Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szült valaki mostanában a veszprémi kórházban? fórum

Szült valaki mostanában a veszprémi kórházban? (tudásbázis kérdés)


2013. jún. 28. 02:37
Sziasztok! Én tavaly novemberben szültem ott.... A babám lassan 8 hós és még mindig nem szívesen gondolok a kórházra.
2013. jún. 20. 21:25

sziasztok, én január 19-én szültem a kisfiam a veszprémi kórházban.

hajnali 5-kor mentem be hogy folyik a magzatvíz, Mester Attila vett fel, nagyon rendes fiatal doki, nagyon megértő, segítőkész és vicces is. volt beöntés és borotválás is, nem volt kérdéses. majd a vajúdóban nst, vizsgálat, ja az elején volt uh is.

elég nagy volt a sürgés forgás, az osztályról folyamatosan jöttek a kismamák nstre. a csomagom amit vittem, a vajúdóba az ágy alá került, sokat nem foglalkoztak velem a szülésznők, nem volt idejük szerintem.

a vajúdó 5 ágyas, mint egy kórterem, saját hálóingben voltam, igaz az elején megkérdezték hogy hoztam-e magammal, mondtam igen nem forszírozták a kórházit. vajúdni bugyiban és betétben kell, betétet adtak akkor. vizet lehet kortyolgatni és szerintem szőlőcukrot is, meg homeopátiás dolgokat is magaddal vihetsz.

volt egy másik csaj akivel együtt szültem, ő később jött be de előbb elvitték a szülőszobára, mivel én halkan és vizszintesen szenvedtem, nem igen zavartak, nekem kellett szólni, hogy jó lenne ha rámnéznének, mert mindjárt megszülők, úgy támogattak át a másik szobába a szülőágyra ( már 9cm nyitva voltam!), ott kaptam antibiotikumot, szó szerint erőből nyomta belém a dokinő, mert szerintem a branűr nem jó helyen volt ( délutánra már az egész karom feldagadt és belilult!). szüléskor a szülésznő segítette, egy fiatal rezidens szőkehajú bufurc kinézetű szülésznőnél szültem, nem segített, azt mondta majd mennek a dolgok maguktól, csak huzzam fel a lábam ha jönnek a tolófájások (könnyű azt mondani), szerencsére a fiam hamar megszületett (10.15kor), vágtak és repedtem, szülés után a babát rám tették. először azt hittem elvitték a kicsit, mert a 36+4 napra szültem, de kiderült hogy ott van, csak nem sírt, de teljesen egészséges volt, 9/10 kapott és 3450gr. a szülés után odajött a Körmöndi doktor, megnézte hogy állnak a dolgok odabenn, na az nem volt kellemes, a fiatal rezidens varrt össze, a doki meg ott áll a háta mögött és a kezével mutatta hogyan kanyarítsa a cérnát (utólag viccesnek tünik, de akkor nem volt az).

a szülőszobán 3 ágy van paravánnal elválasztva, egy kismama éppen velem együtt szült, szóval koncentrálni, magadba fordulni nem volt könnyű, amikor a másik szülésést hallod, ő fél órával később szült meg. miután rendbetettek, kivittek az ajtóhoz és a párom megnézte a kicsit, beszélgettük, képet csináltunk.

a vajúdóban voltam a babával még 2 órát, aztán tolószékben átvittek a gyermekágyasra, a szülésznők rendesek voltak, segítettek, igaz jól megnyomkodták a hasam.

5 ágyas kórterembe kerültem, a csajok rendesek voltak, a gyerekek egész éjjel velünk voltak, kivéve akik kékfény alá kerültek.

délután 4-kor kerültem osztályra, de kaptam ebédet ( a kaja jó volt, csak néha kevés), megkérdezték mikor hozzák ki a babát először, egyébként utána 24 órát velünk van.

a nővérek rendesek voltak, segítettek a gyereket mellretenni, ha fájt a mellünk a csecsemőknél volt aloe vera spray és bitron lámpa azt lehet használni. a kicsit megfürdették délutánonként, a babát be lehetett tolni a csecsemősökhöz, ha véletlenül nem volt ki vigyázzon rá.

egyik éjjel 4-re kellett vinni a babaát vérvételre, na azon ki voltam akadva.

a baba napi 4 pelenkát, egy pelenkázó alátétet, és köldök kezeléséhez hintőport és alkoholt kap, popsi törlőt és plusz pelenkát vigyetek, de a "Veszprémi kismamák "fórumban már leírtam mit tanácsos vinni.

cumit lehet vinni a babának aki akar adni, pótlást cumisüvegből adják.

lehet hogy túl hosszú voltam?!, ha van kérdésetek írjatok.

2013. jún. 14. 13:00

[link]


Itt sok infót találsz.:)

2013. jún. 11. 21:21
??
2013. jún. 11. 14:54

A mostani gyermekágyas rendszer érdekelne. Mikor a fiam született, a babák éjszaka és fürdetéskor a másik oldalon voltak.

Hamarosan szülni fogok.

2013. jún. 11. 12:12
Egy barátnőm igen.
2013. jún. 11. 12:03
Szült valaki mostanában a veszprémi kórházban?

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook