Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szűzpecsenye három hagymás bulgurral recept

Szűzpecsenye három hagymás bulgurral recept

A Szűzpecsenye három hagymás bulgurral hozzávalói:
szűzpecsenye,
só,
bors,
paprika,
vaj a sütéshez

A körethez (4 főre):
400 ml bulgur,
100 g medvehagyma,
50 g vaj,
1 csokor újhagyma,
1 közepes fej lila hagyma,
só,
tört színes bors,
víz


A Szűzpecsenye három hagymás bulgurral elkészítési módja:
A szűzpecsenyét hártyázzuk le, ha szükséges, majd vágjuk 1 cm vastag szeletekre. Klopfoljuk ki, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, tört színes borssal, fűszerpaprikával. Hevítsünk fel serpenyőben vajat, és magas hőfokon hirtelen süssük a hússzeletek minden oldalát pirosra. A hagymákat vágjuk apró darabokra, kockákra, majd a vajon dinszteljük meg. A bulgurt mossuk át, majd csepegtessük le, és adjuk a hagymákhoz. 1-2 percig dinszteljük őket együtt. Öntsük fel másfél-kétszeres vízzel, fűszerezzük. Forraljuk fel, majd fedő alatt, takarékon pároljuk puhára úgy, mintha rizst párolnánk. Tavasszal friss medvehagymával tálaljuk, egyébként zöld salátával. Recept:Rita konyhája


Kategória: Húsételek receptjei


A szűzpecsenye három hagymás bulgurral elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook