Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Babák & Mamák témák » Szüléskor derült ki… cikk

Szüléskor derült ki…


..., hogy a kisfiam down-szindrómás!

2008-ban úgy döntöttünk a párommal, hogy szeretnénk gyermeket. Sikerült is első próbálkozásra teherbe esnem, de még mielőtt orvoshoz fordultam volna elkezdtem vérezni. Mire a kórházba értem már nem látszott semmi az ultrahangon. Mikor a vérzés elmúlt elmentem orvoshoz, aki azt mondta, hogy a méhem spontán teljesen kiürült, így nem kell várnunk, nyugodtan próbálkozhatunk tovább. Így is tettünk. Nem is betegedtem meg a vetélés után, ismét egyből terhes lettem.

Szüléskor derült ki…

A terhesség alatt minden rendben volt, de a vetélés miatt a 12. hétig duphastont szedtem. A 12 hetes ultrahangon nem találtak eltérést. A nyaki redő 1,1 mm. Megcsináltattuk a kombinált tesztet. Down-szindróma számított kockázata az első trimeszteri vizsgálaton 1:2311, a második trimeszteri vizsgálaton: 1:942. A 16 hetes AFP (0,75 MOM) is normális értéket mutatott. A 18 hetes genetikai ultrahangon sem találtak eltérést. Több orvos is látott és 4D-s ultrahangon is voltunk. Terhességem 36. hetében elkezdődtek a fájások. Hajnalban indultunk a kórházba. Olyan 2 és 3 óra között vették fel az adatokat. Beért az orvosom, burkot repesztett és felgyorsultak az események. 5 óra 25 perckor megszületett a kisfiunk, Zoárd László 2490 grammal és 52 cm-rel. Sajnos nem volt minden rendben. Nem sírt fel, így elvitték. Engem összevarrt az orvos, majd elment megnézni, hogy mi a helyzet a kisfiunkkal. Nem jó hírekkel tért vissza. Azt mondta, hogy majd a gyermekorvos részletesen tájékoztat, de valószínűleg down-szindrómával született a baba. Tudtam, hogy ez nem jó hír, de pontosan nem tudtam miről is van szó, mit is jelent ez. Nemsokára jött a gyerekorvos és megerősítette a hírt. Elmondta, hogy ez mivel jár és hogy egyenlőre pótolni kell a kisfiunknak a levegőt. Amint felkelhettem le is mentünk megnézni és annyira szép baba volt, szörnyű volt látni, hogy mennyi cső lóg ki belőle! Nehéz napok álltak előttünk. Voltak nagy visszaesések, biztató szavak, kiütések az antibiotikumtól, agyvíz csapolás… Majd egyik este bemehettünk megnézni egy fürdetést és azzal bíztatott a nővérke, hogy szerinte nemsokára átkerülhet a hátsó szobába, ahol már csak meg kell tanulnia enni és mehet is haza. Nagyon boldogok voltunk! Már nézelődtünk a férjemmel, hogy hogyan lehet fejleszteni, kikkel vegyük fel a kapcsolatot, de sajnos másnap reggel hívtak a kórházból, hogy az éjszaka folyamán leállt Zoárd légzése és keringése és sajnos nem tudták megmenteni. Egy világ omlott össze bennem! Nem tudtam, hogy hogyan mondjam el a férjemnek… csak zokogva bementem hozzá, felébresztettem és elmondtam. Együtt sírtunk nagyon sokáig, majd bementünk a kórházba és megkaptuk a papírokat, karszalagot és elmondta a gyermekorvos, hogy mi történt. Zoárd 15 napot élt.


Röviden ennyi a történetünk. Azóta van egy lassan másfél éves kislányunk és decemberre várjuk az öcsit! A két gyermekünk között pontosan 2 év a korkülönbség. Zoárd 2009.04.18-án 5:25-kor született, Zselyke pedig 2011.04.18-án 4:55-kor.


Szóval bármilyen szörnyűség is történik az emberrel talpra lehet állni!
Írta: zsezse88, 2012. november 17. 09:08
Fórumozz a témáról: Szüléskor derült ki… fórum (eddig 163 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook