Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szuka kutyus ivartalanítás után nálatok hogy viselkedett?: fórum

Szuka kutyus ivartalanítás után nálatok hogy viselkedett?: (beszélgetős fórum)


25. Bubi 54 (válaszként erre: 1. - Gaiha)
2018. ápr. 2. 17:28
Mazsikánk yorki 9 éves 3 hete kellett megműteni méhgyulladás miatt.Napokig ő is sokat feküdt,farkát behúzta ,mondták,hogy nem szabad ugrálnian fel az ágyra.Hát beraktuk a gyerekágyba amikor nem voltunk mellette. Ne aggódj ,eleinte duzzadt a seb,de hamar gyógyul, viszont érzékeny,ez látszik a mozgásán.Amit furcsállok,Mazsinak 8 napig kellett reggelente fájdalomcsillapítót adni.Biztos, hogy van fájdalma ez tapasztalat,mert sajnos én is átestem ezen.Antibiotikumot is kaptunk,de azt a gyulladás miatt.Mazsi csak nézegette a sebet,nem nagyon érdekelte.
24. Gaiha
2018. márc. 25. 20:46
hálistennek rá is harapott a vacsira , ivott is, sétálni is voltunk :) kakilást még nem próbálja de adtam neki kefírt aztán szurkolunk :) nem hősködik ment is vissza aludni
23. Kamillka (válaszként erre: 1. - Gaiha)
2018. márc. 25. 20:07

Normális. Ez a legnagyobb rutin műtét.


Egyszerre lett a két kutyám ivartalanítva. Az egyik már másnap játszott, a másik kb 3 napig csak enni, inni meg pisilni kelt fel. Látszott rajta, hogy fájt neki és jobban megviselte, mint a kicsit. Lépcsőzni, meg ugrálni nem engedtem őket.


Tölcsért nem kaptak. Otthon voltam velük egy hetet. Kb 5 nap után akartak nyalogatni, de rájuk szóltam és hagyták is szerencsére.


Biztosan hamarosan jobban lesz a kutyusod 😊

22. ab3619a9cd (válaszként erre: 21. - Klaudia20)
2018. márc. 25. 18:54

Mindenkinek vannak érzékenyebb napjai.Még jó,hogy nekem ma nem,mert lehet hajba is kaptunk volna! :D

Sebaj.Kutyákok jól vannak és ez a lényeg!

21. Klaudia20 (válaszként erre: 20. - Ab3619a9cd)
2018. márc. 25. 18:45

Nem vagyok az a fajta, aki a saját véleményét akarná más torkán lenyomni. Ne haragudj, ha így érzed.

Imádom az állatokat, tűzbe mennék az enyémeimért is, a védelmük fontos számomra. Számodra is.

Ebben megegyezhetünk, lehet túl érzékeny hangulatomba kaptam el a hozzászólásod.

20. ab3619a9cd (válaszként erre: 18. - Klaudia20)
2018. márc. 25. 17:21

Érdekes hogy folyamatosan engem támadsz miközben miután megtudtam a kérdésemre a választ én egy szót nem szóltam a témához,viszont te folyamatosan engem csesztetsz!

Nem magyarázok bele semmit,ezt te próbálod a torkomon lenyomni!

19. Klaudia20 (válaszként erre: 18. - Klaudia20)
2018. márc. 25. 17:17
Jav. :"Miért kellett ezt tenni vele?"
18. Klaudia20 (válaszként erre: 17. - Ab3619a9cd)
2018. márc. 25. 17:16

Nem csak én értettem számon kérő hangsúllyal, és támadónak. Utólag bele lehet magyarázni bármit. Nem a tapasztalatod kérdőjeleztem meg, hanem a stílust.

Kétségbeesett segélykérésre, tapasztalattal, segítő szándékú hozzászólással, vagy együtt érzően reagálunk úgy általában. Nem pedig "Miért tetted ezt vele?" kérdéssel.

Érdeklődően ez úgy hangzott volna, hogy mi történt szegénnyel, hogy ivartalanítani kellet?


De befejeztem, mert ez már nem a fórum témája :)

17. ab3619a9cd (válaszként erre: 16. - Klaudia20)
2018. márc. 25. 17:07

Írott szöveg így olyan hangsúllyal olvasod amilyennel akarod.

Annyit kérdeztem,hogy miért kellett ezt tenni vele?

Kérdésnek szántam mivel az is volt nem bírálatnak!

Mint mindennek oka van és én az okát szerettem volna tudni.Az hogy a te fejedben mikor olvastad más hangsúllyal hangzott arról nem tehetek.

Se hülye,se felelőtlen se kezdő nem vagyok,különben nem tartanék több kutyát főleg nem több nemet egyszerre,főleg hogy ivarosak és nincs kölyök. :)

16. Klaudia20 (válaszként erre: 12. - Ab3619a9cd)
2018. márc. 25. 17:02

Először is, csak úgy írtad, és nem kimondottan a fórumindítónak, másrészt ez egy nyílt fórum, benne van a pakliba, hogy más is válaszolni fog, harmadrészt egy már megtörtént dologról kérdeztek, amit nem illik felülbírálni, számon kérni.

Segítséget kért egy aggódó gazdi, ha érdemben nem tudsz/tudok hozzászólni, akkor inkább csendben maradok.


Örülök, hogy neked semmi problémád nincs a kutyáiddal, sajnos ritka jelenség.

Az sem véletlen, hogy menhelyről is csak ivartalanítva, vagy ivartalanítási kötelezettséggel adnak ki állatot.


Nem azt mondom, hogy azonnal minden állatot ivartalanítani kell, de mérlegelve a helyzetet meg kell tenni. Nekünk a kandúr cica kinti benti. Nem akartam végig csinálni újból, mint gyerekkoromba, hogy tavasztól őszig összeverve, véresen jött haza, hetekre eltűnt. Így elejét véve a vérrontásnak, és elkerülve, hogy még több kóbor cica legyen ivartalaníttattam a Mírmót.

A kan kutyámat nem ivartalanítom, addig amíg problémamentes, egyszer szökjön meg szuka után.


Nem ördögtől való az ivartalanítás. A rengeteg menhelyet az emberek ostobasága töltötte meg állattal, akkor az ember tartozik felelősséggel azért, hogy ezt visszaszorítsuk.

15. taylor_swift (válaszként erre: 14. - Gaiha)
2018. márc. 25. 16:52
Akkor így érthető, hogy nincs bekötve meg gallért sem kapott. Az enyémet szerintem csak Betadinnal kente be. Semmi extra dolog :)
14. Gaiha (válaszként erre: 7. - Taylor_swift)
2018. márc. 25. 16:44
nekem a doki azt mondta ne adjak gallért, mert csak rosszabbul viseli. mondjuk nem is engedi magára tenni. sokat fekszik, pihen, meg nyalogatja magát. Elvileg elég erős varratot kapott , azt mondták kizárt hogy szét tudja szedni. Szerintem ez is doki függő hogy ki hogy dolgozik. Le is fújta valami kék anyaggal ami egyben antibiotikum, folyékony kötszer és fertőtlenítő. Azóta lenyalogatta magáról , most zöldet pisil meg kék a szája is mint egy kis hupikék törpike :)
13. taylor_swift (válaszként erre: 10. - Gaiha)
2018. márc. 25. 16:43
Jól tetted, hogy a műtét mellett döntöttél. Az én kutyám is menhelyi, és azt bánom, hogy nem hamarabb lett ivartalanítva. Megkíméltem volna a betegségtől, magamat is az anyagi részétől (igen sokba került a méhgyulladás kezelése) és bár lehet ezzel nem leszek népszerű, de mivel szoba kutya, higiéniailag is jobb így, mindenkinek kényelmesebb.
12. ab3619a9cd (válaszként erre: 5. - Klaudia20)
2018. márc. 25. 16:41

Először is a fórumindítótól kérdeztem,nem tőled.

Meg is kaptam rá a választ,köszönöm!

Vannak kutyáim mind ivaros.Soha nem voltak kicsik.


Így hogy álvemhesség volt így megértem a műtét okát!


De hogy neked is válaszoljak.Sem a kan sem a szuka nem bolondult meg soha,nem szöknek sőt!Egymásnak sem estek soha!


ÉS még valami!

Nem tenném ezt egyik kutyámmal sem!

11. taylor_swift (válaszként erre: 5. - Klaudia20)
2018. márc. 25. 16:40
Sokaknál él az az elavult nézet, hogy életében egyszer szüljön a kutya, és akkor minden jó lesz. Pont nem olyan régen beszélgettem egy ismerőssel, és ő próbált arról meggyőzni, hogy a kutyájának szülnie KELL, mert akkor egészséges marad. Hát a hajam égnek állt tőle.
10. Gaiha
2018. márc. 25. 16:39
Tudom még vannak olyan emberek akik nem hisznek az ivartalanításban , én elsősorban egészségügyi okok miatt műtettem meg. De mivel én az utcáról mentettem őt gyakorlatilag kölyökkorában, ezért támogatom ezt a beavatkozást ,hogy más kiskölyök ne kerülhessen az autók közé...
9. 6897bca198 (válaszként erre: 1. - Gaiha)
2018. márc. 25. 16:38
Mielőbbi gyógyulást kívánok! :-) Lehet ez is "személyfüggő", mint az embereknél. Ki könnyebben, ki nehezebben viseli. Szomszéd közepes kutyája kb. 1 hét múlva lett a régi. Gallérja neki sem volt, viszont műtét után a doki ilyen atléta-szerű valamit adott rá, varratszedésig volt rajta.
8. gribedli*** (válaszként erre: 5. - Klaudia20)
2018. márc. 25. 16:38

Az enyém utána is szökdösött. Mármint a kutya.


De mi egyáltalán nem féltünk, hogy kiskutyái lesznek, mert hiába van egy kankutyánk is, olyan fajta a kutya, hogy a természetben nem tudna szaporodni mert a hosszù törzse miatt nem tudja "berakni":))))


Viszont a tenyésztő, akitől kaptuk a szukát, csak úgy egyezett bele, hogy hozzánk kerüljön, ha ő sterilizáltathatja. Mert tudta, hogy már van egy ugyanolyan kutyánk, attól félt, hogy biztos tenyészteni akarjuk (holott nem, csak játszópajtit akartunk neki).

2018. márc. 25. 16:37

2-3 hétig nagyon vigyázni kell a sebre, óvatosan sétáltatni stb. Az enyémet nem engedtem, hogy szaladozzon, csak elvégezte a dolgait odakint, és bevittem a lakásba.

Igazán azt nem értem miért nincs bekötve a seb? És miért nincs neki gallér?

Az enyémnél mikor a doki megcsinálta a műtétet, még altatás alatt ráadta a tölcsért, leragasztotta a sebet, és úgy hoztuk haza. Nem akarok hülyeséget mondani, de talán 2 hétig is rajta volt a tölcsér, amíg a varratok ki nem lettek szedve. Sőt, varrat szedés után is még 1-2 napot rajta kellett hagyni. Már szerintem nem is a sebbel volt baja, hanem a tölcsérrel való közlekedéssel... A sebét meg többször is átkötötte a doki. 2-szer mentünk vissza talán.

6. Gaiha (válaszként erre: 2. - Ab3619a9cd)
2018. márc. 25. 16:35
Mert minden tüzelést egy katasztrófaként élt meg, nem különben az utána lévő álvemhességet. Ezenkívül nem szerettem volna ha méh, petefészek vagy emlőgyulladásban pusztul bele bőven idős kora előtt. "csak" ezért.
5. Klaudia20 (válaszként erre: 2. - Ab3619a9cd)
2018. márc. 25. 16:33

Ilyen buta kérdést jobb lett volna nem feltenni.


Úgy gondolod, hogy sokkal jobb ivarosan hagyni, évente kétszer hagy tüzeljen, bolonduljon meg, esetleg szökjön el, legyen vele valami baj, elüti az autó, megsérül, vagy hazajön vemhesen, esetleg beszökik hozzá a kan, és évente lefial egy alom kölyköt.

Hiányzik erre a világra még több szerencsétlen állat, nincs eléggé tele az össze menhely.

A szukának is biztos k..rva jót tesz évente kihordani 6-8 kölyköt, szoptatni 2-3 hónapig, alig regenerálódik, aztán már megint kiskutyákat hord.


Ez a műtétet egyszer kell megejteni, akkor rossz max egy hétig, aztán az egész élete jobb lesz.

4. gribedli*** (válaszként erre: 1. - Gaiha)
2018. márc. 25. 16:30
Még 3 héttel sterilizálàs után is érzékeny volt a sebe és nem volt begyógyulva. Sőt, a pocija is elég puffadt volt. Sajnos ezen át kell esni, szerencséd, ha egyedül van, mert ha még másik kutya is lenne a közelében, akkor még tovább tart (mint nâlunk)
3. Klaudia20 (válaszként erre: 1. - Gaiha)
2018. márc. 25. 16:26

Igaz nekem nem szuka, és nem kutya, hanem kan cica volt ivartalanítva, és elvileg nem szabadott volna nyalogatni, de nyalogatta állandóan. Viszont kevesebb mint egy hét alatt szinte láthatatlan lett.

A műtét után kb 3-4 napig nagyon nem volt magánál, botladozott, rengeteget aludt. Nem volt jó kedve.

Mondjuk a fiú ivartalanítása sokkal egyszerűbb.


A lényeg, hogy nyugodt, biztonságos helyet biztosíts neki, ahol nyugodtan tud pihenni, és ne piszkáld. A sebét figyelgesd. A két napos még nagyon korai, normális, hogy duzzadt.

Friss víz, könnyű táplálék legyen előtte.


Mihamarabbi gyógyulást neki!

2018. márc. 25. 16:16
Miért kellett ezt tenni vele?
2018. márc. 25. 16:10

Péntek délután műtötték , már eszik iszik , de még farkát behúzva mászkál a lakás egyik pontjáról a másikba. Nem tudom ez mennyire normális :(

Sétálni még nem voltunk erre való tekintettel. Tölcsért és gyógyszert sem kaptunk mondván nem fogja bántani a varratot , ha érzi hogy nem kéne. Ettől független beszereztem egy tölcsért, de mikor próbáltam ráadni vadul tiltakozni kezdett így nem kényszerítettem. Nyalogatja a sebét elég gyakran de a varratot nem piszkálja. Rengeteg elmélet van hogy nyalogathatja a sebet meg azt is hogy tilos neki, de már nm tudom kinek higyjek.Ti mit tanácsolnátok? A varrat nem tűnik csúnyának , még csak 2 napos és duzzadt.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook