Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szőlős túrótorta - én változatom recept

Szőlős túrótorta - én változatom recept

A Szőlős túrótorta - én változatom hozzávalói:
1 evőkanál zselatin;
fél csomag mazsola;
citromlé;
5-7 evőkanál cukor;
2 dl tejszín;
50 dkg túró;
1 vékony piskótatortalap;
2 fürt szőlő (fehér);
1 csomag színtelen tortazselé;
2 evőkanál cukor


A Szőlős túrótorta - én változatom elkészítési módja:
A töltelékhez a túrót és a tejszínt jól kikeverjük, 5-7 evőkanál cukorral, citromlével, és a megmosott mazsolával ízesítjük. A zselatint kb. másfél dl forró vízben feloldjuk, és amikor langyosra hűlt, a túróhoz keverjük. A csatos tortaformába helyezett tortalapra öntjük a túrókrémet, elsimítjuk, és hűtőszekrényben megdermesztjük. Utána megrakjuk megmosott, leszárított szőlőszemekkel. A tortazselét összekeverjük 2 evőkanál cukorral, apránként 2 dl vízet adunk hozzá, és felforraljuk. Miután kissé lehűlt, a torta tetejére öntjük. Visszatesszük a hűtőbe, hogy a zselé megszilárduljon.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szőlős túrótorta - én változatom elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook