Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Tanácsot kérek! fórum

Tanácsot kérek! (beszélgetős fórum)


25. nincs jövő (válaszként erre: 21. - *Adél*)
2010. okt. 2. 15:58

Sajnállak Téged is és a Nővéred is.

Segíteni szeretnél neki ?

Úgy tudsz segíteni, ha nem te oldod meg a problémáját. És nem próbálod kitalálni, hogy mi lehet, ami rossz neki.

azzal segítsd, hogy hallgasd meg. azzal, hogy bizalommal elmondhassa, mi a gondja és baja.

Azzal segítsd, hogy a saját döntésében támogatod.

2010. okt. 2. 14:59

nekem huszon év vége fele járó gyerekeim vannak. Nem tudom, honnan vesz egy 12 éves gyerek olyat, hogy éjjel nappal és ahol rátok ér.

Annyi biztos, hogy egy gyermek akárhány éves megviseli a szülei rossz házassága. Engem még a mai napig megvisel, mint gyermeket az én szüleim rossz házassága és az én felnőtt gyerekeimet is az én elromlott házasságom.

Egy a fontos a gyerek mindig a gyerek marad.

Nem értem a problémád: mi a baj azzal, hogy holnap lesz 12 éves ?

Boldog szülinapot neki !

És legyen is neki boldog az a nap is és a többi is.

Hadd köszöntse fel mindenki, akit szeret. Az apja is. Azért, mert ti már nem tudtok egymással élni, neki az apja az apja marad.

Segítsd a 3 fiad, hogy megtalálják helyüket az új helyzetben, az új családi körben. Add meg nekik ugyanazt a törődést, mint eddig. Új párod tudja és tudta, hogy 3 fiad van, így fogadott el.

Érezni kell a gyerekeknek, hogy te akármennyire is szereted az új párod ők nem szorulnak háttérbe.

Azt gondolom, hogy nem biztos, hogy pont a 12 éves fiadért kellne aggódnod. Lehet a másik kettő még nagyobb lelki válságban van. A 12 éves fiad legalább kimondja a bánatát. A másik kettő viszont magába fojtja.

Átérzem, hogy nagyon feszült lehetsz Te is.

De nagyon sokat ártasz a fiaidnak azzal, ha ugyan ilyen kirohanásokat látnak tőled, mint amit tettél itt a fórumon a Gyurki felhasználóval szemben.

Most én a Gyurki Úr hozzászólásait nem minősítem.

Gondold el, hogyan esik a gyermekeidnek, ha ugyanilyen hangnemben beszélsz az apjukról.

És hogyan esik nekik, ha ugyanezt hallják az apjuk szájából rólatok.

Sűrgősen kérj segítséget ! Menj el a nevelési tanácsadóba ott tudnak segíteni, hogy a boldogságodnak ne a gyerekeid legyenek a boldogtalan vesztesei.

Minden jót kívánok Nektek !

23. *Adél* (válaszként erre: 22. - B73e24f31f)
2010. okt. 2. 11:50
Köszi! már én is gondoltam erre, de akkor tényleg bezárkózna csalódna bennem és nem mondana el többé semmit..
22. b73e24f31f (válaszként erre: 21. - *Adél*)
2010. okt. 2. 11:43
Szegény lány!Nagyon nagy okosságot nem lehet erre mondani, mert a nővéredé a döntés! Ott kéne hagynie ezt a pasit, semmiféleképpen ilyet nem kéne eltűrnie! A "nem találok jobbat" hibába nagyon sokan beleesnek, pedig nagyon rossz felfogás, mindig van jobb! Ezrével szaladgálnak az utcán olyan pasik, akik megbecsülnék a nővéredet! Azért nem mondja el a családnak mert tudja, hogy mit mondanának rá. Csúnya dolgot mondok de szerintem lehet hogy neked kéne elmondanod, talán tudnátok vele beszélni közösen, hogy nem kell ezt eltűrnie!
2010. okt. 2. 11:20

21 éves nővérem majd' 4 éve van együtt a most 33 éves barátjával. A pasi családot és gyereket a közeljövőben biztosan nem akar, amúgy meg alapból idegesítik a gyerekek meg egyébként is "majd ha nekem meglesz mindenem majd akkor talán lesz gyerek" gondolkodással él. Nővérem gyerek- és családcentrikus, munkahellyel rendelkező csinos fiatal nő.

A pasi nagyon tökéletes nő ideál párti tehát ha nővékém felszed 1-2 kg-ot már szól érte (fogamzásgátló miatt hízott 3 kg-t).

A probléma tegnap este került elő nővérem SMS-eket talált a kedves mobiljában amiből egyértelmű volt hogy másik nő is van a képben. rákérdezett és azt mondta csak "lelki társ" akit egy chat oldalon szedett össze. . . tehát elvileg fizikai kontakt még nem volt.

Épp nyaraltak mikor ez kiderült így nővérem nem akart hisztit csapni és végül is békével jöttek haza.

Nekem ezt ő tegnap este mesélte el.

Engem nagyon felzaklatott az egész hogy egyáltalán miért kell ezt eltűrni egy fiatal okos szép nőnek?

Azt mondja ugy sincs jobb. . .

Meg hogy elvileg már nem is zavarja bár tudja hogy még mindig tartja anővel e kapcsolatot?

Mi tegyek mert látszik rajta hogy lelkileg nagyon padlón van, bár próbálja tagadni. . .

azt mondta ne mondjam el senkinek a családban?

Miért tűri el vajon hogy megalázzák? és mindemellett állandóan kritizálja a plusz 3 kg-ja miatt? (161cm, 58 kg a nővérem)

Ne bírom nézni ahogy tönkre megy szép lassan. . .

SEGÍTSETEK!

20. d771568264 (válaszként erre: 19. - Cb53e790b2)
2010. okt. 1. 20:32

Hogy megsértődtél amikor megkérdeztem,hogy mit szólnak a gyerekek az új apukához!

A szar ember három gyermek után lett szar ?

Nem lehet,hogy a gyereknek van több esze ?

19. cb53e790b2 (válaszként erre: 11. - 73cdbfbb2c)
2010. szept. 30. 22:57
sakk- matt :( most nem tudok mit mondani mert én nem tudok jó pofizni elötte :( tudja hogy nagyon rosszúl esett ez töle és ami a leg jobban bánt holnap lessz a 12. szüli napja
2010. szept. 30. 22:44
bocsánat hogy eddig be semnéztem köszönöm a válaszokat nem veszem sértésnek a negatív mondatokat mert én tudom hogy a gyerek haragszik rám amiért nem kap több esélyt az apa így csak erre tudom fogni a számomra meglehetősen érthetetlen hazugságát:(
2010. szept. 30. 21:03

Szerintem az Apuka nagyon jól tudhatja, hogy te nem szoktál otthon úgy viselkedni, ahogy a fiad mondta az apjának, (valamikor ti is házasok voltatok), ergó a fiad kijelentésére nem lehet alapozni a gyerektartást és ez nem lehet kifogás. Mint ahogy az sem, hogy te egyedül vagy valakivel éled az életed a válás után, mivel semmi köze hozzá.

Az már egy másik dolog, hogy nemtől és kortól függetlenül a gyerek szemében mindig megromlik az egyik szülőről alkotott kép, amikor azok elválnak, és most úgy tűnik, hogy a nagyobbik fiad esetében te rólad nem gondol jót. Ezen csak úgy tudsz változtatni, ha megérteted vele, hogy mi-miért történt - ahhoz már elég nagy azért, bár szerintem ilyenkor még egy szenzitív korszakát éli a gyerek...

16. bogancs71 (válaszként erre: 13. - B73e24f31f)
2010. szept. 30. 18:37

A gyerekek szoktak hazudni, de nem ilyet!

Nem rosszindulatú, hanem igenis megfontolandó Tündér hozzászólása. Én is úgy érzem, a gyerekek többet látnak, mint kéne.

15. tündér74 (válaszként erre: 14. - B73e24f31f)
2010. szept. 29. 19:43

A válás is probléma persze, de ha intelligensen kezelnék a helyzetet, /nem a gyerekek előtt zajlanának a veszekedések/ akkor a gyerek lelke nem sérülne olyan mértékben. De itt erről szó sincs sajnos.:(

Egyáltalán nem rosszindulatból írtam, amit írtam. A leírtak alapján ez a véleményem, /ha tetszik neked, ha nem/ semmi rossz szándék nem volt ebben.

14. b73e24f31f (válaszként erre: 12. - Tündér74)
2010. szept. 29. 18:29
Az a probléma, hogy elválltak a szülők és nem az, hogy mindent lát!
13. b73e24f31f (válaszként erre: 8. - Tündér74)
2010. szept. 29. 18:28
Miért? Talán a gyerekek nem szoktak hazudozni? Dehogynem!!! A fórumindító pedig pont erre kért segítséget, mert nem érti miért hazudik a gyereke ilyet és mit lehet vele kezdeni!? Elég rosszindulatú hozzászólás ez a részedről!
12. tündér74 (válaszként erre: 10. - Sitecom)
2010. szept. 29. 16:28

... és nyugodt családi élet kell.


Persze hallhat egy ennyi idős gyerek máshonnét is dolgokat, ez tény. Plusz még rosszabb a helyzet, ha a gyerek nem egy problémamentes családban él.

Tehát a probléma gyökere a családban keresendő.

11. 73cdbfbb2c (válaszként erre: 9. - Cb53e790b2)
2010. szept. 29. 15:50
Semmit ne tegyél. Ne haragudj rá miatta, és ne veszekedj vele a hazugsága miatt. Egyszerűen csak mond el, mennyire bánt téged hogy olyat mondott az édesapjának rólad, ami nem felel meg a valóságnak. És itt zárd is le a témát. Nem kell kérdéseket feltenni neki. Mindig fokozottan éreztesd vele a szereteted, a megértésed amiatt hogy haragszik rád, és ne veszekedj vele, mert csak rosszabb lesz. Természetes viselkedés egy 12 évestől. Sok erőre lesz most szükséged, mert valószínűleg nem ez lesz az utolsó ilyen húzása. De Te csak viseld jól a súlytásait, és reagálj megértéssel, szeretettel. Egyszer csak abba fogja hagyni.
10. sitecom (válaszként erre: 8. - Tündér74)
2010. szept. 29. 15:26

nehezen tudod elképzelni????tudod milyen a mai 12-14 éves korosztály???????az iskolába a szünetbe a legjobb téma a szex...és,ha elég okos a gyerköc,igen is kivetitheti a családra haragból,dühböl stb..

türelem,és határtalan szeretet kell,és megnyukszik majd meglásd..

2010. szept. 29. 15:20
igen:( sajna ezt érzem hogy haragszik rám de sajna ezekkel a húzásaival tényleg ki húzza a gyufát:( és nem tudom mit tegyek :( én nem fogom el magyarázni az apja konkrét hibáit nem akarom közölni a gyerekel hogy ő egy sz.r embert DICSŐÍT :( PEDIG ANNYIRA OKOS GYEREK DE MÉRT NEM LÁTJA HOGY HOL AZ IGASÁG ???? BÁR AZ TÉNY HOGY AZ APJÁNÁL IMÁDNAK LENNI MERT OTT MINDENT SZABAD :( hihi AMI NEM KERŰL PÉNZBE NEKI pff :))
2010. szept. 29. 15:19

Nehezen tudom elképzelni, hogy egy 12 éves gyerek ilyet magától kitaláljon, hogy "ti éjjel-nappal szexeltek, amikor csak rátok jön". Az a gyanúm, hogy szegény gyerek túl sok mindent lát ill. hall.

Úgyhogy itt nem a gyerekkel van a probléma elsősorban, hanem veletek felnőttekkel.

2010. szept. 29. 15:16

Menj segítségért pszichológushoz pl. a nevelési tanácsadóba, de ne a gyerekkel először.


Te is beszélj vele, kezeld "felnőttként" és komolyan, indulatok nélkül és őszintén mondd el neki a válás és az új kapcsolat körüli helyzetet, és hogy milyen viselkedést vársz tőle az új helyzetben (nem kell az új párodat szeretnie, de a felnőttnek járó tiszteletet meg kell adnia).


És egyeztess az új pároddal, hogy hogyan reagáljátok le együtt, és következetesen a fiatalúr viselkedését, a felnőtteknek kell okosabbnak lenniük, ami leginkább azt jelenteni, hogy egy jó sokat kell nyelni a gyerektől gyerekben lévő káosz miatt.


És érezze, hogy mindig szereted őt nagyon...

6. 73cdbfbb2c (válaszként erre: 1. - Cb53e790b2)
2010. szept. 29. 15:07
Ne lepődj meg a kisfiú viselkedésén. Ő most haragszik rád. Olyat talált ki, ami miatt más is haragudjon rád. És ügyesen célt is ért. Azt kell hogy mondjam, okos gyerek. Segíts neki a feléd érzett haragját leküzdeni. Nem jó ez az érzés neki sem. Mégcsak egy kisfiú, aki segítségért kiállt, mert nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan szerette volna. Teljesen normális a viselkedése.
2010. szept. 29. 14:36
MÉG NEM VÁLTUNK EL FOLYAMATBAN VAN EZ EGYRE BONYOLÚLTABB SAJNOS MERT ÉN UGY ÉRZEM HOGY AZ EXEM A GYEREKEN KERESZTŰL PRÓBÁL ENNEK ELLENÉRE VISZA SZEREZNI DE ERRE MÁR 0 ESÉLYE SINCS !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ÉN SOHA NEM MENTEM ODA HOZZÁ MIOTA KÜLÖN ÉLÜNK Ö MIKOR JÖN A KICSIÉRT SAJNA RENDSZERESEK A VITÁK UGYANIS Ő NEM HAJLANDÓ EZT A HELYZETET EL FOGADNI ÉS KÖVETELI A HÁZ FELÉT AMIT NEM IS MI VETTÜNK HANEM AZ APÁM ES 1/1 ES ALAPON AZ ENYÉM a gyereket használja közvetítönek de én ez ellen mit tehetek ?? hogyan akadájozzam ezt meg ????? szerinten nem tudom :(
4. tündér74 (válaszként erre: 1. - Cb53e790b2)
2010. szept. 29. 14:24
Szia! Sokat veszekedtetek a gyerekek előtt?
2010. szept. 29. 14:22
Szerintem ne tőlünk kérj tanácsot,hanem egy pszichológustól.A gyerek nem tudta feldolgozni a válást és azért viselkedik így.Ehhez viszont nem árt szakember segítségét kérni,ha már ennyire elfajult a dolog.Az exed meg köteles fizetni,ha meg nem,akkor be lehet perelni.
2. Szilvóca (válaszként erre: 1. - Cb53e790b2)
2010. szept. 29. 14:21
Szia!A fiaddal kapcsolatban nem tudok tanácsot adni,mert az enyém még kissebb,de úgy tűnik belépett a lázadó tinik csoportjába.A gyerektertással kapcsolatban,ha van bírósági megegyezés,vagy ügyvéd általi papír,hogy vállalta az x összegű gyerektartás fizetését,akkor kötelessége azt teljesíteni,akár van párod,akár nincs,elvégre az ő gyereke is,nem csak a tied.Ha van ilyen papír a kezedben,és ennek ellenére nem fizet,hivatalos közeghez fordulhatsz.A gyerektartás nem fizetéséért le is csukhatják.Ha van munkája,akkor egy fizetésletiltást csinálnak nála az adott összegben.Ha van papír,nincs gond,ha nincs papír,akkor a bíróságon tudod ezt érvényesíteni.
2010. szept. 29. 14:15
sziasztok :( cikket nem tudok írni mivel sürgős lenne a válasz fórumhoz meg egy kicsit hosszú lesz a kérdés :( : Tehát van 3 fiam 2 el fogadta az új kapcsolatomat a 12 éves nagy fiam nem rejti véka alá hogy APÁS és hogy foggal körömel ragaszkodna az apjához annak elenére hogy tudja mi is az apja bűne hogy mért is kerűlt kapun kívűre ( játék gépezik ) ma pl : olyat halottam vissza ami valósággal lehetetlen mert ilyen biztos hogy nem fordúlt még elő azt mondta az apjának hogy mi éjjel nappal akkor szexelünk amikor csak ép ránk jön ha ez igaz lenne akkor pofám nem lenne most tanácsot kérni ez miatt itt tőlletek :( tehát a gyerek hazudott az apjának csak azt nem tudom miért ?? pl: mivel el mondta a nyagy fiam az apjának hogy az új párom talált munka helyet azota nem hajlandó a meg eggyezés szerinti összeget (GYEREKTARTÁST ) ki fizetni , azt mondta hogy mostmár tartsa el ő őkett mivel én őt választottam kértem szépen kértem mérgesen hogy innen semmien infót ne szivárogtasson ki az apjának mert az csak olaj a tűzre de ez már megint más ez meg pláne az hogy nem is igaz történet :( MÉRT CSINÁLJA EZT ????? ÉS HOGYAN KEZELJEM ?????? TÉNYLEG JÓL JÖNNE A TANÁCS !!!!!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook