmelt (én ennek akkor még nem hittem, hagytam magam elvakítani a többitől). Aztán kiderült, hogy pont az volt nálam is mint aki a negát írta: türelmetlen- ideges volt oktató, nem voltak időpontok..
rányomta a bélyegét az én kezdeti vezetésemre, mert én emiatt voltam sokáig egyedül is ideges az autóban. Ahogy kezd elhalványodni ez a kép, úgy kezd a feszültség is csökkenni.
Az a durva, hogy mikor kezdtem, egy konkrét autós iskolára próbáltam rákérdezni a gyakori kérdéseken, és törölték a kérdésem, hogy jogilag sértő.
Aztán az első tanáromra próbáltam rákeresni a google-ban, egyetlen pozitív hozzászólást találtam csak róla, semmi mást. Gondoltam, az is több, mint a semmi, nagy lelkesen indultam neki az oktatónak, és sírás lett a vége... :S
Tényleg jó lenne egy ilyen weboldal, én ennek a fórumnak is nagyon örültem, sokat segített.
Ha mást nem, mindenki leírhatná, hogy hol tanult, és privátban mehet a levelezés az oktatókról.
Bár a Ferit már mindenki ismeri! :D
Szia!
bogájka járt hasonló cipőben :)
Szia!
Nem adom fel olyan könnyen, ha már egyszer belevágtam. :)
Nem rossz egyébként az oktatóm, csak ez a múltkori megjegyzése (szerintem fáradt és ideges volt) eléggé rombolta az önbizalmamat.
Egyébként nem hiszem, hogy ha az ember tizen- huszonéves, akkor pár óra után már hiba nélkül vezet. Talán inkább lelkesebb, és bátrabb.
Sziasztok! Jò pàr honapja irtam ide amikor elkezdtem a jogsit , azota màr szerencsère meg van . 2 . Ra mentem at a forgalmi vizsgan , az elso utan vettem plusz orakat amik nekem rengeteget segitettek . Az elso vizsga utan mar teljesen el voltam keseredve de az oktatòm szerencsere megnyugtatott hogy ez nem a vilag vege. Biztos vezettem egy 50 orat de mostanra elmondhatom , hogy nyugodtan ulok be a kocsiba es hogy tudok vezetetni es kozlekedni ☺. A sebessègvàltàsrol hasonlo velemenyen van mint az elottem hozzaszoloknak. Azt hittem hogy nekem ez nem fog menni es hogy en nekem mindenfelekeppen automata kell, mostmar meg ha vennek is kocsit szerintem csak vâltosat 😁😁
Mêg egy dolog amit szerettem volna leirni ,akik nem elegedettek az oktatojukkal szerintem mindenkeppen csereljenek , ha van ra lehetoseg mert êg es föld ki hogy tanit meg vezetni
Nekem az elso oktatommal 4 oram volt a sertegetesen kivul mas nem sikerult neki 😮
A masodik oktatom türelmes volt es jòl magyarazott es a kocsit is nagyon szerettem ès rendesen megtartotta az orakat ( akit èrdekel elèrhetősèg annak szivesen megadom priviben ) . Budapesten tanit az Europarknal ( 19 kerulet )
Szia, Zara! Én már belevágtam, és kb. a gyakorlati rész felénél, 16 óránál tartok. Úgy álltam hozzá, hogy ha más meg tudja tanulni, akkor én miért ne?
De a múltkori órán nem ment túl jól (változó egyébként, hol egész jól megy, hol sokat bakizom), és az oktató mondta, hogy gondolkozott is, hogy elvállaljon-e egyáltalán (a korom miatt), s hogy heti két alkalomnál többet ennyi idősekkel nem is csinálna, mert annyira lefárasztják.
Mindez nagyon szíven ütött, hogy úgy látszik, nem csak a munkaerőpiacon írják le a 40 felettieket. Ezért gondoltam arra, hogy talán kár erőltetni, talán mindenkinek jobb lenne, ha nem vezetnék. Hogy már késő.
Hogy némi fekete humorral érjek, ilyenkor már a sírhelyre kéne gyűjteni, nem jogsira költeni...
Hogy a kérdésedre válaszoljak, vidéki vagyok, vacak tömegközlekedéssel, szóval nagyon jól jönne sokszor a jogsi.
A vezetési készségeket mindenkinek kortól függetlenül el kell sajátítania, senki sem születik profinak. Lehet neked tovább tart mint egy 17 évesnek, lehet nem.. Csak nem beszéld be magadnak, hogy félnék, nem menne, úgye érdemes, mert akkor úgyis lesz. És ez is kortól függetlenül így van. :)
Hova és milyen gyakran kéne vezetned? Mennyi pluszt adna az életednek?
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérdezni. Szerintetek 49 évesen érdemes még egyáltalán forszírozni ezt a jogsi dolgot? Vagy csak kidobott pénz...
Mindenképp elolvasom a te naplód is. Nagyon jó, hogy van sorstársam. 😀
Ma megkérdeztem, hogy összesen ez hanyadik órám, azt mondta az oktatóm, hogy 17. Szóval egyre közeledek a vég felé. Ma amúgy szerintem jól ment, 2 gyalogost nem engedtem át, a 7-ből. Nagyon figyeltem a táblákat, a váltást 1-ből a 2-be, nem is probléma belőle, sőt volt, hogy már magam váltottam fel, vagy épp akkor nyúltam a váltóhoz, amikor mondta. Az elsőbbséggel sem volt gond, jobbkezes utcára is figyeltem, hála a férjem okításának. Nagyon figyeltem a körülnézésre is. Szóval szerintem ma jól ment úgy, hogy megint sötétben vezettem, és volt, hogy azt sem tudtam, merre járok. Hazafele is szakadt az eső, korom sötét volt, nem láttam hogy hol az út széle a kanyarodásnál, így egy kicsit lementem az útról, de nem volt nagy baj, bár lecseszett, hogy ne menjek le az útról, meg megint a jobb szememmel nem látok téman lovagolt az oktató, mert a hazefele vezető út kanyargós és sokszor jobban megközelítem a jobb szélét az útnak. De szerintem korom sötétben a jó szemmel rendelkezőknek sem könnyű, hacsak fejből nem ismerik az utat.
Amúgy azt nem mondtam, hogy megvolt életem első y fordulója, de semmit nem magyarázott, hogy mit mikor kell csinálni, csak hogy most erre tekerjem meg arra, meg hogy tegyem hátramenetbe, utána 1-be stb. Így nem tudom, hogy tanulom meg. A férjem azt mondta, hogy már bírjam ki nincs sok hátra, úgyis a vizsga után tanulunk meg igazán vezetni.
Holnap reggel is megyek, meglássuk, hogy meg a nappali fényben, mert eddig szinte csak sötétben vezettem. :D
Szia! Mintha csak magamat olvasnám, egyetlen dolgot kivéve, hogy rajtam bizony meg is látszik minden érzelem.
Még az is egyezik bennünk, hogy én is alig látok valamit a jobb szememre, és amíg meg nem műtötték a szemeimet, nem is lehetett volna jogosítványom. A műtét után a jobb szemem nekem is rossz maradt, de ugyanazt mondták, mint neked, bal szemem átvette az irányítást.
Na szóval, ugyanígy éreztem én is, és ugyanígy túl akartam csak lenni már az egészen, ha már egy csomó pénzt beleöltem.
Aztán meglett a jogsim, most meg a kocsim, a parám meg még megvan. Remélem elmúlik.
Nekem is van naplóm a tanfolyamról, ha gondolod, olvasd el nyugodtan, hátha megvigasztal, hogy nem vagy egyedül.
üdv a klubban! hány órán vagy túl?
ne aggódj, én nagyon sokáig rosszban voltam a seb-váltóval. igazából csak a saját kocsiban barátkoztunk össze. de már teljesen problémamentes a kapcsolatunk :D (leszámítva, hogy az i.gnis sebváltója sz@r, nehezen veszi ben az 1-et meg a hétramenetet)
a "nem tudom hova megyünk" eredménye volt az, hogy képtelen voltam megjegyezni az irányokat. kevertem állandóan, folyamatosan. nem tudtam, melyik a jobb, melyik a bal. jogsival ez nem probléma, mert ilyenkor az ember már nem jobb/bal irányban gondolkodik, hanem erre/arra irányok vannak... azért nem mindegy.
én olyankor hátraintegetek középen, hogy bocsi :o ma én is lefulladtam lámpánál... nem idegeskedek rajta, de levezetem egy hangos b@sszameg-gel :o
ráadásul ma anyuért is el kellett reggel mennem munka előtt, és ez azért zavart kicsit...
na meg tegnap is lámpánál fulladtam le. jött szembe az oktató... ha én vele találkozok úgy, hogy állok, tuti lefulladok :o nem első eset volt már.
de azért egyre kevesebbszer fordul elő.
nekünk hasonló a garázsajtó. nem emelkedő, hanem szűk ajtó viszonylag magas küszöbbel.
csúsztatva lehet csak bemenni, annyira szűk (na meg véges mékységre is D:), de kell lendület.
ott vagy 4-5x lefulladtam sorozatban az elején... aztán mondta a Feri, hogy amíg tartok tőle, hogy nem tudok beállni, mert pl elviszem a tükörrel a kapufélfát, addig nem is fog sikerülni. azóta számtalanszor ki/beálltam már, és talán összesen 2-3x fulladtam le, akadtam el a küszöbben.
ugyan nem tőlem kérdezted, de nekem addig volt benne görcs, amíg az oktató nem ült be mellém.
rendbetette a dolgokat, és onnantól kezdve nem gond volánhoz ülni (leszámítva ugye azt, hogy párom mellett nem vezetek. de nem idegesség vagy hasonló miatt, hanem egyszerűen csak nem akarok)