Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Tanácsot kérnék, hogyan tarthatnánk meg a tanítónéninket? fórum

Tanácsot kérnék, hogyan tarthatnánk meg a tanítónéninket? (beszélgetős fórum)


11. Mariann7533 (válaszként erre: 10. - Kakuk Jánosné)
2010. jún. 23. 18:12

Én voltam a fórum indító.Nem kaptak volna másik tanárt,egy tanár maradt volna,és egy napközist vettek volna fel.

Azóta a helyzet úgy alakult,hogy mint matematika tanár maradt,de mint osztályfőnök elvesztettük sajnos.A másik tanító néni lesz az oszt.fő.

És hogy miért is ragaszkodtunk,és ragaszkodtak a gyerekek hozzá?

Először is olyan prevenciós módszerrel tanít matematikát,ami egyedülálló itt Békéscsabán,csak ő csinálja,viszont fantasztikus eredményeket ér el.

Ez lett a "veszte",ugyanis a leendő elsősöket is ezzel csalogatták a suliba,és most ott is matekot fog tanítani,de már ott sem lesz osztályfőnök.

Nem álltunk volna ki mellette ennyire,ha a gyerekek nem imádnák annyira,és a módszere,ahogy matekot tanít nem lenne fantasztikus.

De nagyon nagyon örülünk,hogy legalább ezt meg tudtuk csinálni,hogy matematika tanárnak megmarad.

Mert a négy év alatt olyan alapot fog teremteni matekból,hogy felsőbe nem lesz gond egyik gyereknél sem,ezt most ki merem itt jelenteni neked.

És bár marad tanár,de oszt.fő nem,mégis búcsúajándékot vett minden egyes gyereknek,és nem kívánom senkinek azt,amikor évzárón mint osztályfőnök elköszönt.

Egy nagyon egyenes ember,aki ha probléma volt,jött és szólt,bármikor elérhető,és segített mindenben,ezért van az,hogy békéscsabán csináltak egy versenyt,/mi utólag tudtuk meg/és az elsősök között a mi osztályunk volt a legjobb.

És még csak el sem dicsekedett vele,csak az utolsó szülőin mondta el a másik tanár.

Hát ezért volt ez a nagy felhajtás,aminek félig meg is lett az eredménye.

2010. jún. 23. 17:54

Nem helyeslem ezt a felhajtást ,amit egy tanító néni körül olvasok .Nem is tudod ki lenne ,de máris negatívan kezeled a változást .

Sajnos éppen ez a baj ,hogy felnőnek úgy gyerekek ,akiket nem tanítanak meg a szülei az új helyzetekhez és személyekhez való alkalmazkodásra .

A lényeg ,biztosan oka van hogy az igazgatónő azt a döntést hozta amit. De azt sem tartom helyesnek hogy a kolleganő bátorítja a szülőket aláírás gyüjtésre ezzel kapcsolatban .

Látom ,hogy ez egy régebb indított fórum ,de a témájánál fogva aktuális lehet .

Csk annyi személyes megjegyzést ,hogy magam is tapasztaltam munkám során ilyen próbálkozást ,de ma már kimerem mondani hogy a személyemhez való ragaszkodás inkább a szülő részéről volt fontos és a gyermek nagyon jó kapcsolatot tudott kialakítani a másik pedagógussal is .

9. Mariann7533 (válaszként erre: 8. - Golfáramlat)
2010. jan. 23. 05:46

Jó reggelt,bár még nagyon korán van,de nem nagyon ment az alvás.Este én is lefektettem a babámat,de én is elaludtam mellette)))DDD....

Teljesen jól látod a dolgot,a gyerekek megszokták megszerették,és mi tanító nénit választottunk elsősorban.A tanító néni is minket akar,de sajnos neki azt kell tenni,amit az igazgatónő mond.Viszont elárulta,hogy ha aláírásokat gyüjtünk,akkor talán hatásos lesz.Kár,hogy nincs valami jogi háttér arra,hogy ilyet nem lehet csinálni.

8. golfáramlat (válaszként erre: 7. - Mariann7533)
2010. jan. 22. 21:58

Bocs! Közben elaltattam a babókámat.. :DD


Szerintem - ha ragaszkodtok a tanító nénihez - érdemes aláírást gyűjteni. Kicsik még 6-7 évesen, igénylik az állandóságot. Ha pedig jobban meggondoljuk a dolgot - többet vannak iskolában, mint otthon. (Ha napköziben is van.)


Azért egy egész osztálynyi szülő véleményét talán figyelembe veszik!!

Próba - szerencse!

7. Mariann7533 (válaszként erre: 6. - Golfáramlat)
2010. jan. 22. 21:05
Akkor szerinted is érdemes megpróbálni.
6. golfáramlat (válaszként erre: 4. - Zsu76)
2010. jan. 22. 20:37
Egyetértek! Az én lányom most 4.osztályos. Annak idején mi is választottuk a tanító nénit. Örülünk és természetes, hogy alsó tagozatban végig Ő az osztályfőnök!
5. Mariann7533 (válaszként erre: 4. - Zsu76)
2010. jan. 22. 20:11
Mi is így gondoljuk,és köszönjük szépen.
2010. jan. 22. 20:02

Nem igazán kértem az igazgatót. Az alsós gyerekeknek szüksége van az állandóságra.

Sok sikert nektek!

3. Mariann7533 (válaszként erre: 2. - Zsu76)
2010. jan. 22. 19:59
A Szegedi Katolikus Egyház a fenntartó.Ha kell addig megyünk.Akkor nektek sikerült.Ez már bíztató.
2. Zsu76 (válaszként erre: 1. - Mariann7533)
2010. jan. 22. 19:58
Szia! Nálunk szülői kérelemre (aláírásgyűjtés) eltávolítottak egy tanárt. Lehet, hogy nálatok is működne az aláírásgyűjtés. Ha önkormányzat a fenntartó,akkor esetleg az önkormányzatot is meg lehetne keresni a kérelemmel.
2010. jan. 22. 19:56
Sziasztok.Egy első osztályos anyukája vagyok.Az lenne a problémám,és sok más szülő is eléggé lázong,hogy az osztályfőnökünket,aki egyébbként a matek tanárunk is,el akarják venni,és a leendő elsősöknek adni.A lényeg,hogy mi négy évre választottunk osztályfőnököt,és főleg matematika tanárt.Volt e valakinek ilyen,és elég e,ha aláírásokat gyüjtünk.Kedden lesz szülői,a hangulat nem hinném hogy rózsás lesz.Mindenképpen felszólalunk a tanító néninkért.Nem is értem,hogy miért csinálja az igazgatónő,hisz mi tanítót választottunk elsősorban,nem sulit.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook