Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Szorongás ellen milyen módszereket ismertek? Használhat a jóga, ÉFT? fórum

Szorongás ellen milyen módszereket ismertek? Használhat a jóga, ÉFT? (beszélgetős fórum)


1 2
53. 10zy
2017. jan. 29. 20:34

A kérdés

Segitseg, miért nem hat az antidepresszáns?

Segítség! 5 éve szedek antidepresszánst. Minden rendbe jött az elején ahogy elkezdtem szedni a Cipralexet (10mg). Sajnos 3 év után elkezdtem füvezni (gyógyszer mellett). Fel év füvezes után éreztem, hogy valami nem ok. Mintha újra pánikoltam volna vagy ilyesmi és emiatt le is raktam. Na most utána ra 2 hónapra olyan tünetek jelentkeztek, mint gyors szívverés, menekülési vágy, pánik. Elmentem az orvosokhoz és elmeséltem neki, hogy gyógyszer mellett sajnos füvet fogyasztottam. Mondta jó buta voltam. Na lényeg a lényeg, hogy utána gyógyszert kellett cserélném kipróbáltam 3-4 félét egyik sem hatott. Meg szívritmus szabályzót is szedtem de az túlságosan lelassitotta a szivveresem. Azt nem is szedtem tovább. Végül visszatértem a cipralexre bízva abban, hogy egynap hatni fog, de sajnos nem.2 éve igy vagyok majdnem minden nap gyorsan ver a szivem, emiatt nem merek egyedul maradni sehol és szorongok folyamatosan pedig állandó jelleggel szedem az antidepresszánst. Elmentem megint orvoshoz most paroxetint irt fel nekem 3 hete szedem de semmi változás. Kerlek adjatok tanácsot . Mitévő legyek? Vagy esetleg járt mar valaki hasonló cipőben? Előre is Koszonom a válaszokat és várom!

52. Bodsa (válaszként erre: 1. - 297e02583e)
2015. ápr. 1. 20:30

Szia!

Folyamatosan karban kell magad tartani.. Nekem pl. több módszerem is van, az egyik az EFT, van egy szupi FB csopi, sztem te is csatlakozhatsz, bár zárt:

[link]


Amúgy érdemes mást is kipróbálni, én meditálok, kopogtatok EFT de kvantumot is használok néha.

2011. nov. 9. 13:44
Az előbbi hozzászólásomhoz: természetesen a homeopátiát szakorvos segítségével alkalmazzuk! Üdv.
2011. nov. 9. 13:35

Szia. A kristályokhoz: van egy könyv, a címe Kristálygyógyítás. Nekem is megvan, érdekes dolgok vannak benne, egy-kettőt én is csináltam.

Más: az én páromnál pszichotikus szorongást diagnosztizáltak. Ez azt jelenti, hogy téveszméi is voltak. Gyógyszert írtak fel neki, aminek nagyon sok durva mellékhatása van. Ez jobban zavarta mint a betegsége, ezért valami más módszer után néztünk. Rátaláltunk a homeopátiára. Amióta ezeket a home szereket szedi újra önmaga. A rendes gyógyszerét most kezdi csökkenteni, és ha minden rendben lesz, akkor teljesen abba tudja hagyni. Eddig úgy néz ki, hogy bevált. A teát is próbálta, de igazából az csak akkor segít amikor még kismértékű a szorongás. A jógához csak annyit, ő 2 évig jógázott és meditált. Fontos pontosan végezni ezeket a dolgokat, mert a meditáció helytelen használata rosszabbodást is előidézhet. (ez tapasztalat) Az én véleményem: mindig mond el őszintén a véleményed, ha jó, ha rossz! Akik szeretnek úgysem haragszanak meg Rád! Akik meg igen, azok nem szeretnek igazán! Minden jót Neked!

49. 978d6e406c (válaszként erre: 48. - 297e02583e)
2011. nov. 8. 13:41
Szerintem érdemes egy igazi tanfolyamra elmenni.De biztos hogy van erről könyv,meg előadás,keress rá a guglival:)
2011. nov. 7. 19:23
A napokban olvasgattam a koneziológiával kapcsolatos oldalakat. Az alapokat saját magamtól is elsajátíthatom? Van valamilyen könyv a témával kacsolatosan, vagy neten elősadás stb.?
2011. okt. 21. 18:28
Még annyit:hegyikristályt elég 2-3 percre a csapvíz alá tenni,majd déli napsütésen hagyni 3-4 órát.A hegyikristály kifejezetten fény energiás kristály,tehát igényli a napfényt.Bármikor teheted a napra,csak jót teszel neki(és magadnak is)
46. 978d6e406c (válaszként erre: 44. - 297e02583e)
2011. okt. 21. 18:27
Ugyanaz,a nyers kő és a csiszolt kő hatása,ha ugyanabból az ásványból van.Talán annyi,hogy a csiszolt kő energiája "lefinomodott",de tényleg ugyanaz a kettő.
45. 978d6e406c (válaszként erre: 44. - 297e02583e)
2011. okt. 21. 18:24

Általános útmutató kövekhez


Vásárláskor mindig érdemes megtisztítani a vásárolt követ! Minden egyes gyógyítás, kezelés után is mindig érdemes megtisztítani. Vásárláskor használjuk a megérzéseinket!

Gyógyítási célra se magunknak, se másoknak ne horoszkópkövet vásároljunk, azonban szerencsekőnek kiválóak!


Tisztítás (először szappanos víz, hogy a zsíros szennyeződéseket lemossuk)

1. hideg folyóvízben 2 percig áztassuk azzal a gondolattal, hogy „tisztulj meg te kő a vízsugár által minden negatív, szennyezett és beprogramozott energiától”. Segítségül érdemes hívni a víz angyalát! (Kivéve: malachit, realgát, kuprit, krizokolla, kén, gagát, borostyán, türkiz, szelenit, purpurit, ulexit, pirit, galenit és minden porózus kő)

2. Asztali sótálra kell tenni (ne közvetlenül a sóra,hanem a sóra helyezzünk 1 világos színű kendőt,és arra a követ)azonban elég 1-2,de maximum 3-4 órára a sótálon hagyni,mert ha tovább hagyjuk akkor energetikeilag károsodhatnak a kövek.Itt is azt a mentális utasítást kell adni, hogy a kő vessen ki magából mindent…Itt a Föld angyalát hívhatjuk segítségül. (de a fémek pl. nem szeretik a sót,illetve nem ajánlatos az opált és minden opál tartalmú ásványt són tisztítani.)

Ezzel meg is tisztult kövünk.

Ezenkívül tisztíthatunk még füstölővel is úgy, hogy a füstölő fölé tartjuk a követ miközben itt a szokásos utasítást adjuk neki. Szintén kb. 2 perc. A Levegő angyalát hívhatjuk segítségül.

De meggyújthatunk egy gyertyát is , mécsest és a láng fölött pár centire tartjuk a követ a szokásos mentális utasítással. A Tűz angyalát hívhatod itt segítségül.

Megtisztíthatjuk arany fénnyel vagy Reikivel, vagy egyéb energiagygyógyászati kezeléssel.

Ametiszt drúzával is tisztíthatunk,amely egyben fel is tölti köveinket.


Tisztítás után érdemes a követ feltölteni, hogy maximális erejével tudjon hatni az ásvány.

Feltöltés:

Történhet napfénnyel,amelyre legalkalmasabb a felkelő nap fénye,illetve a napnyugta,de akár a délutáni napfény is.(kivéve ametiszt,rózsakvarc,fluorit,és egyéb érzékenyebb kristályok)Szinte minden követ lehet így tölteni.

Holdfénnyel (magnetit, holdkő, opál, ezüst,rózsakvarc,stb.) Más feltöltött kövek közé is bele lehet tenni. Illetve fel lehet őket szintén tölteni Reikivel, aranyfénnyel…

44. 297e02583e (válaszként erre: 41. - 978d6e406c)
2011. okt. 20. 19:42

Hogyan tisztítsam? Két módszert írt az egyik oldalon, az egyik hogy folyó víz alatt mosni 10 percig, és utána 2-3 órára a napra tenni vagy 1 napra sóba temetni. Vagy más lehetőség is van?

Hegyikristály van itthon nem csiszolt, hanem még eredeti formájában, amit Erdélyből hoztunk. Melyik hatásosabb?

43. guzmi
2011. okt. 20. 18:38
van egy homeopatiás tabletta a sedativ vagy valami ilyesmi a neve, nem kémiai és segíthet egy két dobozzal próbáld ki nem vesztessz semmi ACS
2011. okt. 20. 13:10
Bocs,elírtam:obszidián.
41. 978d6e406c (válaszként erre: 39. - 297e02583e)
2011. okt. 20. 13:07

Nem,ez így nagyon jó hogy ide küldted,mert így más is tanulhat előle,akinek hasonló problémája van,és esetleg érdekli ez a módszer.

Nagyon jó a rózsakvarc,mivel az a feltétlen szeretet kristálya.A félelem,és a szorongás a szeretet ellentéte,már csak ezért is hasznos segítség a rózsakvarc.Szerintem elég,ha magadnál hordod a rózsakvarcot a hegyivel,nap közben jobb kézzel "szorongasd"a rózsa k.-ot.

Naponta tisztítsd,töltsd mindkettőt.

Félelmekre,szorongásokra jó még:ametiszt-kíváló nyugtató.A sárga színű kövek-pl. citrin.A lazúrkő,a pirit(ez nagyon erős!)és az obszidán,vagy a fekete turmalin.

2011. okt. 19. 22:03
Ezt üziben akartam elküldeni, azért a formális dolog :), na mindegy így is jó :)
39. 297e02583e (válaszként erre: 38. - 978d6e406c)
2011. okt. 19. 22:02

Szia!


Érdekelne ez a kristályos szorongásoldás :). Én nem vagyok túl jártas ebben. Most, hogy láttam a hozzászólásodat utána olvasgattam a dolognak, érdekes dolgokat írt. Ezeket hogyan kell alkalmazni, elég ha csak magamanál hordom őket? Három féle kristályom van itthon, egy rózsakvarc, egy hegyikristály (a csillagjelemhez ez passzol), és egy harmadik aminek a fele fehér (nem átlátszó), és a másik fele sárgás, ez átlátszó. Bár vannak kőzetek is, amikről nem tudom micsodák o.O.


Üdv,

ACS

38. 978d6e406c (válaszként erre: 1. - 297e02583e)
2011. okt. 19. 20:41

Szia!Én csak azokat írhatom,amiről tudom,hogy segít,és amiket én is megtapasztaltam..Első:kristályok.Én már egy ideje foglalkozok a kristályokkal,és valóban megtapasztaltam,hogy tudnak segíteni nagyon sok mindenben.Több olyan kristály is van,ami nagyon jól oldja a szorongást,félemet,stb.Ha érdekel,ebben segíthetek neked.

Vagy:tudok nagyon jó meditációs-energetikai technikákat,amik nagyon egyszerűek,és mégis nagyon jók.Keress meg,ha kipróbálnál ilyesmit.

37. guzmi
2011. okt. 19. 19:33
amíg élt nem tudtam kiiktatni:) A vicc pedig, hogy 9 éve halott és mi most épp miatta vesztünk össze. Azért érzed, milyen lehetett, ha még képes most is összeugrasztani?:( Egyébként igen, 15 év után miután tönkretett kizártam az életemből, elfordultam ha megláttam, kimentem a lakásból ha jött, és jobban lettem, de kár, hogy későn léptem meg ezt.
36. marduk
2011. okt. 19. 17:39
Ne haragudjatok,azok félnek a világ végtől akik tapasztalanok vagy buták nincs elég tudásuk a magabíztonsághóz.Na ezért fontos a lelki erő,hogy ne mások irányitsanak.Ha felnőttek szeretnétek lenni akkor itt az ideje jobban bízni magatokban.Szeretném arra is felhívni a figyelmeteket másokban ne keresétek a hibákat,ne itélj mert mindig az lesz az érzésed hogy sorozatban Te véted el azokat a hibákat amit másokra kiosztasz.Nem tudom felismerted e hogy nem mersz a szemében nézni annak akiről rosszat gondoltál,igy emelsz falat magadkörül.Ha gyerekként szidtak old fel magadat azzal,hogy tapasztalatlan voltál és a gyerekek nem hibásak.Soha ne félj attól,hogy butaságot mondasz a Te korodban még nem kell bölcsnek lenni.Ha sokat olvasunk akkor könnyebben tudunk fogalmazni.Mégis csak azt mondom szeresd magad azt aki olyan amilyen.Körülnéztél?Valaki többet vár el mint aki vagy?Tudok egyet az te magad vagy.
35. 297e02583e (válaszként erre: 34. - Dani19)
2011. okt. 19. 14:48
Hát jó, de ha nem is lesz világvége, akkor is bármibe meghalhatunk. Most képes voltam egy műholdtól beparázni, akkor mi lesz majd ha meteor jön vagy ilyenek o.O. Tudom, hogy hülye felfogás, de mindeben csak a végzetet látom :(.
34. Dani19 (válaszként erre: 29. - 297e02583e)
2011. okt. 19. 11:43
Materiálisan kell gondolkozni, világvége nincs!
33. Dani19 (válaszként erre: 28. - Guzmi)
2011. okt. 19. 11:42
Teljesen ki kellett volna zárni az életedből.:)
32. 297e02583e (válaszként erre: 31. - Guzmi)
2011. okt. 18. 20:43
Ezek az anyósok, na ezért nem megyek én férjhez. Anya is a mamám miatt van ki. Bár nincs még egy akkor szemétládikó mint ő. (bocsánat a kifejezésért) Minden ami családom belül történi javarész miatta van. Bár van egyfajta felfogása. Egy kis izelitő: rákos volt, bár hozzá kell tennem nem vészes szóval tudta, hogy meggyógyul, ne is kapott sok kemót, már jóé van (bár egy éve meggyógyult még mindig nem csinálhat semmit szegény o.O, mások kemó mellett dolgoznak). Azt mondta 70 évesen, hogy mért nem inkább a kisgyerekek kapják meg a rákot, mint ő, kijelentette, hogy szertné, hogy én is rákos lennék, hogy tudjam mit érez, "Jézus nem szenvedett ennyit mint én", egy másik e városban lakónak is rákja volt, az mondta csak nyávog, semmi baja, az övé sokkal komolyabb. Szegény már nincs közöttünk :( stb. Amúgy állandóan korházban lenne, volt, hogy papám helyett befeküdt vérátmosásra meg hasonló finomságok. Anya életében mindenhol kersztbe tesz, legyen az munkahely, közélet bármi. Apának a fejét teletömi mindennel, bár nagyon tudja befolyásolni, mert össze vannak nőve. Ez vezetett a váláshoz. Mivel iktattad ki az anyósod? Tippeket szivesen fogadok :).
31. guzmi (válaszként erre: 29. - 297e02583e)
2011. okt. 18. 20:31
szerintem minden miatt lehet szorongani, de a világvége és a meteorit butaság:) találsz Te ennél jobbat is :) nem tudtam soha konkrétan megmondani az okot a szorongásra, csak azt éreztem, hogy mikor érzem magam jobban vagy kevésbé jól, és ide tartozott amikor meghallottam az anyósomat közeledni.
2011. okt. 18. 20:09
Említettem már az EFT-t? :-)
29. 297e02583e (válaszként erre: 26. - Dani19)
2011. okt. 18. 19:51
Hogy lehet rájönni az okra ?o.O mert én nem nagyon tudom mi lehet az, mert mindentől félek/féltem. Pl a világvége félelmemmel mit csináljak? Vagy a megint lezuhani készülő műhold miatti félelmemmel?
28. guzmi (válaszként erre: 26. - Dani19)
2011. okt. 18. 19:37
hogy tudtam volna megszüntetni az anyósomat?:)
27. guzmi (válaszként erre: 23. - Marduk)
2011. okt. 18. 19:36
nem értelek
26. Dani19
2011. okt. 18. 18:37
Én úgy szabadultam meg a szorongástól, hogy megkerestem az okát, és azt megszüntettem.
25. 297e02583e (válaszként erre: 24. - Marduk)
2011. okt. 18. 18:32

Magzati mivoltomról nem sokat tudok, bár anya azt mondta nagyon sokat sirt abban az időben. Voltak családi problémák, és az,hogy megmaradok-e, avagy sem.

Amúgy kifejezetten idegesit, ha valaki olyan mint én, vagy még rosszabb. Pl. a volt magyar tanárunk rendkivül gyenge volt etéren. Nem volt tekintélye. Olyan "dühös" vagyok ezekre az emberekre, és azon gondolkodom mért nem állnak végre a talpukra. Pedig nagyon jól tudom, hogy ez nem könnyű.

Tudom azt magamról, hogy irányitásra van szükségem, egy erős kézre :) de valahogy mostmár egy ilyen ember sincs a közelemben. Régen egyébként ezért tetszett a katonaság.

Szeretnék kimozdulni, de sajna nincs nagyon kivel. Ha pedig elmegyek valahová szórakozni, akkor ott nem tudom elengedni magam (mondjuk nem is igazán tudom, hogy kell bulizni, ezért is sorongok), ha pedig mással beszélek, azt érzem túl buta vagyok hozzá képest, és nem akar velem beszélni, vagy hlynek tart vagy szimplán unalmasnak. Órákon sem merek sosem felszólalni, nehogy hülyeséget mondjak. (Mostanság tényleg nem forog úgy az agyam, mint régen, mondjuk a múlt héten kedd szerdán majdnem önmagam voltam :)). Ezért már szinte nem is merek saját véleményt formálni, ill. azt megosztani másokkal :(.

A fényterápiás dologhoz fűződően: az utóbbi szorongásos dolog óta zavarnak a fények. Olyan sötétnek látom a lámpfényeket, és mikor esteledik elkap egyfajta szorongás emiatt, meg gondolom az este miatt is. A félhomályt sem birom elviselni :(. Ez mért lehet? Meg amikor rosszul voltam akkor minden fény zavart, olyan volt mint mikor az ember sötétben van (reggel) és kimegy a fényre, úgy láttam mindent, csak sötétebben (nem igazán tudom leirni). Emellett a süvitő hangoktól (pl mertóban) szorul össze a gyomrom :(.

24. marduk (válaszként erre: 22. - 297e02583e)
2011. okt. 18. 17:16
Ismeretes az ember már zigota korától kap érzelmeket, magzatként sok trauma is érheti a babát hangokat hall és félhet is ezektől.Létrejőn a szorongás.A szülök irányitásai is tud rosszul hatni az idegekre,de ennek már vége?Bár mi is történt az volt nincs tovább.Magadról csak pozitiv gondolatokat engedj meg,mert lehet,hogy nem látsz bele mások életében de nevetségesek tudnak ök is lenni,ha ilyenekre gondolsz oldodik a szorongás.Hogyan segítenél egy olyan embernek aki attól szenved amítől Te,nem látszik de mindenkinek vannak problémái ezen a téren akinek nem az megtanulta kezelni a szorongásait.Bármire rálehet szokni a magányra is és amikor valaki elhívja hogy mozduljon ki végre ,felismeri nehéz mert olyan nyomásalatt van szorong rég nem tudja milyenérzés társaságbanlenni.Valahogy így alakulnak ki a rosszérzések.Ez a kaland válalod vagy meghátrálsz.Ebből alakul ki a tapasztalatok is.EZ AZ ÉLET.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook