Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szoptatás gátlások nélkül! fórum

Szoptatás gátlások nélkül! (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Szoptatás gátlások nélkül!

13. zsuzu
2010. aug. 24. 20:14

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy sokan gondolják a szoptatás a legjobb a babának! A kisfiam nemsokára betölti a 2. évet és még szopik. Sajnos nekem elég sokan mondogatják, hogy minek, ekkora gyereknek már nem szabad. Néha már inkább nem is mondom, hogy még szopizunk. Kisfiam minimum 3-szor szopizik naponta, de ha jön a foga (még 2 hiányzik) akkor többször is kéri.

Azért kíváncsi lennék, hogy ti hogyan választottátok le a babátokat és mikor? Írjátok meg nekem légyszi!

Sok sikert mindenkinek és bátran kérjetek segítséget, ha úgy érzitek egyedül nem megy!

2010. aug. 21. 22:56

Fantasztikus dolognak tartom, hogy egyre többen írnak ebben a témában!Nagyon jó lett a cikk és egyet is értek minden gondolattal.

Aki csak tud szoptasson, ameddig csak tud, és ha kell küzdjön érte, mert megéri!

A világ legcsodálatosabb dolga a szoptatás.Szerintem nem találtak ki még ennél jobb dolgot.:)Én imádom minden pillanatát!

Számtalan helyen szopiztunk már mi is a kisfiammal.Soha nem éreztem, hogy bujkálnom kellene.Persze nem is raktuk ki magunkat a kirakatba.Miért lenne visszataszítóbb egy gyermekét szoptató kismami, mint a címlapokon és egyéb helyeken pózoló cicis nénik...?

2010. aug. 21. 21:58

Nagyon jó a cikk (nagyon örülök, hogy egyre több írás jelenik meg ezzel a témával kapcsolatban)

13 hónapos a kisfiam és kb 1 hete "nem kellek neki" Teljesen egyik napról a másikra abbahagyta a cicizés, kicsit rosszul esett, de nem bánkodom miatta.

Én is szoptattam nyilvános helyen, de mindig probáltam diszkrét lenni!

10. luxika
2010. aug. 21. 20:37
A szoptatás csodálatos dolog,én is imádtam,amíg volt tejem,egy bensőséges érzés a baba-mama közt.De szerintem ez egy elég intim dolog,így nyilvános helyen szolidan tenném(megtenném).Láttam már anyukát aki cseppet sem foglalkozott azzal,hogy csupán a mellbimbóját takarta a baba ajka.Elvégre nem a 18.században élünk...Egyébként egyetértek azzal,hogy akinek van teje,és tud szoptatni,nyugodtan tegye meg nyílvános helyen is,hiszen miért kéne azért hazarohanni,hogy a gyerek egyen,csak kultúráltan tegye.Szerintem ezen van a hangsúly,és talán nem lenne annyi megbotránkozó tekintet.
2010. aug. 21. 18:33

Köszönöm és örülök hogy tetszik a cikkem Nektek.:)

Szívemen viselem ezt a dolgot,mert sajna sokszor hallom azt hogy nem szoptatnak egyes anyukák.Meg se próbálják.:(

Pedig ez egy nagyon fontos dolog szerintem.:)

2010. aug. 21. 15:59
az nem lenne rossz...:)))
2010. aug. 21. 15:11

Babi, gratu a cikkedhez!

A lányom nem tudott szopizni, de én akkor azt hittem, velem van a baj. Aztán jött 7 évre rá Dávid. Már a korházban szivattyúként cuppant a cicire, és akkor döbbentem rá, hogy a lányom nem is szívta, csak nyámmogott a cicin. Ha akor okosabb vagyok, nem csak 6 hétig szopizik.

2010. aug. 21. 14:58

Kisfiam 11 hósan választotta el magát. Kislányom most 4 és eddig kizárólagosan anyatejet kapott. Nem gondoltam volna hogy a másodikkal lehet ennyire más a szoptatás, de a kislányom rendre kisebesíti (csak) a bal cicimet... iszonyú fájdalom, de nem akarom abbahagyni a szoptatást, inkább kenem a bimbót és összeszorítom a szám...

Azzal hogy hol szoptatok, így kétgyerekesen már aboszolúte nem törődöm... :DDD

Mennyivel "rondább" egy szopizó baba, mint egy zsíros csirkecombot faló dagadt felnőtt??? Pedig mindkettő ugyan azt csinálja: táplálkozik.

Sikeres szoptatást minden anyukának és tessék a kórházban a csecsemősnővéreket nyaggatni az első baba megszületése után, hogy segítsenek mellre tenni és megtanulni a cicizést!!!! Én 3 napig a nyakukra jártam, mert a kisfiam mindig aludt... és mégis sikerült megtanulni. Ha nem kérdezek, itthon egyedül soha nem jöttem volna rá a technikájára... :X

5. 3232b7bb0b (válaszként erre: 2. - Weberkitti)
2010. aug. 21. 14:34

Ugyanígy gondolom!


Amúgy jó a cikk! :)

Petrám 9 hónapos és szopiztatom, míg tehetem és míg kell neki! :)

2010. aug. 21. 12:21

Jó a cikk, tetszik!:)


Gratulálok!

2010. aug. 21. 11:50

Az anyatejet sajnos van, hogy melegíteni kell! :(


Nekem nem sikerült a szoptatás, viszont tejem van a mai napig (lassan 6 hónapos a lányom), és úgy kell neki fejnem minden nap, majd hűtöm, és melegítem etetés előtt. Nekem ez jutott, de még mindig elégedett lehetek, hogy így sikerült fenntartanom a tejtermelést!!!

Én azt ajánlom, ha valaki nem akar nyilvános helyen szoptatni, akkor fejjen, és úgy adja oda (akár kanállal), egy-egy kávézóba lehet eldugott helyet találni, és meleg vizet is adnak :D. Én úgy vettem észre, hogy az emberek nagyon segítőkészek, ha erről van szó!!!

2010. aug. 21. 10:14

Én úgy gondolom, ha egy anyukának a baba az első, akkor nem érdekli hol van, megszoptatja a kicsit. Hisz milyen dolog, hogy éhezteted a gyermeked?!


Én mondjuk sokszor rohantam haza etetés miatt, de akkor azért nagyon hideg volt, akkor meg csak nem kapom elő, azért egy tüdőgyuszit mégsem kérek, főleg, hogy 2 percre laktunk! :D

2010. aug. 21. 10:08
Amerikában az anyák mindössze 60%-a szoptat. Ott a babák rögtön tápszert kapnak és később sem "kötelező" szoptatni. Európában jobb a helyzet, de itt is vannak kivételek. Itt azért a WHO és a LLL (La Leche Liga) A Szoptatásért Magyar Egyesülete kiáll az anyukák mellett és segítik őket, bármiről is legyen szó. De nem kell ilyen messze elmenni, lehet elég csak átkopogni a szomszédba…

Ugrás a teljes cikkre: Szoptatás gátlások nélkül!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook