Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szülésem és az utána következő kálvária fórum

Szülésem és az utána következő kálvária (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Szülésem és az utána következő kálvária

1 2 3
82. beatrix0822 (válaszként erre: 1. - Csajos77)
2010. okt. 2. 07:31

Végigolvastam az összes hozzászólást, és lassan-lassan felrémlett előttem is 7,5év távlatából a törött farokcsont, és a kedves-nem kedves csecsemősök. Két gyerekem van mind a kettőnél fogadott orvosom volt, az egyik idestova 5 éve a nőgyógyászom is. A szülésznők mind a 2x nagyon rendesek voltak. Velem nem kiabáltak, nem toltak le, igaz én "csendben" szültem, nem volt erőm még vonyítani, mert annyira fájt, hogy örültem, ha levegőt tudok venni. Az elsőnél bejött a prof, és ő is nagyon rendes volt(egy őszes muki) a másodiknál bejött egy bajuszos, az elég flegma volt, de ott volt a dokim és ő igazán mindent megtett, hogy nekem jó legyen, de a csecsemősök, hát.... igazán csak 1-2 volt normális a sok közül.

Az egyiket ki is osztottam, utánna eléggé normális lett, ő tanácsolta, hogy ne fejjek, csak ha lázas leszek, mert akkor túl sok lesz a tejem stb. stb. Én elmagyaráztam neki, hogy az elsőnél is annyi tejem volt, hogy barátnőm gyerekét is én etettem a lefejt tejjel, plussz spájzoltam a frigóba, mert egyszerűen a tejem csak bumm, és ömlött, ha szoptattam a fiam a másik mellem alá türülközőt kellett tenni mert különben a gyerek tokátol bokáig volt tejes volt, hogy álltam éreztem a bizsergést, aztán ruhán keresztül spriccoltam. A másodiknál már próbáltam, hogy nem fejem ki a maradékot, de az első 4 hónapban kellett, mert rendesen göbösre dagadt a mellem a tejtől két etetés között, Noémi 20 hós és még szopik, igaz már nem főétkezés, csak desszert és vigasztaló a cici. Húh, de elkalandoztam. Bocs, de ma 3-kor keltem, lányom fogzik. A lényeg minden anyukának lehet jó és rossz élménye, a lényeg, hogy idő után jót nevet majd egyik másik történésen. Barátnőm is a 3. gyerek szülésénél végig üvöltötte az egészet, ma meg már nevetünk rajt, megmutatta, hogy kell harmadikat szülni

81. beatrix0822 (válaszként erre: 51. - Annadi)
2010. okt. 2. 07:03
Nyugi, tuti belefutsz majd a hülyékbe, de lesznek normálisak is. Ha nem jön meg a tej azonnal, vagy csak 4 nap után ne ess kétségbe. Nekem a másodiknál is az 5. nap lövelt be a mellem, mindenkinél más. Ha nem tudsz azonnal szoptatni az sem gáz, bimbóvédő legyen nállad, mert előfordulhat, hogy befele fordul a bimbód, én az elsővel jártam így, 9 hónapig úgy állt, mint a cövek, szülés után meg belülről csikolta a lapockámat. Vannak ott jó orvosok is meg ganék, volt alkalmam mindkettőhöz,
2010. okt. 2. 06:55

Nekem is volt hasonló élményem a fiam születésénél, és persze az ottani csecsemősök is enyhén szólva....a 90% hülye, mint az iszap.

A fiamnál azt tanácsolták, nyomjam a gyerek fejét a cicire. eredmény, a 4 napos gyerek már akkor kifeszítette magát és üvöltött amikor csak fektetve tettem a karomra. És hidegvizes borogatás a belövelt mellre, tanácsolták. Eredmény, betonkemény mellek, öklömnyi csomókkal,amit anyám maszírozott ki, én pedig szó szerint ülve belepisiltem az ágyba, és anyám 3x kezdte újra, mert azt mondta, az én arcom már nem fehér, hanem szürke volt, félt, hogy elájulok. Még jó, hogy ápolónő, és van 3 gyereke:D

6 év után szülés ugyanott, szülésznő doki rendes, szülés gyors, de fájdalmas. Csecsemős: Ne fejjen anyuka, csak akkor ha 40 fokos láza lesz, ne használja a bimbóvédőt, mert nem lehet, jelzem a kislányom 46cm és 2490 gr-mal született az én mellem meg akkora lett hogy a gyerek elbújhatott mellette. 10 napot voltunk bent nagoy sok anyukának megtanítottam én a szoptatást, mert a nővérkék csak a sok semmit mondták. A szülészorvosomnak szóltam is, hogy mit tanácsoltak, várjam meg a lázasodást, mire a doki közölte, az hülye, és hogy fejjem le a felesleget, különben póruljárok. Igaz, nekem rengeteg tejem volt mind a kettővel, és a kórházból is küldtem haza a tejcsit fagyasztani, mert tényleg sok volt, pedig Noémi igazi kis kullancs volt. Még a mai napig szopik, most 20 hónapos.

2010. okt. 1. 21:51
Nemrégiben olvastam, hogy csecsemőst is lehet fogadni mostanság. Ezen nygyon meglepődem. És ez hogy működik? Mert nehezen tudom elképzelni....
78. kacagó11 (válaszként erre: 77. - Kri76)
2010. okt. 1. 19:10
Kriszti privi ment :)
77. kri76 (válaszként erre: 75. - Cate77)
2010. okt. 1. 12:32

A biztos orvos a fontos!!!

Az első 6 hónapban a Szent Imréhez ragaszkodtam, ott is volt a dokim, aki ekkor közölte, hogy a Telkibe megy. (800 eFt körül szülhettem volna nála.)

Így kerültem más orvoshoz. Ő ugyan az Istvánban dolgozik, de fix orvos ott és ez is fontos, hogy ne csak bedolgozzon szerződéssel a kórházba. (Ilyenkor előfordulhat meglepetésként, hogy felbontják a szerződését...stb.)

Szerintem az orvos a lényeg. Azt a pár napot azért ki lehet bírni. Még akkor is, ha az ember lánya elégedetlen. (Arra kell gondolni, ha probléma adódna a szülés után, kéznél vannak az orvosok.)

A lényeg, hogy a szülésnél legyen jó szülésznő és orvos.

Az utána levő részt magadtól is meg tudod oldani.

76. d2999878ca (válaszként erre: 75. - Cate77)
2010. okt. 1. 11:34

Az orvos nagyon fontos, ha van olyan, akivel bizalmi kapcsolatod alakult ki és "rád tud nézni" a kórházban, akkor nem feltétlenül kell másikat keresned.


De, ha a körülmények fontosak számodra, akkor érdemes megnézni a kórházakat is. Nekem, ahogy mondtam, fontos volt, hogy egyedül legyek, de sokan pont, hogy igénylik a társaságot.

75. Cate77 (válaszként erre: 70. - Manianyu)
2010. okt. 1. 11:18
Tulajdonképpen egyöntetű választ még nem találtam.Az orvos ahova járok VII.ker-ben van de én Biatorbágyon lakom.Azt nem tudom, hogy területileg melyik kórházhoz tartozunk.Az elöző orvosom pl.ugyanott rendelt mint a mostani de ő nem praktizált kórházban.Nem sokat értem volna vele ha nála maradok.A mostanit még nem kérdeztem de biztos, hogy nem a hozzánk tartozó kórházban van.Szóval nem tudom, hogy a kórház legyen fontos és onnan válasszak orvost vagy maradjon az orvos és meglátjuk,hogy melyik kórházban van.Van valakinek ötlete?
74. kri76
2010. szept. 30. 14:30

Hasonló volt a szülés utáni "élményem" Budapesten, egy bababarát kórházban. (Szent István)

A doki szuper volt, minden rendben volt a szülésnél, de nem volt hely a szülészeten. Én a nőgyógyászaton kaptam helyet. Csecsemőst 2 napig nem láttam. A nővér nem hozott tiszta ágyneműt, így kivette a férjem a szekrényből és áthúztuk mi. Le is szúrt a nővér, hogy mit keres a szennyes a szobában.

Persze, ez szerencsétlen helyzet volt, mert ritka, hogy a 36 ágyas (kb. ennyi) szülészetre 47-en szülnek.

Persze, ezek után, ha még egyszer szülnék, szívem szerint másnap eljönnék haza. Erre gondoltam is, csak meggyőztem magam, ha gond lenne a gyerkőccel, kéznél vagyunk. (Mert ilyenkor minden perc számíthat. )

Ja, és a terhesség alatt még azt beszéltük, hogy külön szobát kérünk. A csecsemősökkel nem volt kérdés, hogyan beszéljek, mert 2 napig egyet sem láttam. A harmadik napon meg már tök mindegy volt, hogy segít esetleg. Pedig a szülés előtt én mindenkinek ezt mondtam: " pár ezer forintot vagy ajándékcsomagot készíttetünk nekik a segítségért cserébe". Hát nem volt rá szükség!!!

Az orvosról viszont csak jót tudok mondani. (Ha szülnék még egyszer, csak az orvos miatt mennék oda szülni!!!)Naponta többször is megnézett!!! Nagyon kedves és türelmes volt. Ja, és nem azért, hogy mikor kapja a borítékot!!! (Mert volt olyan is, aki a boríték után a kismama felé sem szagolt!!!)

2010. szept. 30. 13:47

Sziasztok!

Én a 4.babámon,és a 3.terhességemen vagyok túl.

Szintén bababarát kórházban szültem én Pécsen a Szülészeti Klinikán.

Szerintem előszöris a legnagyobb baj az hogy nem kommunikálnak az emberek megfelelően egymással.Ha valaki valamit nem tud miért nem kérdez? Miért szégyell valaki segítséget kérni? Az ember hiába szüli az xedik gyermekét akár ,előadódhatnak olyan bajok problémák is ami a többi gyermekénél nem volt.Miért nem lehet kerek perec megkérdezni dolgokat? Én utoljára ikreket szültem és a csecsemősök mindenben segítettek,akkor is ha nem kértem.Nagyon kedvesek segítőkészek voltak,és igen tudtak rosszak,"bunkók"is lenni ha olyan bánásmódot kaptak valakitől...Ők is csak emberek,pár jó szó nekik is jólesik higyjétek el és mindjárt máshogy állnak az emberhez.Tőlünk az osztályon kérés nélkül bevitték éjjelre a gyerekeket hogy pihenhessünk,persze ott is lehetett veled ha te úgy szeretted volna.Nem duzzogtak,hőbölögtek,és segítettek mindenben CSAK MEG KELLETT ŐKET KÉRNI RÁ...Emberi hangon,nem hőbölögve esetleg vagdalkozva...Sajnos sok ilyen anyuka is volt ...És valljuk be őszintén azért fájdalmakkal tele,fáradtan,kialvatlanul azért mi anyukák sem voltunk feddhetetlenek,és biztosan sokkal jobban túlreagáltunk dolgokat,esetleg olyanokat is észrevettünk ami mellett normál körülmények között esetleg elsiklottunk volna...

72. d2999878ca (válaszként erre: 70. - Manianyu)
2010. szept. 29. 14:11

A Szent Imréről tényleg jók a vélemények.


Mi a Szent Istvánban voltunk, saját szobában, ahol a baba és az apuka is bent lehet végig. Én a külön szobát a szeparáltsága miatt választottam, de van, aki kifejezetten szereti a társaságot.

71. d2999878ca (válaszként erre: 68. - Cate77)
2010. szept. 29. 14:09
Általában abba a kórházba mész, ahol a szülés-nőgyógyászod alkalmazott vagy szerződése van, hogy a szüléseket levezesse.
70. manianyu (válaszként erre: 68. - Cate77)
2010. szept. 29. 11:21
Azt nem tudom, hogy lehet-e úgy kórházat választani, hogy nincs ott orvosod, de az biztos, hogy én szülés előtt az alábbiaknak néznék (néztem) utána: ha van orvosod, meg kell kérdezni, hogy melyik kórházban "szül", és a Neten rá kell keresni a kórház szülészetére. Sok fórumon találni információkat. Ha csak rosszakat írnak róla, érdemes elgondolkozni más kórházon (orvoson). Ha még nincs orvosod, kérdezheted az ismerős kismamákat, esetleg a legközelebbi kórház szülészetének nézhetsz utána, és ott érdeklődhetsz orvosok iránt. (Én a Szt. Imrét ajánlom).
69. terko1975 (válaszként erre: 51. - Annadi)
2010. szept. 29. 11:08

Kedves hozzászóló remélem te jobb élményeket szerzel egy dolog amit remélem megfogódol,kérdez és ne tegyél úgy mintha mindent tudnál kérd a segítségüket és ne úgy meny oda, hogy ez egy szörnyű hely. Tudod hány gyereket mentenek ott meg nap mint nap. És ha megvagy elégedve legyél hálás akkor még több tudásra teszel szert. Itt nem csak a pénzre gondolok. Csak annak adj aki megérdemli.Jó tanács ha akarod megfogadod.

Hozzászólogatnak üzenem, hogy gondolkoznak el, hogy miért van az, hogy az egyik embernek megfelelnek a körülmények a másiknak nem. Nem lehet, hogy te sem tettél meg mindent azért, hogy jól menjenek a dolgok. Ha minden csecsemős nővér bunkó akkor miért van az, hogy a másik ember szerint kedvesek voltak. Amilyen a mosdó olyan a törölköző. NEKEM JÓ ÉLMENYEIM VOLTAK AMIKOR SZÜLTEM!!! Pedig nehéz szülés volt és az is egy tévhit, hogy a császárosoknak később jön meg a tejük, csak a technikán múlik és az akaraton. Első szülő anyuka létemre én is annyit értettem hozzá mint más, de kérdeztem és kérdeztem. Az egyik csecsemős nővér nagyon aranyos volt remélem téged is összehoz majd vele az élet és leírod te is a jó véleményedet egy életre megjegyeztem a nevét neki köszönhetjük, hogy jól mentek a dolgok.

Ahelyett, hogy mindig szapulják őket csak abba gondolj bele, az orvosodnak fizetek azért mert ellát pedig az ő dolga is ez, de ő csak rád néz a szülés után ezen kívül csinál még valamit. De a csecsemős nővérek mindennap veled vannak és igen is segítenek csak kérd.A nővérke jól mondta anno, senkinek sincs a homlokára írva, hogy mi a baja ha nem mondja nem tudja. A szobatársam is csak akkor szólt ha én hívtam mert ő nem mer mi lett volna ha én sem mertem volna. Akiknek nem tetszik, hogy a szoptatást forszírozzák a Deoec klinikáján menjen a Kenézy kórházba. Legalább ránk több idő jut.

68. Cate77
2010. szept. 29. 10:36
Szisztok!Még nem jártam ezen a fórumon csak véletlenül tévedtem ide és ledöbbentem.Azt gondoltam, hogy szőrnyű állapotban van az egészségügy és a kórházak de ez elrémisztett.Én még nem szültem mindezek előtt vagyok, most éppen babaprojekten vagyunk.Ezeket olvasva viszont elbizonytalanodom, hogy velem mi is lesz és hova menjek ha ezt nagyon nem szeretném.Tudom, hogy csak 1 hétről van szó de szerintem ez is nagyon meghatározó lehet egy nő életében.Komolyan gondolkodom a magánklinikán de az nagyon drága.Viszont ha számításba veszem, hogy máshol is fizet mindenki ezért a "kedvességért" akkor lehet, hogy érdemes egy kicsit többet adni és garantált az empátia.Nagyon jó, hogy a rossz tapasztalatokat leírjátok csak nem nagyon láttam pontos helyszíneket mert jó lenne ezeket elkerülni.Tényleg én nem tudom ez, hogy megy lehet választani kórházat vagy ahova területileg tartozol csak oda mehetsz?
2010. szept. 29. 07:33

Sziasztok!

Azért nem minden kórház ilyen hál'Istennek. Én 2009-ben szültem a Szt.Imrében. Magán orvos és magán szülésznő. Lehetett volna csecsemőst is fogadni, de azt már kicsit túlzásnak tartottam, pedig a Neten sokan javasolták, mondván, hogy jobban járok akkor...

Maguktól ott sem jöttek segíteni, hanem kérdezni kellett, de akkor rendesen válaszoltak. A tisztaság megfelelő, odafigyeltek ránk, jött védőnő, pszichológus, és az anyakönyvezést is rutinból intézték.

Senki nem jöhet be az osztályra látogatni, egy üvegfalhoz kell kitolni a babákat, csak ott láthatóak.

Nekem 2 éjszakát bömbölt végig a lányom, de a harmadik napra tisztességesen belövelt a tejem, így utólag már megértem, hogy azért nem adtak pótlást, hogy ez gyorsabban sikerüljön. Persze akkor nem tetszett, mert borzalmas volt hallgatni szegényt.

Persze olvastam rossz véleményt is a kórházról, de az elenyésző számú volt, és mindezt a szülés előtt tettem és ha ilyen rosszakat találtam volna, akkor keresek másik orvost, és másik kórházat...

Itt a legnegatívabb élményem az volt, hogy amikor hajnalban hozták a babámat (első éjszaka nem velem volt), akkor odavágták kocsistól az ágyamhoz, biztos gondolták, hogy na ez is jó anya, nem jön a gyerekéért (20,5 órát vajúdás után lett meg a baba, gondoltam 1-2 órát pihenek...).

A lényeg, hogy túl vagy rajta, már boldogan babázhatsz! Jó egészséget Nektek!

66. 2e0264df59 (válaszként erre: 65. - S.Nikolett1980)
2010. szept. 28. 20:47
akkor remélhetőleg minden rendben lesz, sok szerencsét! Indítottam egy fórumot Esztergom és környékieknek, ha van kedved szivesen látunk ott!
65. s.Nikolett1980 (válaszként erre: 63. - 2e0264df59)
2010. szept. 28. 19:21
Terv az van. Mencesz sajna nincs. Most vagyok a kivizsgálások végén, még a belgyógyászat hátra van ott felírják a gyógyszert, de ezt most hosszú lenne leírni.
64. d2999878ca (válaszként erre: 34. - Bring12)
2010. szept. 28. 16:05

Bocs, hogy belekotyogok, de a baba-barát elvhez hozzátartozik, hogy nem pótolgatnak semmivel. Pont az a lényege, hogy a próbálkozások eredményeként meginduljon a tej. A cumi se tesz jót annak, aki még nem tud szopni valamilyen okból (annak is bezavarhat, aki jól szopik és tej is van).


Monjuk ezt el lehet úgy is mondani az anyukáknak, hogy megértsék a lényeget és ne valami háborúnak fogják fel.


Azt azért nem értem, hogy ha ilyen kórházban szültetek, akkor miért nem voltatok erre felkészülve/felkészítve. A tájékoztatás vagy annak megszervezése az orvos dolga és persze a kismamaé is, hogy utána járjon jó előre.

63. 2e0264df59 (válaszként erre: 62. - S.Nikolett1980)
2010. szept. 28. 13:44
Én biztos nem vállalnám be sok év különbséggel sem. Amíg még nem szültem nem értettem X év után miért tartanak a hegszétválásról. Most már tudom, hogy milyen hihetetlen dolgokat produkál akkor a méh. Tervben van a tesó?
62. s.Nikolett1980 (válaszként erre: 61. - 2e0264df59)
2010. szept. 28. 12:15
Nem tudom, hogy megpróbálnám e. Baromira félek tőle.
61. 2e0264df59 (válaszként erre: 60. - S.Nikolett1980)
2010. szept. 28. 08:31
Hát, gondold át. Pest vagy Tatabánya van még aránylag közel. De már itt is másabb, régi dokid sincs már. Megpróbálnád másdjára a természetes szülést?
60. s.Nikolett1980 (válaszként erre: 59. - 2e0264df59)
2010. szept. 28. 08:23
Látom, akkor neked sem volt egyszerű. Nem tudom hová fogok menni, ha megint terhes leszek,de ezen gondolkozni még van időm....
59. 2e0264df59 (válaszként erre: 53. - S.Nikolett1980)
2010. szept. 27. 21:14
Akkor eltelt pár év a szüléseink óta, én akkortájt kb annyit tudtam az itteni szülészetről, hogy melyik épületben van. Tatai dokihoz jártam, előtte Tatabányára. Én 2008. január és 2009. decemberben szültem. Az elsőnél bekavart a főfődoktor, de ezt a másodiknál megbocsájtottam neki mert ha akkor császár lett volna akkor máodikra is az lett volna. Rossz szívhang miatt császározatka volna, de az említett ezt lefújta. Helyette kaptam valami injekciót amitől fájásgyengeségem lett. Ez 18 óra vajúdás után volt éjjel 2-kor. Reggel 5-kor repedt magától a burok, a tolófájásoknál már hulla voltam, a kétperces fájások között is elaludtam. Innen még 5 órát feküdtem a szülőágyon, dokim szinte végig mellettem volt. Infúziót nem mert adni mert a pulzusommal voltak gondok (ami egyéb egészségügyi problémámból adódik). Végül 3 orvos "rásegített" kislányom érkezésére melynek következtében törött a farokcsontom. Szöval ezt nem így képzeltem. Kislányom pedig besárgult -onnan már csak bőgni volt kedvem....
58. fdóri (válaszként erre: 18. - 25a27430dd)
2010. szept. 27. 19:36
En 2oo2-ben szultem a rokusban, minden rendben volt, csak sajnos nem fertem be a baba-mama szobakba, igy csak szopizni hoztak ki a kisfiam. Viszont a 2oo7-es Delpestis(Jahn Ferenc) szulesemrol nem beszelnek ilyen vigan. Bocs nem magyar a billentyuzetem :(
2010. szept. 27. 14:22

Szia Csajos


Nagyon sajnálom, hogy ennyire rossz élmény maradtéleted egyik legmeghatározóbb eseménye. Csak annyit írnék még a sokasághoz, hogy a nagylányomat én is baba barát kórházban szültem ami kb annyit jelentett, hogy kiadták szobára és mindenki ment a nővérszobába pletyizni.Egy hétfői napon műtzöttek és valamikor szerda este mentem el a nővérszobába, hogy talán már nem ártana egy kötéscsere amit megcsináltak de abban nem volt köszönet.Még az a jó, hogy a szobatársaim nagyon rendesek voltak és sokat segítettek nekem.Mivel most a második babánkat várjuk most másik kórházat választottunk ahol tényleg a kismama és a baba igényeit nézik és nem azt ki-kivel kavar az osztályon.Minden egyes vizsgálat amit ott végeztek eddig 100x alaposabb volt mint a másik kórházé.

Gratulálok a pici babádhoz.

56. 12e44458f8 (válaszként erre: 39. - S.Nikolett1980)
2010. szept. 27. 13:57

Teljesen igazad van.

A Magyarországi kórházak nagyon nagy része megragadt a 80 években. És sajnos nem csak az épületek felszereltsége, hanem az ápolók begyepesedett viselkedése is!

55. 12e44458f8 (válaszként erre: 1. - Csajos77)
2010. szept. 27. 13:54

Ezt a cikket akár én is írhattam volna.

Dél Pestiben tapasztaltam ugyan ezeket sajnos.

2010. szept. 27. 13:49

Szia!

Köszi,hogy leírtad a negatív élményedet.Sajnos sok helyet csak "fényeznek"..

53. s.Nikolett1980 (válaszként erre: 44. - 2e0264df59)
2010. szept. 27. 12:55
Én 2004. december 23-án szültem a Karcsúnál.22-én ester mentünk be és nem tágultam semmit az éjjel. Már ekkor ügyeletben volt. Nem kaptam sem infúziót sem zselét, burokrepesztés sem volt. Reggel fél 9-kor benézett, majd közölte, hogy 1 óra múlva császár.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook