Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Talán ez az oka annak, hogy nem látok változást? fórum

Talán ez az oka annak, hogy nem látok változást? (beszélgetés)

1 2 3
32. Anda83 (válaszként erre: 28. - Naoya)
2013. júl. 17. 09:25

Nézd, én 17 éves korom óta folyamatosan edzek, nyilván más az intenzív nekem és neked, nem azt mondtam, hogy pl. az én intenzitásomat kell elérni, de a sajátodét igen. És fordítva, lehet, hogy amitől egy edzetlennek lóg a nyelve, egy olyannak, aki évek óta edz rendszeresen, az laza, kényelmes tempó.

A lényeg, hogy neked legyen intenzív az edzés - különben a súlyzós edzés gyönyörűen formál, és égeti a zsírt, a kardiót mindenképpen az edzés végén kell csinálni.

Szerintem 10 perc kardió bemelegítésnek, 40 perc súlyzó, és 20-30 perc intenzív kardió a végén biztos meghozza az eredményt. Tapasztalat.

31. Porcica (válaszként erre: 23. - B73e24f31f)
2013. júl. 17. 09:23

A szivet és a tüdőt pont az a bizonyos laza, de mindennapos edzés erősíti, amit tingli-tanglinak neveztek! Úgy hívják, hogy állóképesség javító edzés.

Nekem tüdőt kellett edzeni, és heti 6x szobabicóztam 1 órát, de nem hajtottam szét magam. 1 hónap után már olyat fejlődött az állóképességem, hogy énmagam sem hittem el.

30. f3ecdcea82 (válaszként erre: 25. - B73e24f31f)
2013. júl. 17. 09:22

:))) írtam is már Neked, mert éreztem a pozitív rezgéseket én is :DDD

Egyébként, ha a szívproblémád miatt tartasz az edzéstől, szerezz be egy pulzusmérő órát, és keress fel egy személyi edzőt. Ő biztosan tud olyan alternatívát mondani, és megfelelően segíteni abban, hogy elérd a célt, és közben ne tégy kárt magadban.

A kaja pedig úgy kéne működjön, hogy napi 5X eeszel legalább, és elfelejted az összes finomított élelmiszert. Tehát, csak tiszta ételeket fogyasztasz: zab, barna rizs, csirke, hal, túró, zöldségek, gyümölcs, és a megfelelő időben magvak....

Nem kell spórolni a kalórián, simán megeheted az általad írt mennyiséget, HA rendesen edzel mellé, intenzíven.

29. Porcica (válaszként erre: 18. - F758a7200f)
2013. júl. 17. 09:19

Teljesen egyet értek!

Én ülő munkát végzek, 163 cm és 58 kiló vagyok, napi 1200-1400 kalória a súlytartáshoz elegendő, ha nem mozgok heti 2 lájtosabb edzésnél többet.

Ez van! Ilyen a szervezetem, még ha mások azt is mondják, hogy ilyen nem létezik...

28. Naoya (válaszként erre: 23. - B73e24f31f)
2013. júl. 17. 09:18

Tudom, hogy azt a bizonyos utolsó 5 kilót a legnehezebb leadni.. Tapasztalom. :)

De akkor sem értek egyet annyira az intenzív edzéssel.. azaz szerintem fokozatosan kell eljutni odáig, nem azonnal. :) Akkor talán hasznos lehet valóban! De én úgy vagyok vele, hogy nem akarom tönkretenni a szervezetemet, azzal, hogy agyon terhelem. Érzem, ha a szervezetem "jelez".

27. Porcica (válaszként erre: 15. - B73e24f31f)
2013. júl. 17. 09:17

Ezért írtam, hogy: alapjárati kalória + mozgás során felhasznált kalória = szükséges kalória.

Nekem olyan mérlegem van, ami méri az izomszázalékot is. Jelentem az izmaim is nőnek, miközben fogyok! Dacára annak, hogy az okosok azt állítják, a kettő nem megy együtt.

26. Naoya (válaszként erre: 22. - 39dbe380da)
2013. júl. 17. 09:14

Nem nézek ki jól. :) Messze vagyok tőle. Látható bizonyos területeken az az 5 kilógramm és zavar. Arról nem is beszélve, hogy nagyon széles csípőm van ami plussz előnytelen számomra.. :)

Magabiztosabb lennék, ha sikerülne leadnom azt az 5 kilót, mert tudom, hogy lehetnék vonzóbb is! :)

25. b73e24f31f (válaszként erre: 19. - F3ecdcea82)
2013. júl. 17. 09:13
Itt az új edzőtársam ;)
24. Anda83 (válaszként erre: 14. - 39dbe380da)
2013. júl. 17. 09:12
ja, csinált laza edzéseket IS. és a többi edzés mégis milyen volt szerinted? meg amúgy se keverjük már ide az agyondoppingolt élsportot!
23. b73e24f31f (válaszként erre: 17. - Naoya)
2013. júl. 17. 09:12
5kg izomtól, vagy 5kg zsírtól szeretnél megszabadulni? :) Egyébként nem 100kg súlyfeleslegtől a legnehezebb megszabadulni, hanem pont attól az utolsó 5-től, amire mindenki azt szokta mondani, hohy az Isten haragja se akarja levinni. Mit gondolsz mièrt beszélünk az intenzív edzésről? A szivproblémákhoz nem értek, de lehet, hogy az intenziv edzés még meg is erősítené ;)
22. 39dbe380da (válaszként erre: 18. - F758a7200f)
2013. júl. 17. 09:11
Ez nagyon kevés kajának tűnik. Biztosan nagyon jól nézel ki, de mi értelme ennek?
21. Naoya (válaszként erre: 18. - F758a7200f)
2013. júl. 17. 09:11

szia!

24 éves vagyok, de egyébként sem viszek be annyi kalóriát mint amennyit kéne. Bőven az alatt vagyok szerintem a napi max 2x-i étkezéssel, madáradagnyi étellel .. - mondjuk nem is kívánom!

Ezért nem értem, miért nem fogyok!

20. f758a7200f (válaszként erre: 17. - Naoya)
2013. júl. 17. 09:09
Az utso 5 kilo minuszert kell a legjobban megdolgozni. Igazad van, a nem intenziv edzes is hatasos lenne. Ha 100kilorol kellene fogynod. 56-nal, pont ez az, hajtanod kell magad. De szerintem ez jo is, legalabbis sokkal izgibb is egy kemeny edzes mint egy tingli tangli:)))))
2013. júl. 17. 09:08

Ez szerintem hatalmas baromság, bocsi. Ha egy 100 kilós ember elkezd nagyon lazán edzeni, sétál a futópadon vagy csak kényelmesen teker egy órát, és mellé elkezd odafigyelni a kajáira (nem eszik szemetet), akkor fogyni fog. Száz kilóból nem nehéz elkezdeni leadni....

Viszont, ha az utolsó pár kilóval küzdesz, felejtsd el, hogy intenzív edzés nélkül maradéktalanul el tudod érni a célodat. Ide valóban hányós edzés, és spártai szigor kell.

18. f758a7200f (válaszként erre: 1. - Naoya)
2013. júl. 17. 09:05

Szia, en 161cm vagyok es max 1200kalt szoktam, ha szalkasitok, akkor meg olyan 1000koruli. Pedig sulyzozom is mellette. Fogynom sem kell, szoval ennyi kell a fenntartashoz sulyzos edzes mellett, pl ettol a mennyisegtol nem fogyok, nem szandekom, amikor szalkasitok, akkor sem kell nagy dolgokra gondolni, nem kilora valtozom, hanem tobb izom es kevesebb zsir de kb ugyanannyi kilo vagyok olyankor is (48)

Szerintem ulomunka es nem rendszeres edzes mellett tul sok az a kaloria. De a korodtol is fugg, ha 18 eves vagy, akkor jo, de mondjuk egy 40 evesnek mar egyharmaddal lecsokken az anyagcsereje, evente csokken 1%ot a kal szukseglet

17. Naoya
2013. júl. 17. 09:01

Szerintem nem szükségszerű az intenzív edzés. Nem 100 kiló vagyok, - már elnézést - hanem 56 és mindössze 5 kilóról beszélünk amit le akarok adni...

Főleg ha szívproblémáim is voltak, akkor meg pláne kerülendő az intenzív edzés!

De most akkor már végképp nem értem mi a jó.. és mi nem! :)

2013. júl. 17. 08:59

"No pain, no gain". És ez így van szerintem is, úgyhogy egyetértek a duva edzés szükségességével.... Másképp nem lehet :)

A laza tekerés és kocogás aerob edzésnek jó lehet, de hosszútávon túl monoton ráadásul a szervezet megszokja a terhelést és kész.

Az tök jó, hogy váltogatod a gépeket és az intenzitást, így sokkal hatékonyabb vagy. Ajánlom, hogy próbáld ki az intervall edzést, az belefér 20 percbe és úgy meg tudod hajtani magadat, hogy ihaj!

15. b73e24f31f (válaszként erre: 7. - Porcica)
2013. júl. 17. 08:57
Akkor nem ugyanarra gondolunk amikor intenzív edzésre gondolunk! Nekem az intenzív edzés lehet 20 perc HIIT, de annak a végén a sarokba akarsz hányni és hálát adsz az égnek hogy még élsz! Na ahhoz kell a kalória. Heti 3x20 perc kocogáshoz és riszához a taposón tényleg kevesebb kcal kell. És ne feledjük el azt sem, hogy nem mindegy hogy honnan fogsz zsírból, vagy izomból?! Mert ha valaki edzés mellett nem eszik rendesen az lehet, hogy vékonyabb lesz, de nem a zsírjából fogy, hanem az izmait építi le!
14. 39dbe380da (válaszként erre: 12. - Anda83)
2013. júl. 17. 08:54
Szerintem ez hülyeség. Nem csak a "durva" edzésnek van értelme, hanemaz alacsony intenzitásunak is. Pl. Lance Armsrong is csinált nagyon laza tekeréseket az edzésprogramjában. szoktam kocogni kiegészítő sportként és kizárólsg olyan tempóban, hogy tudjak közben beszélgetni és van értelme.
13. Naoya
2013. júl. 17. 08:52

Hát az elipszis tréneren 5-6 os fokozat.. (25 - 40 perc)

A bicajon 4-5-ös fokozat... - Ezektől is nem is izzadok annyira. (25 perc)

A taposógépet hatoson csinálom, dől rólam a víz szó szerint, és 280... majdnem 300 kcal el is égetek (elvileg..) (25-30 perc)

A taposógépen mind a 3 napban megyek ennyit. :)

Tehát nem csak kardiós napon..

12. Anda83
2013. júl. 17. 08:44

Milyen intenzitással edzel? Csak mert én általában azokon nem látok semmi változást, akik lemennek a terembe edzés címszó alatt, és 5-ös tempóval végigballag a futógépen fél órát, vagy 1-2-es fokozaton komótosan tapossa a steppert (kb. csak a valagát riszálja:)), ill. olyan tempóban biciklizik, hogy újságot olvas közben. Nem azt mondom, hogy te így csinálod, de 10-ből 7 nő tuti, persze elfárad ennyitől is, mert a semminél több, de alakot nem formál. Ismerős csajszi is lejár "edzeni", de izzadni már nem izzad meg, mert akkor loncsos lesz a haja:)))) na, sok eredmény nincs is.

Vagy heti 4x kéne normálisan edzeni, vagy 3x durván, mert a heti 3 önmagában inkább csak szinten tart, és amúgy alkalmanként 60-70 perc edzés elég, ha azt megnyomod.

Amúgy ha jó az edzésterv, egy hónap akkor is édeskevés a változáshoz, minimum 2-3 kell, és a kaja is fontos.

11. adri25
2013. júl. 17. 08:43
Én kocogni szeretek.
10. Naoya
2013. júl. 17. 08:36

Nem regisztráltam a kalóriabázis oldalra, de én is úgy számoltam ki az adatokat.. :)

A kardió edzésem általában a taposógép, az elipszis tréner és a bicaj.. :)

De a taposógép a kedvencem! ^^

2013. júl. 17. 08:13
A kalóriabázis oldalra ha regisztrálsz,ott be kell írni,a súlyod,magasságod,meló intenzitás,ott szerintem reális kalóriaérték jön ki. :)
8. adri25 (válaszként erre: 1. - Naoya)
2013. júl. 17. 08:10

Szia. Azt hiszem nálam is ez a probléma ami nálad. Kijöttem külföldre melózni, 3 hónap alatt sikerült 6 kg-t,magamra szednem,nem tudtam menni mozogni,állandóan esett az eső,kicsit depis lettem,elkezdtem állandóan este enni,mert napközben alig volt idő rá. Rengeteg édesség stb.

Aztán visszaálltam a régi kajálásomra,ami bebizonyosodott,h kevés,mivel már a súlyom is több,mint eddig. A kalóriabázis 1466 kcalt írt elő nekem,eddig kevesebbet ettem,úgy mint véknyabban.

Szóval most próbálok az előírtnak megfelelően

kajálni,hogy meglegyen az 1400 körüli kalória.

Napi 5x eszem, 3-4 x mozgok. Abból 3 kocogás, a többi torna.

Én is szeretnék tőletek tanácsot kérni,hogy most már így jól csinálom? Reggel tk.kenyér,sonka,zöldségek,ebéd- húsok,főzelékkel,zöldségekkel,néha rizs,Vacsora- túró,puffasztott búza stb.

2013. júl. 17. 08:10

Szerintem meg sok kalóriát viszel be! A kalkulátorok az esetek 70%-ában szart nem érnek, már bocsánat! Minden szervezet más!

Én is irodában dolgozom, és magasabb vagyok nálad. Intenzív mozgás mellett is híznék 1700 kalórián!

Az életkorod sem mindegy!

A kalória mellett számolni kellene a ch-t is, és abból is inkább a lassan felszívódókat részesíthetnéd előnyben. Abban egyet értek, hogy estefelé ne legyen sok a ch!

Mindenkinek más mennyiségű kalóriát hasznosít a szervezete! 1200-nál sem feltétlenül áll le az anyagcsere, ez egy hülyeség! De azért te ne vidd le addig! Csökkensd a mostanit egy picit, és meglátod, hogy beindul e a fogyás.

A fogyás ugyanis csak kalóriadeficittől indul be, akárhonnan nézzük is. Alapvetően felhasznát kalória (a szervezet alapműködése + mozgásal elhasznált kalória = megfelelő kalóriamennyiség. Na ezt kell megtalálni, és picit alá menni.

6. f3ecdcea82 (válaszként erre: 4. - B73e24f31f)
2013. júl. 17. 08:09

Íííígy van, akár én is írhattam volna, szerintem fogadd meg ezeket a tanácsokat! :)

Még azért azt tisztázzuk, hátha tudunk segíteni, hogy a 20 perc kardió az mit jelent? Mit csinálsz ilyenkor?

2013. júl. 17. 07:55
És napi 5-ször eszünk!
4. b73e24f31f (válaszként erre: 1. - Naoya)
2013. júl. 17. 07:54

Hát ez úgy rossz ahogy van, ne haragudj! Bár elhiszem, hogy igyekszel! Nem szabad ilyen keveset enni, mert egyrészt a szervezet éhezik, másrészt az edzés megköveteli a MAGASABB kalóriabeviltelt! És emelheted az edzések számát heti 4-re és legyen nagyon intenzív, pörgős. Ha nem akarsz beledögleni a súlyokba, akkor rövidítsd le a pihenőidőket, vagy csinálhatod a gyakorlatokat szuperszettben. Így jobban beindul a zsírégetés, főleg ha utána még cardio-zol is.

A kajáról annyit hogy a péksütiket felejtsd el! Reggelire egyél tojást, vagy zabpelyhet gyümölccsel, ezekben is van ugyan szénhidrát, de ezek értékes tápanyagok az izmaid fel fogják használni és nem zsirban rakódik le, ha okosan csinálod! A nap közepe és vége felé fokozatosan csökkentsd a ch mennyiségét, fehérje és rostdús legyen a kaja, hogy pörögjön az anyagcsere! :) És edzés után mindenképp egyél valami fehérjedúsat, pici ch is mehet, mert az izmoknak szüksége van rá. Legjobb ha veszel proteint. Vagy lehet h már van is? Na remélem segitettem.

3. Naoya (válaszként erre: 2. - Ancsika72)
2013. júl. 17. 07:36
A 3 napban 1 nap az csak kardió..a többi az vegyes. Sőt mind a 3 napba beleviszek 20 perc kardiót! :/
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook